Objava

Collapse
No announcement yet.

Metafizika: 2012. godina

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Metafizika: 2012. godina

    2012.godina

    1. Čovječanstvo i planeta Zemlja trenutno prolaze kroz velike promjene i pomak u svijesti i percepciji realnosti.

    2. Civilizacija Maya u Centralnoj Americi bila je najnaprednija civilizacija u usporedbi s vremensko/tehnološkim znanjem. Njihov glavni kalendar je najtačniji na planeti. Nikad nije pogriješio. U stvari, imali su 22 kalendara ukupno, pokrivajući mnoge cikluse vremena u univerzumu i našem solarnom sistemu. Neki od tih kalendara će tek biti objavljeni.

    3. Majanski peti svijet je završio 1987.g. Šesti svijet počinje 2012.g. Dakle, mi smo trenutno "između svjetova". To vrijeme oni zovu "Apokalipsa" ili otkriće. To znači da će realna istina biti objelodanjena, odnosno otkrivena. To je također vrijeme za nas da poradimo na "našim stvarima" individualno i kolektivno.

    4. Majanski 6. svijet je zapravo prazan. To znači da je na nama, kao kreatorima ( ne jedinim ), da počnemo kreirati novi svijet i civilizaciju koju sada želimo.

    5. Maje su također rekli da ćemo do 2012.g.-
    - odbaciti tehnologije koje sad poznajemo.
    - odbaciti vrijeme i novac.
    - ući u 5. dimenziju poslije prolaza kroz 4. dimenziju. ( 5. dimenzija je u stvari 4. denzitet )
    - planeta Zemlja i solarni sistem će ući u galaksijsku sinhronizaciju sa ostatkom Univerzuma.
    - naša DNA će biti "unaprijeđena" ( ili reprogramirana ) iz centra naše galaksije. ( Hunab Ku )
    "Svako na ovoj planeti mutira. Neki su svjesniji od drugih. Ali svakome se to dešava." - Vanzemaljska Misija Zemlje.

    6. 2012.g. ravnina našeg solarnog sistema će se izjednačiti sa ravninom naše galaksije, Mlječnog Puta. Taj ciklus traje 26000 godina od početka do završetka. Virgil Armstrong također govori da će se druge dvije galaksije izravnati sa našom u isto vrijeme. Svemirsko događanje!

    7. Vrijeme se u stvari ubrzava ( ili raspada ). Hiljadama godina Schumann-ova rezonancija ili puls ( kucanje srca ) planete Zemlje je bila 7,83 ciklusa po sekundi, vojska je to uzimala kao vrlo pouzdanu referencu. Međutim, od 1980.g. ta rezonancija polako raste. Sada je preko 12 ciklusa po sekundi ! To znači da je to ekvivalentno s vremenom od manje od 16 sati po danu umjesto "starih" 24 sata.

    8. Za vrijeme Apokalipse ili vremena "između svjetova" mnogi ljudi će iskusiti mnoge osobne promjene. Te promjene će biti mnogobrojne i varijabilne. To je sve dio onoga radi čega smo ovdje da bi to doživjeli i iskusili. Primjeri mogu biti razni, od prekida nekih veza, seljenja na druge lokacije, promjena posla, pa sve do promjena u načinima razmišljanja, promjena DNA ( vraćanje neaktivnih dijelova natrag u funkciju ),...itd.

    9. Zapamtite, u svakom danom momentu mi radimo male ili velike odluke. Svaka odluka je bazirana na ljubavi ( ljubav ne kao kemijska reakcija našeg tijela, već pravo značenje ljubavi = svjetlo = znanje ) ili strahu ( mrak = suzbijanje znanja = manipulacija ). Odaberite ono što vam dolazi iz vaše intuicije, ne intelekta, slijedite vaše unutrašnje želje. Prilagodite se.

    10. Misaone forme su vrlo važne i utiču na naš svakodnevni život. Mi stvaramo našu realnost sa našim mislima. Ako mislimo negativno o drugima, to ćemo i privući. Ako pak razmišljamo pozitivno, privući ćemo pozitivne ljude i događaje. Dakle, budite svjesni svojih misli i eliminirajte nepotrebne negativne ill osuđujuće misli.

    11. Budite svjesni da je većina medija kontrolirana od strane manjine. Koristite moć rasuđivanja! Potražite sakrivene motive i planove. Zašto je baš ta informacija dana vama? Što je "njihov" stvarni plan? Da li je to slučaj problem-reakcija-solucija? Da li "oni" kreiraju problem da bi vi reagirali i zahtjevali rješenje tog problema, pa će vam "oni" ponuditi njihovo rješenje? Rješenje je ono što su "oni" na početku i željeli!

    12. Zapamtite da se gotovo ništa ne dešava slučajno. Svi događaji su isplanirani od nekih agencija ili bilo čega drugog. Ali, uzprkos tome, baš je predivno vrijeme za biti "živ" ovdje u ovo vrijeme!!!


    Istina oslobađa ! "

  • #2
    Bok stara,tisucu mi mrkvica i dvije tisuce cesnjaka,nemas o cemu brinuti.Star dobri Tolteci su se pobrinuli da se sve to ne zbude,kaj ti niko nije rekel????

    Comment


    • #3
      Rekli su mi...i za kaj pa ne?..a dok je nama Radosti...ne bojimo se..bok" Stari...

      (malko samo zabrinjavaju "ove komete" koje nas jure i occe da nas spiskaju for ever!!!

      Comment


      • #4
        Radosti...."sapni" nam...sta su ti to rekli Tolteci (evo...upucujem svoju energiju..da je pridruzim tvojoj emisiji i misiji ljubavi)


        Samo cu "malo" pozeleti svima puno Sunca i osmeha:

        "Hvala ti, Tvorče svemira, za darove života koje mi pružaš. Hvala ti što mi daješ sve što mi je potrebno. Hvala ti što mi pružaš priliku da živim u ovom prekrasnom tijelu, sa ovim čudesnim umom.
        Hvala ti što živiš u meni sa svom svojom ljubavlju, svojim čistim i beskrajnim duhom, svojom toplotom i sjajnom svjetlošću. Hvala ti što, đe god da krenem, dopuštaš da svojim riječima, svojim očima, svojim srcem pružam tvoju ljubav.
        Volim te baš takvog kakav si, i zbog toga što sam i ja tvoja tvorevina, volim i sebe onakvog kakav sam. Pomozi mi da u svome srcu nosim ljubav i mir i da živim novim životom ljubavi, da bih mogao živjeti u ljubavi do kraja svog života. Amin.

        ( Don Miguel Ruis – Knjiga mudrosti starih Tolteka)"
        Last edited by Hannah; 04-12-08, 10:42.

        Comment


        • #5
          Amin.

          Comment


          • #6
            Njihov glavni kalendar je najtačniji na planeti. Nikad nije pogriješio.
            Zapravo mayanski kalendar grješi, 6 sekundi godišnje, za razliku od ovog kojeg koristimo danas, a taj grješi 6 sati godišnje.

            A sto se tiče transformacije svjesti, ona ce se kod nekog dogoditi, kod nekog neće. Treba prvo prevladati neke ljudske predrasude i u zapisima starih Maya otkriti pravu poruku, pravilno je protumačiti, a tek onda o njoj raspravljati.

            Jer ono što se zbivalo i bilo zabilježeno u vremenu Maya, a onda poslije puno godina izišlo iz mrtvog zapisa u obliku žive poruke, mozda se razlikuje od onoga što je živi mayanski pisar mislio dok je pisao.

            I zato tu treba biti oprezan, jer današnji covjek je izgubio onu finu nit sa svojom suštinom, a bez nje ne može ispoljiti svoju pravu prirodu i postati svjestan promjene realiteta i prelaska na viši nivo svjesti.

            Stepenice po kojima smo se popeli na ovaj nivo bivanja moraju se odbaciti , jer će nam za neko buduće penjanje biti potrebne neke druge, kao i znanje iz nekog drugog aspekta tradicije.

            SVE sta napišem smatrajte Salom

            Comment


            • #7
              Re: Metafizika: 2012. godina

              Citiat člana điđi Pogledaj Post


              I zato tu treba biti oprezan, jer današnji covjek je izgubio onu finu nit sa svojom suštinom, a bez nje ne može ispoljiti svoju pravu prirodu i postati svjestan promjene realiteta i prelaska na viši nivo svjesti.

              Stepenice po kojima smo se popeli na ovaj nivo bivanja moraju se odbaciti , jer će nam za neko buduće penjanje biti potrebne neke druge, kao i znanje iz nekog drugog aspekta tradicije.

              Ajme hrpa gluposti. Dođe mi da povraćam kad netko spominje "više nivoa svijesti" i "druge aspekte tradicije".
              Kada je prije 15 milijardi godina slučajnim fluktuacijama nezaislivo gusta i vruća energija stvarala materiju i antimateriju koja je, opet, slučajnom fluktuacijom stvorila tzv. "veliki prasak" - nitko tada nije postojao da bi govorio o nekakvom "smislu" ili "besmislu", o "višim nivoima svijesti", itd.
              Ili kako je govorio moj profa sa filozofije i mudro rekao: "Ako shvaćaš kamen na dnu blatne rijeke, shvatio si cijeli Svemir"..

              Comment


              • #8
                Re: Metafizika: 2012. godina

                nist ne razbiram......meni se cini da je prvo bio veliki prasak pa tek onda Maye.......a profesor je parafrazirao jednog naucnika....cito mi Pero tu knjizuretinu kad sam jos srednjoskolac bio sto ce reci zivince bes trunke svijesti u glavi......

                Pero veli da su Maye dobre za filozofsku razbibrigu.....a stepenice kojim smo se popeli na "ovaj nivo bivstvovanja" ne bi valjalo da se odbace jer se necemo moci vratiti ako se potreba ukaze....jos mi je Pero kazo da je danasnji nivo naseg bitisanja cinjenica, a cinjenici ponekad nije potrebno opravdanje osim onog koga sama ponudi, jer opravdanje je nesto vazdusasto.......
                bolje se baviti prolaznim trenutkom nego vjecitim temama postanka i napretka.....

                Comment


                • #9
                  Re: Metafizika: 2012. godina

                  @bragancice, svidja mi se tvoj Pero i njegov način razmisljanja ...
                  SVE sta napišem smatrajte Salom

                  Comment

                  Working...
                  X