Sos kari
2dcl majonez-sosa - 2 kašike kečapa - 2 kašičice aleve paprike - 1/2 kašičice karija u prahu
Umutite majonez sa kečapom, alevom paprikom i karijem.
Služite hladno uz meso, ribu, krokete.[COLOR="Silver"]
Sos Bernes
2dcl majonez sosa - 2 veze peršuna - 2 veze mirođije - 200g kisele pavlake
Umutite majonez sa kiselom pavlakom, dodajte seckani peršun i mirođiju. Sve dobro izmešajte.
Služite hladno.
Sos Andaluz
2 dcl majoneza - 3 glavice crnog luka - 2 kašike kapra - sok od 1 limuna
Sitno iseckajte luk, i kapar. Izmešajte sa majonezom, dodajte limunov sok.
Služite hladno.
Sos od hrena
300g kisele pavlake - 2 korena hrena - sok od 1 1/2 limuna - so po ukusu
Istružite hren. Izmešajte ga sa kiselom pavlakom. Dodajte sok od limuna i so. Sve dobro izmešajte.
Služite hladno.
Sos od senfa
200g senfa - 200g kisele pavlake - 1 dcl ulja - 2 korena hrena - 2 jajeta - sok od 1 limuna - so po ukusu - biber po ukusu
Umutite senf sa uljem dodavajući kap po kap. Dodajte kiselu pavlaku, strugan hren, izgnječena tvrdo kuvana jaja, limunov sok, so i biber.
Sve dobro umutite.
Služite hladno.
2dcl majonez-sosa - 2 kašike kečapa - 2 kašičice aleve paprike - 1/2 kašičice karija u prahu
Umutite majonez sa kečapom, alevom paprikom i karijem.
Služite hladno uz meso, ribu, krokete.[COLOR="Silver"]
Sos Bernes
2dcl majonez sosa - 2 veze peršuna - 2 veze mirođije - 200g kisele pavlake
Umutite majonez sa kiselom pavlakom, dodajte seckani peršun i mirođiju. Sve dobro izmešajte.
Služite hladno.
Sos Andaluz
2 dcl majoneza - 3 glavice crnog luka - 2 kašike kapra - sok od 1 limuna
Sitno iseckajte luk, i kapar. Izmešajte sa majonezom, dodajte limunov sok.
Služite hladno.
Sos od hrena
300g kisele pavlake - 2 korena hrena - sok od 1 1/2 limuna - so po ukusu
Istružite hren. Izmešajte ga sa kiselom pavlakom. Dodajte sok od limuna i so. Sve dobro izmešajte.
Služite hladno.
Sos od senfa
200g senfa - 200g kisele pavlake - 1 dcl ulja - 2 korena hrena - 2 jajeta - sok od 1 limuna - so po ukusu - biber po ukusu
Umutite senf sa uljem dodavajući kap po kap. Dodajte kiselu pavlaku, strugan hren, izgnječena tvrdo kuvana jaja, limunov sok, so i biber.
Sve dobro umutite.
Služite hladno.
Comment