Objava

Collapse
No announcement yet.

Kako se boriti sa celulitom

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kako se boriti sa celulitom

    Danas većina žena ima pomorandžinu koru na svojim butinama. Nezdrava ishrana, slatkiši, sedenje, gazirana I obojena pića, sve je to uzrok vaše reljefne zadnjice. Smešno? Jeste, ali mi imamo rešenje kako da se rešite celulita do kraja leta I izgledate tip-top.

    Osim što morate da znate kako nastaje vaš mučni neprijatelj, morate da shvatite i da "pomorandžina kora" neće nestati uz pomoć čarobnog štapića. Tako da bacite se na posao...

    Promenite navike, primenite neke tretmane i promene možete da očekujete nakon mesec dana.

    Šta je celulit?
    - Celulit je većinom oštećeno masno tkivo, a uzrok tome je nedovoljna cirkulacija u zahvaćenim delovima tela. Ova pojava češće zahvata žene nego muškarce, a kada se zarobljene ćelije masnoće nakupe ispod kože, ona izgleda prepuna rupica i naborano.
    NE! Mazanje čudnim kremama, domaćim
    preparatima neće rešiti problem narandžine kore. Prestanite da koristite sumnjive metode i poslušajte savete stručnjaka kako da zauvek imate lepe noge.

    DA! Celulit je nasledan i to je naučno dokazano. Baš kao što su nasledne mnoge bolesti, celulit takođe ima veze s genetskim nasleđem. Ipak, na pojavu celulita u velikoj meri može uticati ishrana, stil života i hormoni.

    NE! Skupi i rizični tretmani mogu samo da vam stanje novčanik, ali ne i obim na kukovima. Iako mnogi ubeđuju žene da će umotavanje u raznorazne folije, masiranje, stezanje rešiti problem celulita, ovi tretmani su zapravo slabo efikasni.

    Kako starimo, najčešće postajemo sve manje aktivni, imamo višak kilograma, a koža postaje tanja. Sve zajedno idealna je podloga da se celulit nakuplja sve više i bude sve vidljiviji.

    Ako se spremate da krenute u borbu protiv celulita, evo nekoliko činjenica koje vam mogu pomoći:

    1. Pripremite se psihički za ovaj program, nije lako, ali preživećete.

    2. Najbolje bi bilo da se aktivirate, šetate, trčite, i tako ćete smanjiti svoj problem.

    3. Osim vežbanja i pokretljivosti, u borbi protiv celulita treba da izbacite nikotin,
    alkohol, kofein i slatkiše.

    4. Važno je piti oko litar i po vode dnevno kako bi limfni sistem izbacio otpadne materije i zadržao vodu u koži na optimalnom nivou.
    SAVET: Iscedite 1 limun u flašu od litar i po i popiti minimum jednu flašu dnevno.

    5. Ako želite da postignete što bolji efekat, najpametnije je da odaberete aerobne vežbe za celo telo.
    SAVET: To može biti i vožnja bicikla, roleri su najbolji u zatezanju zadnjice ili klasični aerobik s trbušnjacima, čučnjevima i vežbama za noge. Izdvojite svako veče po pola sata za vežbe.

    6. 10 minuta masiranja svaki dan - Svako tuširanje iskoristite da se dobro izmasirate nekim preparatom.
    SAVET: U našim parfimerijama postoji veliki izbor sredstava za tuširanje protiv celulita, a najbolji efekti se dobijaju sa pilingom.

    7. Jedite ribu i belo meso, unosite što više voća bogatog vitaminom C.
    SAVET: Kako bi izbegli slatkiše svako jutro napravite salatu bez dodatnih začina u većoj posudi kako bi imali da grickate ceo dan. Naravno, bademi, orasi, suncokret, kokice (bez soli) i suvo voće se ne ubrajaju u slatkiše. Samo nemojte da preterujete!

    8. Pešačite što više- Ne koristite lift i zaboravite autobus. Flašu vode sa 1 limunom stavite u torbu i krenite u borbu protiv celulita.

    UPOZORENJE!
    Ne prekrštajte noge - Time se vrši pritisak na glavnu venu s unutrašnje strane butine, što ometa krvotok i slabi vezivno tkivo. Samim tim dobijamo rupice i neravnine na butinama.
    Bacite tesne pantalone- One smanjuju prokrvljenost tkiva, pa se stvaraju udubljenja na površini kože i koža postaje mlohava.


  • #2
    Re: Kako se boriti sa celulitom

    Procitah ovo sedeci, sladeci se torticom i ispijajuci kafu

    Comment


    • #3
      Re: Kako se boriti sa celulitom

      Tesko je promeniti navike posebno kad je u pitanju kafa i po koji slatkis. Ima korisnih saveta ovde koji ne stete a koje mozemo lako primenti pa ce meni koristiti kao podsetnik. Hvala
      Last edited by COCO; 08-08-13, 10:20.
      [MP3L]http://music.same-melody.com/mp3/BesameMucho/Los Tres Diamantes - Besame Mucho.mp3[/MP3L]
      Zaista, sex i smeh idu ruku pod ruku, i uvek sam se pitala - i još se pitam - šta je važnije !?

      Comment

      Working...
      X