Objava

Collapse
No announcement yet.

Kako se boriti sa celulitom

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Kako se boriti sa celulitom

  Danas većina žena ima pomorandžinu koru na svojim butinama. Nezdrava ishrana, slatkiši, sedenje, gazirana I obojena pića, sve je to uzrok vaše reljefne zadnjice. Smešno? Jeste, ali mi imamo rešenje kako da se rešite celulita do kraja leta I izgledate tip-top.

  Osim što morate da znate kako nastaje vaš mučni neprijatelj, morate da shvatite i da "pomorandžina kora" neće nestati uz pomoć čarobnog štapića. Tako da bacite se na posao...

  Promenite navike, primenite neke tretmane i promene možete da očekujete nakon mesec dana.

  Šta je celulit?
  - Celulit je većinom oštećeno masno tkivo, a uzrok tome je nedovoljna cirkulacija u zahvaćenim delovima tela. Ova pojava češće zahvata žene nego muškarce, a kada se zarobljene ćelije masnoće nakupe ispod kože, ona izgleda prepuna rupica i naborano.
  NE! Mazanje čudnim kremama, domaćim
  preparatima neće rešiti problem narandžine kore. Prestanite da koristite sumnjive metode i poslušajte savete stručnjaka kako da zauvek imate lepe noge.

  DA! Celulit je nasledan i to je naučno dokazano. Baš kao što su nasledne mnoge bolesti, celulit takođe ima veze s genetskim nasleđem. Ipak, na pojavu celulita u velikoj meri može uticati ishrana, stil života i hormoni.

  NE! Skupi i rizični tretmani mogu samo da vam stanje novčanik, ali ne i obim na kukovima. Iako mnogi ubeđuju žene da će umotavanje u raznorazne folije, masiranje, stezanje rešiti problem celulita, ovi tretmani su zapravo slabo efikasni.

  Kako starimo, najčešće postajemo sve manje aktivni, imamo višak kilograma, a koža postaje tanja. Sve zajedno idealna je podloga da se celulit nakuplja sve više i bude sve vidljiviji.

  Ako se spremate da krenute u borbu protiv celulita, evo nekoliko činjenica koje vam mogu pomoći:

  1. Pripremite se psihički za ovaj program, nije lako, ali preživećete.

  2. Najbolje bi bilo da se aktivirate, šetate, trčite, i tako ćete smanjiti svoj problem.

  3. Osim vežbanja i pokretljivosti, u borbi protiv celulita treba da izbacite nikotin,
  alkohol, kofein i slatkiše.

  4. Važno je piti oko litar i po vode dnevno kako bi limfni sistem izbacio otpadne materije i zadržao vodu u koži na optimalnom nivou.
  SAVET: Iscedite 1 limun u flašu od litar i po i popiti minimum jednu flašu dnevno.

  5. Ako želite da postignete što bolji efekat, najpametnije je da odaberete aerobne vežbe za celo telo.
  SAVET: To može biti i vožnja bicikla, roleri su najbolji u zatezanju zadnjice ili klasični aerobik s trbušnjacima, čučnjevima i vežbama za noge. Izdvojite svako veče po pola sata za vežbe.

  6. 10 minuta masiranja svaki dan - Svako tuširanje iskoristite da se dobro izmasirate nekim preparatom.
  SAVET: U našim parfimerijama postoji veliki izbor sredstava za tuširanje protiv celulita, a najbolji efekti se dobijaju sa pilingom.

  7. Jedite ribu i belo meso, unosite što više voća bogatog vitaminom C.
  SAVET: Kako bi izbegli slatkiše svako jutro napravite salatu bez dodatnih začina u većoj posudi kako bi imali da grickate ceo dan. Naravno, bademi, orasi, suncokret, kokice (bez soli) i suvo voće se ne ubrajaju u slatkiše. Samo nemojte da preterujete!

  8. Pešačite što više- Ne koristite lift i zaboravite autobus. Flašu vode sa 1 limunom stavite u torbu i krenite u borbu protiv celulita.

  UPOZORENJE!
  Ne prekrštajte noge - Time se vrši pritisak na glavnu venu s unutrašnje strane butine, što ometa krvotok i slabi vezivno tkivo. Samim tim dobijamo rupice i neravnine na butinama.
  Bacite tesne pantalone- One smanjuju prokrvljenost tkiva, pa se stvaraju udubljenja na površini kože i koža postaje mlohava.


 • #2
  Re: Kako se boriti sa celulitom

  Procitah ovo sedeci, sladeci se torticom i ispijajuci kafu

  Comment


  • #3
   Re: Kako se boriti sa celulitom

   Tesko je promeniti navike posebno kad je u pitanju kafa i po koji slatkis. Ima korisnih saveta ovde koji ne stete a koje mozemo lako primenti pa ce meni koristiti kao podsetnik. Hvala
   Last edited by COCO; 08-08-13, 11:20.

   Zaista, sex i smeh idu ruku pod ruku, i uvek sam se pitala - i još se pitam - šta je važnije !?

   Comment

   Working...
   X