Objava

Collapse
No announcement yet.

Arapsko proljeće stiglo u Europu?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Arapsko proljeće stiglo u Europu?


    http://www.index.hr/vijesti/clanak/u...uz/726506.aspx

    15,44 Sjednica Vlade KS koja je prekinuta prije sat vremena trebala bi biti nastavljena večeras. Kantonalni ministri prekinuli su sjednicu nakon što su dobili informaciju da bi demonstranti mogli doći ispred prostorija Direkcije za ceste KS gdje se sjednica Vlade održavala.
    15,40 Predsjednik srpske vlade Ivica Dačić ocijenio je u nedjelju da prosvjedi i nemiri u Bosni i Hercegovini ukazuju da je mir u susjedstvu "krhka tvorevina" i poručio da je upravo zbog toga neophodno "zadržati političku stabilnost Srbije, ali i Republike Srpske".
    15,30 Okupljenima je rečeno da su svi pritvoreni u prostorijama kantonalnog Suda, te da trebaju ići tamo.
    Kako doznaje "Dnevni avaz", mladići koji su u pritvoru trebali bi biti pušteni na slobodu za nekih pola sata. Protiv njih će biti pokrenut kazneni postupak.
    Roditelji su policiji dali ultimatum od 10 minuta da puste njihovu djecu. Jednoj od majki je pozlilo. Roditelji su poručili da će, ako im za 10 minuta ne udovolje zahtjevu, biti primorani na radikalnije mjere.
    15,12 Više stotina građana Bihaća okupilo se na središnjem gradskom trgu, gdje su zatražili ostavku kantonalne vlade na čelu s premijerom Hamdijom Lipovačom. Danas je mirno i nisu zabilježeni veći incidenti. Današnja poruka prosvjednika je kako kantonalna vlada mora podnijeti ostavku te da to nije stvar njihovog izbora.
    15,05 Prosvjedi su nastavljeni ispred Tužilaštva te protječu mirno i dostojanstveno, a dosad se okupilo blizu 1000 osoba. Tri predstavnika prosvjednika pozvana su da uđu na razgovore u prostorije Tužilaštva, što je i učinjeno.
    14,50 - Prosvjednici u stigli pred Tužilaštvo KS, a specijalci koji osiguravaju ovu ustanovu skinuli su kacige i odložili štitove. Okupljeni su im aplaudirali. Stiglo je još dvadesetak specijalaca.
    _______________

    Što mislite o ovome? Da li je na djelu ( bosanska) socijalna ili politička revolucija? Željezo se kuje dok je vruče?
Working...
X