Objava

Collapse
No announcement yet.

Rukomet

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Rukomet



    Molim komentare, da li neko prati Svetsko prvenstvo i sve vezano za njega, npr. Rukometna reprezentacija Srbije odbila je poziv zadarskog gradonačelnika Živka Kolege za prijem upućen svim reprezentacijama koje su drugi krug Svetskog prvenstva igrale u Zadru.

    Odbijanje je obrazloženo time što je Kolega u četvrtak odlučio da s centralnog trga u gradu bude uklonjena zastava Srbije, a onda i zastave ostalih zemalja učesnica.
    If you hate me, you’re the looser, not me

  • #2
    opet moramo uzati zlato...bas nam je dosadilo.... ako kome treba ima u hrs-u koja tona zlata

    Comment


    • #3
      Rukometna reprezentacija Srbije zauzela je osmo mesto na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

      Naš nacionalni tim poražen je od Švedske rezultatom 37:29 (20:16) u borbi za sedmu poziciju.


      If you hate me, you’re the looser, not me

      Comment


      • #4
        ebeni francuziiiiiiiiiiiiii:lolisa:...ali sta je je,bili su bolji...

        Comment


        • #5
          magic, respect!
          I sudije su MALO pogurale... U svakom slučaju, čestitam!
          (Blog sam posvetio ovom događaju iako me rukomet apsolutno ne zanima u životu)

          Comment


          • #6
            HC, ti si tuj!!!!
            jutarnje vezbeeeeeee

            Comment


            • #7
              Hanice bas si pogodila sta HC voli

              If you hate me, you’re the looser, not me

              Comment


              • #8
                Rukometaši drugi u Evropi

                Rukometaši Srbije, kojima mnogi nisu davali šanse za medalju na Prvenstvu Evrope, osvojili su srebrnu medalju pošto su u finalu poraženi od Danaca 21:19.


                Srpski reprezentativci nisu uspeli da ponovo savladaju Dance od kojih su bili bolji tokom grupne faze takmičenja.

                Danci su trijumfom u Beogradu izborili i direktan plasman na Olimpijske igre u Londonu. Selektor rukometaša Danske Ulrik Vilbek rekao je da je Prvenstvo Evrope za njegovu ekipu bilo kao ringišpil.

                "Ovaj turnir je za nas bio kao ringišpil. Počeli smo porazom, a došli do zlata. Bio je veoma taktičan meč i igrale su se dobre odbrane. Obe ekipe su bile dobre, ali i umorne. Hansen je bio fantastičan, kao i oba golmana", rekao je Vilbek.

                Danski selektor je istakao da Srbija može biti ponosna na rezultat koji je postigla.

                Srbija je poslednju medalju na evropskim šampionatima osvojila 1996. godine, kada je bila "bronzana". "Orlovi" su ovim rezultatom izborili plasman na Svetsko prvenstvo i izborili kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu.

                Najefikasniji u timu Srbije bio je Rajko Prodanović sa četiri gola, dok je Nenad Vučković postigao tri. Dance je predvodio Mikel Hansen sa devet golova.

                Prvo poluvreme obeležile su čvrste odbrane na obe strane i malo postignutih golova. Danci su bolje počeli meč i poveli sa 2:0, a prvi gol za Srbiju dao je Rajko Prodanović posle pet i po minuta igre.

                U sledećem napadu rezultat je izjednačio Nikola Manojlović, ali su potom gosti ponovo poveli i do isteka 30. minuta konstantno bili u vođstvu sa jednim ili dva gola prednosti.

                Drugo poluvreme počelo je isto kao i početak meča, sa dva gola u mreži Srbije. Strelac oba pogotka bio je Nikolaj Markusen, da bi u 34. minutu Ivan Nikčević smanjio na 8:11. Usledili su golovi Nenada Vučkovića i Alema Toskića pa je domaća selekcija prišla na gol zaostatka.

                U 47. minutu Danska je povela sa četiri razlike (16:12), ali su Prodanović, Rastko Stojković i Marko Vujin uspeli da vrate Srbiju u meč i ponovo smanje na gol razlike (16:17). Pobedu Dancima i titulu evropskog prvaka obezbedio je u finišu meča najbolji strelac finala Mikel Hansen, strelac četiri od poslednjih pet golova gostujuće reprezentacije. On je postigao ukupno devet golova.

                Velike zasluge za pobedu Danaca ima i golman Landin Jakobsen, koji je večeras imao čak 19 odbrana. Na suprotnoj strani, Stanić je zaustavio 15 šuteva protivničkih igrača.

                Tribine Beogradske arene večeras su bile ispunjene skoro do poslednjeg mesta. Domaći reprezentativci su na kraju meča pozdravljeni skandiranjem "šampioni, šampioni".

                Beda, sirotinja, gologuz po brdima hodam, bukve sobaljujem i mlade cobanice, sa sobom darujem

                Comment

                Working...
                X