Objava

Collapse
No announcement yet.

Najlepsa Ostrva u Grckoj

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Najlepsa Ostrva u Grckoj

    Ovde postujte sto vise detalja o nekom grckom ostrvu za koje smatrate da je lepo
    Par slicica i sto vise detalja, molim ne postujte komentare ....


    Tasos

    Tasos je najsevernije grcko ostrvo, prijatna klima, mirne i prelepe plaze, divna priroda...
    Ovo ostrvo nazivaju "smaragdnim ostrvom" zbog veoma ciste vode, i prelepih gustih suma.
    Glavni grad na ovom ostrvu je Limenas koji ima oko 3500 stanovnika, gradic karakterisu uske ulice, brojne taverne, i barovi uz obalu.
    Tasos je u precniku nekih 25km a u obimu oko 100km, od obale je udeljno nekih 8km, mnogi turisti posecuju ovo ostrvo jer je idealno za opustanje, ostrvo zaobidjite ako vam se ide negde u ludi provod jer Tasos to svakako nije.



    Istorija ostrva
    Ostrvo su kolonizovali fenicani, oni su na Tasosu podigli Heraklov hram koji je u Herodotovo vreme jos uvek postojao, ostrvo je dobilo ime po Tasusu (Feniksovom sinu) koji je bio vodja Fenicana.
    Oko 720god pre nove ere, Tasos su kolonizovali Grci sa ostrva Paros. Tokom rata sa Sajanicima (tracansko pleme) Grci sa Parosa su preuzeli vlast nad ostrvom predvodjeni placenim ratnikom Arhilohosom.
    Tasos je postao znacajan tokom Jonskog ustanka protiv Persije, a sami stanovnici ostrva su platili veliku cenu tokom Grcko-Persijskog rata.
    Brojni ratovi su potresali i prolazlili preko ovog ostrva, Rimljani, Osmanlije....

    Pored zlata Tasos je u anticko doba bio i na glasu zbog dobrog vina


  • #2
    Re: Najlepsa Ostrva u Grckoj

    SKOPELOS

    Na Skopelosu je u leto 2007. sniman čuveni mjuzikl „Mama Mia“, a Meril Strip i Pirsom Brosnanom u glavnim ulogama, nakon čega je to ostrvo postalo jedna od najpopularnijih grčkih destinacija. Na Skopelosu, do kojeg se može doći samo hidrogliserom ili brodom sa Skijatosa, postoji veliki broj plaža, uglavnom šljunkovitih, koje su ušuškane u bujnom mediteranskom zelenilu. Glavni grad Hora nudi veliki izbor mesta za izlazak, kafea, restorana, taverni.

    Comment

    Working...
    X