Objava

Collapse
No announcement yet.

Peaky Blinders (TV serija 2013- )

Collapse
X
Collapse
 •  

 • Peaky Blinders (TV serija 2013- )

  Radnja serije Peaky Blinders se odvija u engleskom gradu Birmingemu (Birmingham) 1919god, dve godine posle Prvog svetskog rata. Peaky Blinders je ime porodične gangsterske porodice a ime bande je najverovatnije nastalo po odeći koju su nosili tj po kapama ("Baker Boy", "Cheese Cutter", ili "Cabbie" kape).
  Priča se vrti oko pomenute bande i njenog vođe Tomija (Cillian Murphy), posle krađe naoružanja i municije od "krune" detektiv Chester Campbell (Sam Neill) ima zadatak da povrati naoružanje i privede sve koji su učestvovali u krađi. Detektiv Chester ima ogromno iskustvo u proganjanju IRA (Irske Republikanske Armije) te je posebno zanimljivo gledati kako se radnja odvija jer Tomi je jednako okrutan i snalažljiv kao i detektiv koji je poslat da reši situaciju...
  Serija je počela sa emitovanjem 12 septembra 2013god a do danas je napravljeno četiri serijala od po šest epizoda a 2018 se očekuje i peti serijal koji bi takođe trebao imati šest epizoda.

  Drugi serijal opisuje širenje aktivnosti bande na južni i severni deo Londona dok istovremeno zadržavaju njihove pozicije u Birmingemu gde im je i baza. Radnja drugog serijala se odvija od 1921 do 1922god a serijal se završava u najvećem usponu njihovog posla kad je reč o konjiskim trkama.
  Serijal tri se dešava u 1924 godini a prati Tomija i bandu dok upadaju u sve veće probleme pošto počnu da internacionalno šire svoje aktivnosti.

  Ako volite krimiće obavezno pogledajte, vredno pažnje i jedinstveno na svoj način, glumačka ekipa je garant za kvalitet kao i sama priča.  Glavne uloge:
  Cillian Murphy kao Thomas ‘Tommy’ Shelby
  Sam Neill kao Chester Campbell
  Helen McCrory kao Polly (Elizabeth) Gray
  Paul Anderson kao Arthur Shelby
  Annabelle Wallis kao Grace Shelby
  Sophie Rundle kao Ada Thorne
  Joe Cole kao John Shelby
  Tom Hardy kao Alfie Solomons
  Adrien Brody kao Luca Changretta
  Aidan Gillen kao Aberama Gold
  i drugi...

  Prikačeni fajlovi
  Last edited by goxy30; 28-12-17, 23:37.

  • Guest's Avatar
   #1
   Gost commented
   Editing a comment
   Ovo je nešto što se gleda bar dva puta!

  • goxy30
   #2
   goxy30 commented
   Editing a comment
   Zaista sjajna serija, sve je odrađeno savršeno što se mene tiče, svi glumci su odradili svoje uloge valjano. Priča je takođe veoma zanimljiva i jednostavno drži pažnju što nije slučaj sa mnogim serijama. Upravo sam odgledao treću sezonu i jedva čekam da počnem sa četvrtom

  Ostavite komentar

  Molimo unesite šest brojeva ili slova koji se vide na slici (osvežite sliku po potrebi)

  Registration Image Osveži sliku

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

 • Outlander (TV Serija 2014-2020)
  by Administrator
  Ova predivna serija je rađena prema romanima Diane Gabaldon
  Outlander ili u prevodu "Tuđinka" je priča o Kler Randal, udatoj medicinskoj sestri iz 1945god koja na misteriozni način završi u 1743 gde bude prinuđena da se uda za Džejmija Frejzera kako bi se spasila od ruku zlog engleskog oficira koji želi da je zarobi. Čovek od koga pokušava da se oslobodi u prošlosti je zapravo rođak njenog muža u sadašnjosti, sadašnjosti u koju sad ne može da se vrati.
  Serija...
  01-09-20, 01:40
 • Jean-Claude Van Johnson (TV Serija 2016– )
  by goxy30
  Žan Klod Van Dam pa još za preporuku onima koji nisu njegovi obožavaoci, još ako vam kažem da je u pitanju komedija možda nećete verovati ali je baš tako.
  TV serija "Jean-Claude Van Johnson" je počela sa emitovanjem 2016 a šest epizoda prvog serijala je režirao čuveni Ridley Scott što dovoljno kaže ako imamo na umu da je pomenuti režiser odgovoran za nekoliko filmova koji su već ušli u istoriju kinematografije.
  U seriji osim Kat Foster i Moises Arias-a nema...
  01-01-18, 04:05
 • Peaky Blinders (TV serija 2013- )
  by goxy30
  Radnja serije Peaky Blinders se odvija u engleskom gradu Birmingemu (Birmingham) 1919god, dve godine posle Prvog svetskog rata. Peaky Blinders je ime porodične gangsterske porodice a ime bande je najverovatnije nastalo po odeći koju su nosili tj po kapama ("Baker Boy", "Cheese Cutter", ili "Cabbie" kape).
  Priča se vrti oko pomenute bande i njenog vođe Tomija (Cillian Murphy), posle krađe naoružanja i municije od "krune" detektiv Chester Campbell...
  28-12-17, 22:44
 • Future Man (TV serija 2017-)
  by goxy30
  Future man (čovek iz budućnosti) je američka tv serija koja je počela premijerno da se prikazuje 14 novembra 2017god, seriju su stvorili Seth Rogen (poznati komičar) i prijatelj iz detinjstva Evan Goldberg.
  Radnja serije se fokusira na mladog gejmera Josh-a koji osim što igra igrice radi kao domar/čistač, jednog dana pošto pobedi u onlajn igri koja je zapravo test iz budućnosti njega posećuju dva ratnika iz budućnosti i sapostavaju mu da je on možda jedina šansa za budućnost...
  23-12-17, 02:43
 • Black Sails (TV serija 2014-2017)
  by goxy30
  Nešto što morate pogledati, nešto što se ne propušta, nešto što ostaje u sećanju. Crna jedra (Black Sails) je serija koja je nastala kao nekakav uvod u roman "Treasure Island" koji je napisao Robert Louis Stevenson (objavljen 1883god). Radnja se odvija na ostrvu Novi Providens (New Providence) u vreme tzv zlatnog doba pirata 1650-1680god. Seriju su režirali Jonathan E. Steinberg i Robert Levine za TV kuću Starz. Crna Jedra su počela sa prikazivanjem 18 januara 2014 (regularno...
  21-12-17, 10:28
 • Taboo (TV serija 2017- )
  by goxy30
  Avanturista James Keziah Delaney se posle 12god provedenih u Africi vraća kući kako bi obnovio kompaniju svog oca koja se bavila brodskim prevozom robe. James se vraća sa 12 dijamanata iz Afrike ali i sa velikim iskustvom koje mu itekako pomaže da ostane živ jer posle smrti njegovog oca mnogi žele da ugrabe njegovo nasledstvo čak i po cenu života.
  Ovu jedinstvenu seriju su stvorili Steven Knight, Tom Hardy koji igra glavnu ulogu, i njegov otac Edard Hardy. Serija je rađena po priči...
  15-12-17, 21:00
Working...
X