Objava

Collapse
No announcement yet.

Pasta Makaroni Spageti Rezanci Nudle i slicno

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pasta Makaroni Spageti Rezanci Nudle i slicno

    Recepti za makarone, spagete i ostale slicne djakonije

    Podelite sa nama vase recepte i detaljno opisite nacin pripreme

  • #2
    Re: Pasta Makaroni Spageti Rezanci Nudle i slicno

    Makaroni ala Goran

    Silom prilika sam dosao na ovu ideju, ako vec postoji ovakav recept to je cista slucajnost...ovo sam da kazem, ja izmislio

    Potrebno:
    1/2 makarona, mogu i najjeftinije
    300gr kackavalja
    1/2kg sampinjona
    1/2l kuvanog paradajza
    1praziluk
    1 cesnjak belog luka
    malo brasna
    malo ulja
    malo soli ili vegete
    malo origana


    Priprema:
    Prokuvajte makarone, nemojte da ih raskuvate mogu da budi i malo tvrdje

    Dok kuvate makarone iseckajte praziluk, sipajte u serpu malo ulja i proprzite praziluk dok ne porumeni lepo
    U praziluk ubacite iseckane sampinjone, nemojte ih seckati previse sitno, recimo da budu kao makarone
    dodajte malo vegete, po ukusu
    przite zajedno dok se sve lepo ne sjedini i dok ne budu ukusni da mogu i tako da se jedu

    u drugi sud sipajte malo ulja i u njemu proprzite sitno iseckani luk, kada porumeni dodajte 2-3 supene kasike brasna i promesajte, ako ima grudvica nema veze...sada dodajte polako, malo po malo kuvanog paradajza i mesajte sve dok se ne razbiju grudvice od brasna ako ih ima
    dodajte jednu kafenu kasicicu origana
    brasno se dodaje da bi dobili kompaktnu smesu, da ne bude bas redak paradajz vec kao puding... kuvajte tako nekih 3-5min
    kada je gotovo sklonite sa strane

    u pleh sipajte malo ulja i podmazite ga svuda pa i po stranicama, rukom

    sipajte pola makarona koje ste prethodno procedili u pleh
    lepo ih rasirite da pokriju dno pleha
    narendajte nekih 100gr ili malo jace kackavalja preko prvog reda makarona
    preko ovoga sada sipajte sve sampinjone i lepo ih svuda jednako rasturite preko makarona
    sada ostatak makarona i opet lepo rasporedite da se pokriju sampinjoni
    opet kackavalj, jednako svuda narendajte

    kuvani paradajz sipajte kasikom, uz ivicu pleha, ne svuda, samo po krajevima uz sve 4 ivice pleha

    stavite da se dobro zapece dok se ne uhvati jako zuta korica...ja sam na nekih 230 stepeni

    ja sam se odrao od jela

    uz ovo 1l piva po osobi, obavezno

    cena jela, sve ukupno je izaslo:
    paradajz: 50din
    kackavalj: 150din
    praziluk: 25din
    makarone: 55din
    sampinjoni: 100din
    ulje zacini i ostalo, ajde recimo 20din
    ukupno: 400din sto je na danasji dan oko 3.4eur

    socijalna varijanta, ali ukusna

    ps
    ne preterujte sa uljem, vrlo malo da ne ispadne mnogo masno...ionako ima dosta kackavalja
    na slici meni malo nagoreo paradajz ali ja tako volim

    Prikačeni fajlovi
    Last edited by goxy30; 04-12-16, 02:31.

    Comment


    • #3
      Re: Pasta Makaroni Spageti Rezanci Nudle i slicno

      PASTA SA PILETINOM
      Sastojci:
      300 g pilećeg filea
      6 dl kisele pavlake
      300 g šampinjona
      100 g kačkavalja
      150 g feta-sira
      so
      Priprema:
      Iseckajte piletinu na kockice, posolite i pospite origanom, pa je pržite dok ne porumeni, a onda dodajte šampinjone iseckane na listiće. Kada se sve uprži, dodajte pavlaku. Testeninu skuvajte prema uputstvu sa kesice i procedite. Servirajte je i prelijte sosom, pospite rendani kačkavaj i lockicama feta sira....i..uživajte

      Comment


      • #4
        Aljo oljo (aglio - olio)
        1. Testeninu stavimo kuvati, po uputama na pakiranju, u dosta slane vode. U vodu takođe možemo dodati jedan krupno narezan beli luk i malo maslinovog ulja.
        2. Dok se špageti kuvaju beli luk narežemo na tanke listiće, a peršin naseckamo.
        3. U tavu, na toplo maslinovo ulje, dodamo listiće belog luka i kada pusti miris
          (ne sme izgoreti) dodamo peršin i ljute papričice.
        4. Kada peršin malo uvene dodamo špagete i sve zajedno izmešamo, prebacimo u zdelu za posluživanje i poslužimo.

        - špagete 500 g tankih
        - ljuta papričica, 6 - 8
        - beli luk, 1/3 gl.
        - peršin, 2 kašikice sjeckanog
        - maslinovo ulje
        - so



        Prijatno

        SVE sta napišem smatrajte Salom

        Comment


        • #5
          Špageti carbonara



          Testeninu skvajte prema uputama na pakiranju (da bude al dente).

          Ocedite ju tek pred mešanje sa slaninom (da ostane vruća).

          U tavi popržite slaninu narezanu na tanke trakice, u međuvremenu od jaja napravite kajganu,

          posolite je i popaprite. Ocedite testeninu i dodajte ju u tavu sa preprženom slaninom tek skinutu

          s vatre, prelijte ju izmučenim jajima. Dobro promešajte. Testeninu pospite sveže naribanim parmezanom i poslužite toplo.

          Za četiri osobe potrebo je otprilike:

          300 g testenina s jajima

          150 g suva slanina masnija

          3 jaja

          50 g parmezan

          2 kašike maslinovog ulja

          so, papar

          Sve mere su okvirne i svako ih prilagođava po svom iskustvu

          u gastronomiji i svom ukusu





          Prijatno
          SVE sta napišem smatrajte Salom

          Comment

          Working...
          X