Krompir punjen raguom od pečuraka
Za 4 osobe potreno je:
60gr pečuraka
8 krompira
1 glavica crnog luka
1 crvena paprika
3 kašike ulja
soja sos
1 jaje
so i biber
Postupak:
Pečurke dobro operite i sitno iseckajte a krompir operite i kuvajte u ljusci. Znaćete da je krompir kuvan ako čačkalica u njega lako prodire cjelom dužinom.Luk ogulite i isjecite što sitnije, a onda ga dinstajte u tavi na dobro zagrijanom ulju, dok ne dobije stakljasto žutu boju.
Papriku isjeci na kockice i zajedno s pečurkama dodati luku. Pržiti tri minute pa u masu sipati soja sos, so i biber, i ostaviti jos koji sekund na isključenom sporetu da se objedini aroma.
Krompir oljuštite i presecite na polovine,a zatim izdubite kašičicom, vodeći računa da se ne raspadne. Neka ivica "zdelice" od krompira bude 1cm.
Krompir masu koju ste dobili dubljenjem ispasirajte viljuškom i pomješajte sa dinstanim povrćem i jajetom. Ovom masom puniti "zdjelice" i redjati u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Zaliti sa dvije kašike ulja i peći na 200 °C 15 minuta.
Služite uz (pečeno meso moze a ne mora) i šarenu salatu i obavezno caša "Medvedje krvi" .
Prijatno !!!
Za 4 osobe potreno je:
60gr pečuraka
8 krompira
1 glavica crnog luka
1 crvena paprika
3 kašike ulja
soja sos
1 jaje
so i biber
Postupak:
Pečurke dobro operite i sitno iseckajte a krompir operite i kuvajte u ljusci. Znaćete da je krompir kuvan ako čačkalica u njega lako prodire cjelom dužinom.Luk ogulite i isjecite što sitnije, a onda ga dinstajte u tavi na dobro zagrijanom ulju, dok ne dobije stakljasto žutu boju.
Papriku isjeci na kockice i zajedno s pečurkama dodati luku. Pržiti tri minute pa u masu sipati soja sos, so i biber, i ostaviti jos koji sekund na isključenom sporetu da se objedini aroma.
Krompir oljuštite i presecite na polovine,a zatim izdubite kašičicom, vodeći računa da se ne raspadne. Neka ivica "zdelice" od krompira bude 1cm.
Krompir masu koju ste dobili dubljenjem ispasirajte viljuškom i pomješajte sa dinstanim povrćem i jajetom. Ovom masom puniti "zdjelice" i redjati u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Zaliti sa dvije kašike ulja i peći na 200 °C 15 minuta.
Služite uz (pečeno meso moze a ne mora) i šarenu salatu i obavezno caša "Medvedje krvi" .
Prijatno !!!
Comment