Objava

Collapse
No announcement yet.

Retrogradni hod Venere od 16.05. do 27. 06. 2012.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Retrogradni hod Venere od 16.05. do 27. 06. 2012.

    Vreme retrogradne Venere je vreme preispitivanja kada je reč o ljubavi, emocijama, simaptijama, uživanjima, zadovoljstvima, lepoti, prijateljstvima i bliskim odnosima, ali kroz komunikaciju, razumevanje istog, logiku, reči i misaone procese. Dakle, vreme preispitavanja, a onda, “pa, možda sam i pogrešio, ima neka lepota u njoj, možda se ipak ona meni dopada”. To su misli koje vas vraćaju u prošlost, ali onu prošlost i one dane koji su bili ispunjeni emocijama i ljubavlju, a samo vraćanje u prošlost, daje i mogućnost preispitivanja. Možete se setiti nekog vašeg razgovora sa partnerom, pokušavajaući da se setite svake izgovorene reči koju ste razmenili, a onda se možete preispitivati da li je taj razgovor uopšte bio potreban, da li je urodio nekim plodom, da li ste se razumeli kroz ono što ste govorili jedno drugom ili ćete postaviti sebi pitanje, “da li sam sve rekla (reako) što je potrebno ili ipak nisam?”. A, onda sledi i pomisao da je možda potrebno ponovo da se sretnete, ponovo da komunicirate i pričate, da pronađete razumevanje, sklad I harmoniju u onome što osećate. Tako, onda ide i pomisao i pitanje, “a, da ga nazovem ponovo?” ili “da li da mu opet pustim poruku i podsetim nan as, na sve ono što sam mu tada rekla ili što smo rekli jedno drugom?”. Možda ste pod uticajem direktne Venere već planirali to da uradite, ali niste mogli da pronađete broj jer ste zagubili ili je ona (on) ugasio profil na Fb, pa niste mogli nikako da uspostavite kontakt. Međutim, sad pod uticajem retrogradne Venere, pronaći ćete papirić gde ste upisali njegov broj ili će se on (ona) vratiti na Fb sa novim profilom, što vam daje mogućnost ponovnog kontakta. Ako ste očekivali već danima neki paket sa poklonom ili pošiljku, koja se negde zagubila, vreme je da se pojavi I da se konačno obradujete. U slučaju da ste zagubili narukvicu, parfem ili neki poklon koji ste dobili od svog partnera, ali ne samo od partnera već i do prijatelja, ovo je dobro vreme da ga pronađete, što ste uzaludno tražili proteklih dana.

    Vreme preispitivanja…Da li je ljubav reč? Da li je za ljubav potrebno razumevanje? Da li su vase emocije ipak promenljive i nestalne? Da li ja ljubav za vas igra? Da li bežite od ozbiljnih i odgovornih veza? Da li želite pored partnera uvek da ostanete mladi i da nikada ne odrastete? Da li je za simpatiju dovoljna lepa reč ili neki trenutak kada vas partner uhvati za ruku i počne da recituje neki lepi stih, ne bi li u vama pokrenuo simaptiju i emocije? Da li je uopšte potrebno razumeti šta je ljubav? Koliko čovek može emocija razumno da pokloni? Prema tome, sve su ovo pitanja, koja se nadovezuju, koja nadolaze, a kroz koje se prispitujete. Da li ste dovoljno lepih reči izgovorili ili ste trebali još? Da li je bilo dovoljno što ste mu (joj) rekli desete puta da ga volite ili je trebalo ipak to reći petnaest puta? Možda niste bili dovoljno taktični, popustljivi? Možda je trebalo još lepše da se ponašate i izražavate u njegovom društvu? Možda nije trebalo da ga poljubite, dok ga pre toga niste uhvatili i držali za ruku?

    Očekujete već dugo poruku od njega (nje), tj. Odgovor na vašu poruku, koja ne stiže danima i već ste izgubili nadu, ali ovih dana je dobijate, a u njoj stoji, “trebalo bi opet da se vidimo. Zaboravila si narukvicu prošli put kod mene…”. Ili, otvarate vrata, jer neko zvoni, a kada ih otvorite, ugledate raznosača koji u ruci nosi buket cveća i poruku u njemu u kojoj piše, “izvini što ti se nisam javljao, ovaj buket je znak pažnje prema tebi i poziv na ponovno druženje” i dok čitate poruku, osmehujete se i prisećate se tog poslednjeg susreta. Možda ćete morati da propustite dva, tri autobusa ili tramvaja ili da odložite neko putovanje, pa kada budete stajali dok čekate taj pravi prevoz – ugledate baš njega (nju). Ili, ćete se morati vratiti u butik u kojem ste pre deset minuta kupili košulju, jer ste zaboravili kišobran ili bilo šta drugo, i dok se budete vraćali, tj. kada u povratku uđete u isti taj butik, opet ugledate nekoga ko će vam izazvati osmeh, radost i simaptiju.

    Ovo je nešto slično kao “povratak” na neku staru adresu, ulicu i broj, gde ste imali lepe trenutke, na neku staro mesto gde ste na klupi proveli najlepše trenutke u razgovoru, na neki stari ćošak dve ulice, gde ste imali poslednji sastanak…Retrogradnost na neki način usporava, a u ovom slučaju to je slično kao u onoj pesmi, “kad ljubav zakasni”. Ili, kada je potrebno duže čekati na neki odgovor od partnera, na njegovu poruku, pismo, jer sve što je vezano za emocije, osećanja, lepotu, ljubav na neki kačni kasni i usporava vasa očekivanja. Možda ćete baš sada dok je Venera retrogradna pronaći pozivnicu koju ste zagubili, a onda i zaboravili na rođendan prijatelja, što znači da ćete ipak sa zakašnjenjem trebati uputiti čestitke vašem prijatelju. Samo da nije ono – niste valjda zaboravili ili zakasnili na sastanak, a kada ste došli, njega (nje) više nije bilo?! A, kasnite jer niste bili odlučni šta da obučete, a da bi ostavili najlepši utisak ili vas je usput prijateljica zadržala sa kojom ste ostali na ulici “čavrljajući” i izgubeći predstavu o vremenu. Kada je planeta retrogradna, ona kao da je usporena, kao da ne može iz prve nešto da uradi, tako da ga možete zvati nekoliko puta, ali ga nećete iz prve dobiti. Kao kada želite, “baš sada da ga poljubite” i krenete to da uradite, ali u tom momentu zazvoni telefon ili naiđe neki prijatelj ili poznanik, pa ne uspevate, već morate poljubac da odložite za kasnije. Kao kada želite da mu kažete koliko vam znači i da mu uputite neku lepu reč, ali on (ona) se ne javlja na telefon, pa i na taj način odlažete taj momenat. Ili, krenuli ste na sastanak sa njim, ali je gužva u saobraćaju ili kasni prevoz, ne možete da pronađete Slobodan taxi, što vas može zabrinuti, jer ako zaksnite, on (ona) može otići. A, onda ste rešili da mu napišete ljubavno pismo i da mu kao onaj poslednji romatičar iskažete ljubav na taj način, ali vase pismo se posle nekoiliko dana vraća, jer ste pogrešili adresu, tako da opet ne uspevate iz prve. Onda se pitate, zašto sve kasni, zašto je ljubav spora, zašto reči koje želim da mu uputim traže vreme i odlaganje i da li je to znak, da treba još jednom da se preispitam? Ako ljubav kasni i ako sve ima svoj smisao, tako da ništa nije slučajno, onda je kašnjenje potrebno, jer ono omogućava preispitivanje.
    Ovo je dobar period i za povratak na neki kurs, koji ste bili započeli, ali ste ga prekinuli, kao što su kursevi plesa, časovi svitranja nekog muzičkog instrumenta ili pevanja, časovi slikanja, kurs za manekene, frizere i kozmetičare, kurs za kuvare, itd. Ako se bavite trgovinom, posebno lepih stvari (odeća, nameštaj, parfemi, kozmetia, itd.), promet može da opadne, ali to vas možda ne treba ni čuditi s obzirom na vreme i okolnosti u kojima se nalazimo, ali može da vam na primer kasni roba, koju ste naručili i koja je već trebala da stigne. Ili, sa retro Venerom, a ako se bavite trgovinom, onda bi bilo dobro da napravite rasprodaju i pokušate na taj način da prodate robu koja vam dugo stoji. U slučaju da predajete nešto u školi, dakle da ste nastavnik, učitelj ili professor, dobro je dok je retro Venera utvrđivati i proveravati znanje, tako što ćete se vratiti na stare lekcije ili ono što ste već prošli. U slučaju da potpisujete neki dokumenat koji je povezan sa nekim finansijama ili uopšte vrednostima, proverite ga još jednom, jer je možda potrebna promena ili revizija takvog dokumenta. Ako ste planirali putovanje sa partnerom ili uopšte neko putovanje iz zadovoljstva, moguće je da se odloži ili da ne krene onako kako ste baš planirali da će biti. U svemu ovome možda bi mogli i da pustite onu pesmu od Olivera Dragojevića, “podesti me šta to beše ljubav…”, jer retro Venera je ipak vraćanje, podsećanje, pa i onda sećanje na nešto lepo, ljubavno i blisko. Može vam se pojaviti neki prijatelj iz prošlosti ili prijatelj kojeg dugo niste videli, a onda sesti negde sa njim na kaficu i pićence i pretresti sve teme, posebno događaje iz prošlosti koji su vas vezali, a u kojima ste bili zajedno. Možda vas taj prijatelj (prijateljica) bude pitao, “šta radi moja stara ljubav?” ili “koliko je iskustvo važno za ljubav?”. Ako ste bili stali sa nekom knjigom za koju ste se bukvalno “zalepili” i blisko vezali, a posebno ako je knjiga sa temom ljubavi, vreme je da se vratite na nju i da nastavite da je čitate. Ili, je možda potrebno još jednom da je pročitate, jer se tamo za vas mogu naći neki vama važni odgovori. Često svi razgovori, priča i komunikacija počinje i završava sa starim i bivšim ljubavima i ovo je vreme kada se kroz komunikaciju stalno vraća i vraća na ljubavna pitanja i odgovore.
    Retrogradna Venera u Blizancima je trenutno u trigonu sa Saturnom u Vagi, a u ovom aspektu će ostati sve do kraja maja meseca. Dakle, to je dobro vreme da rešite povoljno (trigon) kroz komunikaciju i razgovor, neke strare probleme koji su mučili vaš odnos ili su predstavljali teret. Dobro je vreme da se u bliskim odnosima sve postavi na svoje mesto i da se okolnosti sagledaju realno i stvarno bez nekog pretrivanja, idealizovanja ili mašte. Stvarnost je sada na delu, ali samo kroz preispitivanje na taj način što će te o tome pričati sa svojim partnerom, dakle kroz komunikaciju, jer Saturn daje osećaj odgovornosti, ozbiljnosti i spremnosti da se ljubav sagledava zrelo. Saturn na taj način i kroz ovaj aspect pomaže Blizancima da ipak kroz pitanja ljubavi, dobiju ozbiljnost i zrelost koja im inače nedostaje. Takođe, ovaj aspect može biti povoljan za one koji se bave trgovinom, da neki konkretni i čvrst rezultat dobiju, ali kroz rasprodaju stvari i sniženje cena. Proces emotivnog preispitivanja sa Saturnom može doneti stabilnost, rešavanje konkretnih problema, rešenje pitanja statusa kroz bliske odnose i prihvatanje odgovornosi I poštovanja, što samo može stabilizovati odnos. Jeste da je ovo vraćanje na teške I mučne ljubavne razgovore, na podsećanje svega što je povezano sa osećanjem tereta, samoće ili patnje koja je pratila vezu, ali to je put za otvaranje ovih tema, koje mogu samo stabilizovati odnos ili vas uvesti u “ljubavni svet realnosti”. Jer, sa ovim aspektom “ljubav je stvarna, realna, opipljiva”, “ljubav je dužnost i poniznost”, “ljubav je osećanje poštovanja”, “ljubav traži odricanje”, “ljubav ne podrazumeva slobodu, već ropstvo”, “ljubav je čvrsta i trajna, ali kamena, kao što i onaj cvet raste iz kamena”.

    Prema tome, pitajte se, preispitujte se, tražite odgovore i kroz ovaj aspect izađite mudriji i ozbiljniji, jer ljubav ovde predstavlja veliko iskustvo, koje će vam sigurno biti potrebno. Početkom juna meseca, okolnosti će se promeniti, pa će izazivati napetost, borbu, nestrpljenje, jer će retrogradna Venera formirati kvadrat sa Marsom u Devici, ali nećemo sada žuriti. Venera je u aspektu sa Saturnom, pa nije sada potrebna žurba, tako da ćemo ovaj aspect ostaviti za vreme kada bude počeo da deluje.

    Kakva su moja današnja lična iskustva sa retrogradnom Venerom u aspektu sa Saturnom? Imala sam klijenta, kojeg je najviše interesovala stara ljubav, dakle ljubav iz prošlosti. Takođe, spontano sam, a kao što sam rekla nema – slučajnosti danas napisala pesmu, koju sam davno nameravala da napišem i da je posvetim, jednoj osobi. I, baš danas sam se prisetila toga i rekoh sebi, “vreme je da uradiš ono u čemu već kasniš”
    Ko je ljubio, ljubio. Udajem se u subotu
Working...
X