Objava

Collapse
No announcement yet.

Kako trajno obrisati nalog na FB (Face Book)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kako trajno obrisati nalog na FB (Face Book)

    Na Facebook-u postoji veoma jednostavan nacin da covek deaktivira svoj nalog sto ce trenutno sakriti vase podatke. Ali da bi trajno obirsali svoje podatke to je vec malo komplikovanija stvar koju cu ja pokusati ovde da objasnim.

    Postoje dva nacina, ali pre pocetka uradite sledece:
    Uklonite sve “Facebook Connection Logins”, ako ste koristili FB sajt da se registrujete-logujete na druge sajtove….znaci ako deaktivirate vas nalog na fb a ovo ne sredite vas nalog ce biti reaktiviran….otidjite na sve sajtove na koje ste se registrovali preko FB i postarajte se da na tim sajtovima nadjete nacin da se logujete bez FB (Facebook Connect)…najverovatnije cete morati da napravite korisnicko ime I novu lozinku (ovde na www.zaliv.co koliko sam primetio to je vec u startu reseno jer je clan nateran da to popuni)
    Potom se izlogujte sa FB a onda se ulogujte sa novim podacima na sajt gde ste ovo vec izmenili kako bi proverili da sve radi kako treba, tj kako bi osigrali da cete se opet ulogovati na zeljeni sajt posto trajno izbrisete FB nalog
    Ovo je bio uvod a sad krecemo sa brisanjem naloga na ebenom FB

    Jednostavniji nacin:
    Otidjite na FB, ulogujte se I kliknite ovde ovaj link:
    (ili nadjite “delete my account” ako ovaj link iz nekog razloga nekad bude promenjen na FB)
    http://www.facebook.com/help/contact...delete_account
    Videcete sledeci prozor:


    Kliknite “submit” I partite instrukcije, bice neohodno da unesete vasu lozinku i verifikacionu sistemsku sifru zvanu “ capcha” kako bi FB bio siguran da ste vi pravi vlasnik naloga.

    Posto kliknete “OK” primicete email koji je povezan sa vasim FB nalogom gde cete biti obavesteni o tome da ce vas nalog biti obrisan u roku od 14 dana. Tokom tog perioda NEMOJTE se logovati ponovo na vas nalog jer ce vrlo verovatno to spreciti brisanje vaseg naloga
    Dakle pocistite “cache” I “cookies” iz vaseg browsera kako se greskom ne bi ulogovali ponovo, ne klikcite “share” ili “like” na sajtovima koje posecujete a koji imaju ovu opciju koja je umrezena sa FB
    Takodje ne koristite “Facebook Connect” kako bi se logovali ili registrovali na druge sajtove kao sto je vec pomenuto
    Zaboravite na FB, I posle dve nedelje svi vsi detalji ce trajno nestati sa FB

    Malo tezi- ALternativni nacin:
    Ako prvi laksi nacin nije uspeo iz nekog razloga probajte ovako

    Otidijite na dno bilo koje FB stranice I nadjite “Help” dugme, ili kliknite ovaj link kako bi direktno tamo otisli (link se moze ubuduce promeniti sto zavisi od FB)
    http://www.facebook.com/help/
    u polju koje je namenjeno za pretragu “Search The Help Center” ukucajte sledece:
    “delete facebook”
    I kliknite “search”
    Procitajte informacije koje se ticu toga da li zelite da deaktivirate ili trajno obrisete svoj nalog
    Deaktiviranje znaci da FB zadrzava podatke iz vaseg profila(prijatelje, slike,….) ali vas nalog ipk vise ne postoji na FB. Takodje tu se naglasava da ako zelite da trajno obrisete nalog svi podaci se brisu I nista od toga se nikada vise nece moci vratiti nazad, sto I zelimo
    Opet mo na stranici “delete my account” gde cete biti upozoreni da se radi o trajnom brisanju naloga I da se nece moci ponovo reaktivirati kao I to d ace sav sadrzaj vezan za vas nalog trajno nestati.

    Opet radimo ono sto smo vec pomenuli gore :
    Kliknite “submit” I partite instrukcije, bice neohodno da unesete vasu lozinku i verifikacionu sistemsku sifru zvanu “ capcha” kako bi FB bio siguran da ste vi pravi vlasnik naloga.
    Posto kliknete “OK” primicete email koji je poveza sa vasim FB nalogom gde cete biti obavesteni o tome da ce vas nalog biti obrisan u roku od 14 dana. Tokom tog perioda NEMOJTE se logovati ponovo na vas nalog jer ce vrlo verovatno to spreciti brisanje vaseg naloga
    Posle ovoga ipak posaljite email FB podrsci na privacy@facebook.com i napisite sledece

    Ja cu napisati na engleskom u slucaju da neko ima problem da to sam sastavi a u svakom slucaju bice vam lakse da samo prekopirate ovo u vas mail:

    This is Request that Facebook deletes my account, my FB name is (navedite vase ime) and my email associated with my FB account is (navedite vas email koji ste koristili za FB).
    Please delete permanently all data associated with my account.
    Thank you very much
    Ovaj email je najbolje da saljete sa istog onog koji ste koristili prilikom registrovanja FB naloga, tj onog koji je vezan za FB

    Ukoliko vam ne odgovore u roku od nekih sedam dana posaljite istovetan email i na:
    support@facebook.com
    info@facebook.com

    Na kraju
    Ako vas obaveste, ili prodje tih famoznih 14 dana a zelite da proverite da li je sve trajno obrisano mozete lako proveriti:
    Jednostavno probajte da se ulogujete kao i ranije, ukoliko ne uspe i ne dobijete poruku da ponovo reaktivirate vas nalog to ce biti jasan znak da je vas nalog trajno obrisan

    Nadam se da ce ovo nekome pomoci

  • #2
    Re: Kako trajno obrisati nalog na FB (Face Book)

    okacis neku golotinju i ocas posla ti ugase profil netreba nigde nista da klikas

    Beda, sirotinja, gologuz po brdima hodam, bukve sobaljujem i mlade cobanice, sa sobom darujem

    Comment

    Working...
    X