Objava

Collapse
No announcement yet.

Redbone (bend 1974-2016)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Redbone (bend 1974-2016)

    Redbone je prvi bend Americkih Indijanaca koji je nastao 1970 godina , stvorili su ga braca Pat i Lolly Vegas.
    Redbone bend je dostigao najveci uspeh popevsi se na mesto broj 5 SAD top liste "U.S. Billboard Hot 100 chart" sa pesmom "Come and get your love". Redbone je i danas aktivan a njihova popularnost u SAD ne jenjava medju njihovin fanovima, poslednji album su objavili 2009god reeditovani album iz 2005 pod imenom "One World"

    Istorija:
    Braca Patrick (bas i vokal) i Candido "Lolly" Vasquez-Vegas (gitara i vokal) su rodjeni u gradicu Coalinga (Kalifornija). Preselili su se i LA 1969god kako bi osnovali grupu "Redbone", imali su svega nekoliko dolara u dzepu, zapravo oni su osvojli "Coca Cola" muzicku nagradu koja im je omogucila ugovor i putovanja kako bi zapoceli svoju karijeru koju su oni kao sto vidimo danas dobro iskoristili. Poceli su da sviraju za lokalne show programe u Holivudu, u klubovima kao sto su "Gazzari"...takodje su svirali i snimili neke stvari zajedno sa Tinom Turner, Sonny & Cher, James Brownom, Little Richardom, Elvisom...

    Ime "Redbone" je zapravo naziv za meleza tj mesanca jer su clanovi benda bili mesanci po krvi svojih predaka...Patrick i Lolly Vasquez-Vegas poticu od Yaqui i Shoshone Indijanaca kao i Meksikanaca.

Working...
X