Objava

Collapse
No announcement yet.

Astrološka predviđanja

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Astrološka predviđanja

    13.05. Mesec oko podneva ulazi u svoj znak, gde je kod kuće, u vodnog Raka. Porodica i porodični odnosi su sada na prvom mestu, kao i zbivanja u domu. Ujedno je peti je lunarni dan, kada će postati vidljive promene koje su započele nakon Pomračenja Meseca, odnosno u fazi Mladog Meseca. OVO JE NAJZNAČAJNIJI DAN U FAZI MLADOG MESECA. Sada ono što je juče i prekjuče bilo ideja, zamisao, postaje vidljivo i opipljivo i treba da se završi ono što je započelo ovih dana!

    Osećanja i raspoloženja se mogu menjati kao plima, pa je potrebno uložiti malo truda da se stabilizuju. Vraćanje u prošlost, nostalgija i sentimentlnost su povećane. Uspomene će neke od vas učiniti emotivnim i osetljivim.

    U noćnim satima i intuicija i osećaj nadolazećeg je više izražen jer će Mesec biti u tigonu sa Neptunom, pa ćete ako je korisitite doći do intutivnih odluka. Snovi su puni simbola i nose značajne poruke, pa obrtite pažnju na njih.

    Saosećajnost, brižljivost prema drugima, nežnost, senzibilnost i epmatija su sada veće i mogu povoljno uticati na porodične odsnose i veze, posebno u večernjim i noćnim satima Mašta i kreativnost su prisutne.

    Dobro je vreme za one koji rade na sebi da rade na usaglašvanju protovrečnosti kod sebe, jer je to neophodno na putu duhovnog razvitka.

    Danas hrana brže sagoreva, pa treba jesti manje , ali ono za čim imate potrebu. Hrana se danas dobro asorbuje i pretvara u energiju. Preporučujem mleko i mlečni proizvode.

    Drago kamenje ovog dana su : ćilibar, tirkiz, kalcedeom roze boje, biser, mesečev kamen i mermer.

    - - - - - Dodat post - - - - -

    Mesec je u rastu i sve polako buja i cveta. U prošloj nedelji mogli su se desiti neki uznemiravajući događaji i ukoliko niste odreagovali, pobedili ste sebe i prekinuli lanac događaja. Vikend je trebao biti zatišje. Neki su ga proveli sasvim bezbrižno, ali neki još su bili pod utiskom predhodnih dešavanja. Sada je na nebu atmosfera malo drugačija. Venera i Merkur su glavni, pa su i priče bezbrižnije i laganije.

    Ove nedelje Merkur ulazi u znak Blizanaca, a krajem nedelje imaće i kvadrat sa Neptunom, dok Venera ove nedelje pravi kvadrat sa Neptunom i sekstil sa Uranom. Iako će Merkur jedva dočekati da progovori u Blizancima, moramo voditi računa sa kim delimo tajne i da li baš o svemu moramo pričati. Neptun zna da obmane i da razočara, pa je najbolje da nekad „tišina“ priča.

    Nakon vikenda i provoda, Venera će se susreti sa prvom emocijom koja vodi ka odrastanju – sa razočarenjem. Krajem prvog dana nedelje, Venera će napraviti kvadrat sa Neptunom, koji je iz znaka Riba zavodio prelepim bojama, svirao najfinije melodije i pričao najlepše priče. Ali, sada je svesna da ništa od toga nije stvarno. Ovih se dana može desiti da se u neke ljude i reči razočarate. Neko ko vam je bio jako drag, koga ste iskreno i jako voleli (Venera...) sada ćete videti u drugom svetlu, kroz njegovu bledu senku onoga za koga se predstavljao (...kvadrat Neptun). Ovo mogu biti ljudi iz vašeg neposrednog okruženja, susedstva, brat, sestra ili neki blizak rođak (Blizanci). Ono što je najvažnije, jeste da to razočarenje neće biti velikih razmera... Dispozicijom Venera ide u znak svog sedišta i konjunkciju sa Suncem, pa dolazi do rasvetljenja nekih reči i otkrivanja nekih tajni. Ali život ide dalje i samo će Mesec drugog dana nedelje u T-kvadratu sa Uranom i Plutonom da drži taj bol u sebi, ali sreda je dan kada sve ostaje iza vas.



    Sreda je i poslednji kada se Merkur sa Bikom oprašta. Krajem dana ući će u svoj znak Blizanaca, pa dok je još na 29°, toga dana trebalo bi završiti sve ono što smo ostavljali za kasnije. Mesec je još u znaku Raka, ali sad su aspekti malo laganiji. Protočni aspekti sa Marsom i Suncem daje usklađenost i harmoniju – sklad između duše (Mesec) i tela (Mars) između svesnog (Sunce), podsvesnog (Mesec) i nesvesnog (Mars) dela. Ovim se danom završavaju svi kućni radovi i svi porodični razgovori koji su se odnosili na nekretnine i imovinu (Merkur u Biku). Toga dana valjalo bi darivati (Merkur u Biku) ukućane ili sam dom (Mesec u Raku), kupiti neku sitnicu (Merkur) koja će služiti za posluženje slatkiša, hrane (Bik) ili koja neće imati praktičnu svrhu (29°...), ali će krasiti vaš dom.

    Od četvrtka kreću planovi i obaveze koje ćete jedva stići da postignete. Iz statičnog mesta ulazite u jedan prilično aktivan period. U Biku su se krojili planovi, a kako to sa zemljanim znakom ide, polako i sigurno, u Blizancima je energija sasvim drugačija. Ne brine ovaj Merkur puno. Za mnoge je on još malo dete, ali on zna tajnu i mudrost sveta. Svestan je da sve vodi u istom smeru, da će ovaj život svakako proći, pa je samo važno kako ga proživeti. Sve u životu prođe, a na kraju se meri samo lakoća duše, zato je njemu sve samo jedna velika Igra.

    Mesec toga dana prati Merkura prolazeći kroz znak Lava, pa bi valjalo sve kontakte ostvarivati negde u gradu, javnom mestu ili obližnjem kafeu. Sa ovom kombinacijom uvek se lepo sa korisnim može spojiti. Odličan dan za trgovinu, kao i za objavu svih dugo spremanih umetničkih dela, promociju knjige ili putovanja. Intelekt je posebno aktiviran, ideja ima puno, a na vama je koliko ćete ovaj potencijal iskoristiti.

    Poslendnjeg radnog dana nedelje, Merkur će napravti egzaktan kvadrat sa Neptunom, pa će se mnogi osećati kao da im nešto promiče. Nestrpljivi Blizanci mogu u vama da probude određenu dozu nestrpljenja, pa se sa Neptunom može pojaviti i osećaj straha (Neptun) da možda neke planove nećete ostvariti ili da na vreme nećete završiti svoje obaveze. Važno je, ukoliko primetite takav osećaj, ignorisati ga – jer je Neptun iz Riba samo magla, iluzija koja stvara osećaj straha, koji je ništa drugo, već potpuno irealna stvar.

    Što se tiče okolnosti, ovo je svakako slika kišnog dana i problema prilikom putovanja. Otežan saobraćaj zbog magle, izgubljeni ključevi (Merkur kvadrat Neptun), dete koje nevešto pokušava da izbegne školu smišljajući male laži ili komšija (Merkur u Blizancima...) koji se opet napio (...kvadrat Neptun iz Riba), pa se sav važan osmelio da raspreda priču o politici (Neptun) i trenutnoj situaciji u zemlji.



    A opet, tog istog dana, dok se jedni bave politikom, drugi će čuti kako kćer želi u pilote (Venera sekstil Uran) ili sestra osniva feministički pokret, ali je ovo takođe i dan kada vas može iznenaditi saznanje da već duže vreme vaš blizak prijatelj ili prijateljica gaji prema vama posebna osećanja, ali zbog svog straha (Neptun kvadrat Merkur) se nije usudio da prizna.

    I poslednjeg dana, sa Suncem na poslednjem stepenu Bika, stelijum planeta polako napušta ovu zemlju (Bik) i prelazi u vazdušni znak Blizanaca. Pripremite se, jer vas čeka jedno putovanje u dečiji svet (Blizanci) pun mašte, igre i zabave.

    - - - - - Dodat post - - - - -

    Alain Delon , Kan 2013

    I evo nas opet u maju mesecu, mesecu u kojem je svake godine Kan centar sveta kada je reč o filmu. Dok je prošlogodišnji festival bio u znaku Marilyn Monroe, Kan 2013 će biti u znaku najpoznatijeg francuskog glumca – Alen Delona, koji će pretposlednjeg dana festivala dobiti nagradu za celokupno životno delo. Jedan od najpoželjenijih glumaca, poznat po svojoj „burnoj“ ljubavnoj vezi sa Romi Šnajder, danas kaže da je usamljen (vladar Ascendenta u Vagi je Venera u 12 – samoća, gotovo na stepenu svog pada, na 28º Device), ali da i dalje veruje (12 – lična vera) da će pronaći inteligentnu ženu (Devica) koja će ga razumeti i usrećiti. Inače, glumac će novembra ove godine napuniti 78 godina.



    Cannes 2013

    Bilo kako bilo, ipak u ovom članku neće biti reči o samom festivalu, tj. filmovima koji se bore za Zlatnu palmu. Karta za početak ovogodišnjeg festivala mi je privukla pažnju jer sam u samom Ascendentu na 16º Škorpiona prepoznala mesto dodira Sunca Alen Delona i Venere Romi Šnajder... Kako je na samom Ascendentu i Severni Čvor (budućnost) rekla bih da bi ovo lako mogla biti slika ove ljubavi u budućnosti...



    No, ovde je zanimljiva i pozicija Meseca (sećanje) u 9 (budući život) na 27º Raka, jer na tom istom mestu Alen Delon u svojoj karti ima Plutona, inače vladara 2. polja (budući život). Pluton je njemu i druga konjunkcija Meseca, a druga konjunkcija Meseca (iz ugla karmičke astrologije) opisuje upravo budući život... Stoga su sve ovo „znakovi pored puta“, da Kan 2013 u sebi nosi skrivenu poruku o velikoj ljubavi između Alen Delona i Romi Šnajder, koja svoj nastavak, po svemu sudeći, ima negde u budućnosti... Pored svega navedenog, Pluton je i vrh T-kvadrata u karti francuskog glumca, te svakako nešto na čemu on u ovom životu i te kako radi...

    Film „Christine“ 1958.

    Alen Delon i Romi Šnajder sreli su se na snimanju filma „Christine“, 1958. godine, i ljubav se odmah rodila. Bio je to sudbonsoni susret. Partneri na filmu postali su ubrzo par i u životu. O tome nam svedoči i jaka konjunkcija Alenovog Sunca (predstavnik serije 5 – ljubav) sa 14º Škorpiona 48’ i Venere (serija 7, esencijalni signifikator za ljubav) Romi Šnajder sa 15º Škorpiona 41’, što je sve veoma bliska konjunkcija sa Ascendentom i Severni Čvorom (16º Škorpiona) za početak ovogodišnjeg festivala u Kanu!



    Konjunkcija Sunca i Venere u Škorpionu svakako jeste slika jake fizičke privlačnosti i ljubavi, a kako se sve dešava u 5. polju (ljubav) Romi Šnajder – možemo i zaključiti koliko je ova ljubavna veza, nemačkoj glumici bila i veoma važna...

    Takođe, u prilog zaljubljivanju je i to što su i Sunce (serija 5, ljubav) i Mesec (serija 4, emocije) Romi Šnajder sa 0º Vage u konjunkciji sa Alenovom Venerom (serija 7) sa 28º Device, koja je usput i vladar njegovog Ascendenta, dakle, opisuje njega samog, ali koja je i dispozitor Urana (njegove prve Mesečeve konjunkcije – ono ka čemu ide u ovom životu), baš kao što je u karti Romi Šnajder Mesec i vladar njenog Ascendenta (ona). Stavivši svoje Sunce (0º Vage) gotovo na njegov Asc (7º Vage), sigurno je doprinelo da se Alen Delon osetio probuđenim u prisustvu Romi Šnajder, baš kao što je i konjunkcija njenog Meseca sa vrhom njegovog Ascendenta probudila kod Romi osećanje bliskosti sa Delonom. Dakle, sve ovo je bilo sasvim dovoljno da se ljubav dogodi. Par je ubrzo (20. marta,1959.) ozvaničio ljubav veridbom.

    Međutim, veza sa Delonom završena je neslavno. Lepa Nemica tokom pet godina zabavljanja tolerisala je brojne Delonove „nestašluke“, a on joj je uzvratio tako što je 1963. raskinuo veridbu. Na ogledalu joj je ostavio kratku poruku: „Otišao sam u Meksiko sa Natali. Ne vraćam se“. Romi je prerezala vene. Srećom, spasli su je na vreme. Nakon raskida sa Alenom, patila je javno, nije krila koliko joj je teško... No, uprkos svemu ostali su bliski prijatelji do kraja njenog života...

    27º Ovna

    Ako sada pogledamo Davison relationship chart (zajednički horoskop) ovo dvoje ljudi, nalazimo Ascendent na 21º Lava, što je sam stepen pada Neptuna, te je ovaj odnos u samom startu zahtevao puno vere i puno tišine, uz realnu mogućnost neverstva... Sunce, vladar Ascendenta (stariji u odnosu, Delon), je na 26º Ovna u aplikacionoj konjunkciji sa retrogradnom Venerom na 28º Ovna, u 9 (afere, ali i polje bitno iz ugla budućeg života). Kako Venera jeste dispozitor Urana iz Bika (vladara 7 – mlađi u odnosu, dakle, Romi) onda ovde imamo susret ovo dvoje ljudi, i to na 27º Ovna, što je tačka srednjeg rastojanja ove dve planete. Kao što vidimo, njihov odnos zaista jeste poseban, jer u Davisonu imaju konjunkciju Sunca i retrogradne Venere, tzv. donju konjunkciju Venere. Da je ovde baš akcenat na ovoj konjunkciji govori i to što je upravo ona vrh kardinalnog T-kvadarata sa Jupiterom u Jarcu (afere) i Plutonom iz Raka (emocije obojene strašću), te je svakako glavno težište baš na 27º Ovna! Sasvim sigurno im nije bilo lako, a kako se na 27º Ovna nalazi Vertex (zvezdana maglina) iz konstelacije Andromeda (okovana devojka), koja zna da ukaže i na nasilnu smrt, onda nam je sasvim jasno zašto je Romi pokušala sebi i da oduzme život nakon raskida sa Delonom. Konačno, njen život se kasnije zaista i okončao veoma tragično, kada je pronađena mrtva, u svojoj 43. godini. Veruje se da je počinila samoubistvo smrtonosnim koktelom alkohola i tableta za spavanje. Ono sa čim nije umela da se nosi, bila je prerana smrt njenog sina Davida nakon čega utehu i pronalazi u alkoholu... Na sam dan njene smrti (29. maja 1982.) Venera (ljubav) je takođe prelazila preko 27º Ovna...

    Da je 27º Ovna veoma bitan stepen u ovoj priči vidimo i kroz horoskop prošlog života Alen Delona. Upravo se Sunce (predstavnik serije 5 – ljubav) u ovoj karti nalazi na vrhu 5. polja (ljubav) i na 27º Ovna, te je ljubav sa Romi Šnajder nešto što je Delonu bilo blisko i poznato još iz prošlog života.



    Film „Bazen“ 1969.

    Delonov brak sa Natali se okončao baš u godini kada se na filmskom platnu opet spojio sa Romi Šnajder, šest godina nakon raskida. Naime, sam joj je predložio da mu bude partnerka u čuvenom filmu „La Piscine“ („Bazen“). Romi je to prihvatila, a publika je i te kako osetila da hemija između ovo dvoje ljudi i dalje postoji...

    Baš u mesecu kada je ovaj film, koji ih opet „spaja“ (ali samo na platnu), imao premijeru (31. januar, 1969.) sekundarni Mesec (emocije) Alen Delona prelazio je preko 3º Raka (što je i sam Ascendent Romi Šnajder), i bio u egzaktnom trigonu sa njegovom sekundarnom Venerom (ljubav) na 3º Škorpiona 06’ (a koja je između ostalog pravila i konjunkciju sa vrhom Delonove 2 (budući život) na 2º Škorpiona 29’), te je već sve ovo bio nagoveštaj da je njegova ljubav sa Romi nešto što ga čeka i u budućem životu. Pri tom, sam 3º Škorpiona (egzaltacija Plutona) potvrđuje koliko je njihov ljubav nešto što živi i nakon smrti...

    Lotos konfiguracija

    Venera je, inače, u karti Delona smeštena u 12 (bazen, film), dispozitor je Urana iz Bika (prve konjunkcije Meseca – ono ka čemu ide u ovom životu), i predstavlja vrh lotos konfiguracije, tj. sekstilom spaja trigon između Plutona na 27º Raka (druga konjunkcija Meseca – budući život) i Jupitera sa 29º Škorpiona kao dispozitora Saturna iz Riba kao njegove poslednje Mesečeve konjunkcije (sećanje iz prošlog života), te je i te kako film „Bazen“ Delonu omogućio da spoji tri života u jedan, što i jeste zadatak svih nas. Konačno, Venera sa 28º Device rešava i T-kvadrat kod Delona, praveći sekstil sa Plutonom na 27º Raka (vrh T-kvadrata)!

    „Moja prva ljubav“

    Povodom objavljivanja knjige „Oni su se toliko voleli“ o ljubavi Alen Delona sa Romi Šnajder (za koju je sam Delon napisao predgovor) – francuski glumac je 2009. godine otvorio svoje srce i priznao da je ona bila njegova prva ljubav.



    „Do sada nikada nisam želeo da govorim o temi koja je i dalje bolna i veoma lična. Međutim, ovog puta smatram da je ideja na mestu i realizovana na dobar način“, kazao je Delon. Romi je opisao kao temperamentnu, jaku kao ličnost, strastvenu i osetljivu. „Ponekad je bila nasilna, ali to je zato što je bila potpuna ličnost“, rekao je Delon. Dodao je da ne bi mogao da je zamisli ostarelu, niti bi voleo da je vidi kao ženu od 70 godina. „Više volim što je tako otišla i tako je dobro. Napustila nas je u punoj lepoti. Ona je mit, legenda i to će ostati“, istakao je glumac. Delon je priznao da žali što se nije oženio njome, te otkrio da su imali divnu starinsku veridbu. Takođe, priznao je da je Romi Šnajder uvek sa njim... „Polaroidom sam na dan njene sahrane snimio tri fotografije koje čuvam u novčaniku, blizu srca. Te fotografije niko nikada nije video“, priznao je glumac. Venera (fotografija) se upravo nalazi u 12 (tajna, skrivanje, nevidljivost) u karti Alen Delona, vrh je lotos konfiguracije, i pomaže mu da u tišini (12) spoji prošlost i budućnost...

    U horoskopu budućeg života (što je inače horoskop dvanaestog harmonika), Alen Delon će imati Sunce (ljubav) upravo na svojoj natalnoj Veneri (Romi Šnajder), što je samo još jedna potvrda značaja ove lotos konfiguracije u karti francuskog glumca!



    Delonovo pismo

    Kako Saturn ne deluje odmah na početku veze, nego je potrebno vreme, tako je tek kasnije i konjunkcija Delonovog Meseca sa 10º Ovna i Saturna Romi Šnajder sa 15º Ovna (orbisa 5º – ljubav) dobila na značaju. Naime, uvek osoba vlasnik Saturna (ovde, dakle, Romi) je ta koja ostavlja prazninu u Duši vlasniku Meseca (ovde je to Delon). Iako ona nije bila ta koja je vezu sa njim prva napustila, tj. nije bila ta koja ga je ostavila, izgleda da je tek njen konačan odlazak, tj. njena smrt bila ta koja je ovom čoveku ostavila kamen (Saturn) na Duši...

    Na dan sahrane, Alen je napisao pismo i Romi Šnajder je sahranjena zajedno sa pismom njene najveće ljubavi. „Nikada nisi bila lepša. Vidiš, naučio sam nekoliko nemačkih reči zbog tebe... Volim te, ljubavi moja...“. Na njegovu inicijativu, nekoliko godina kasnije u grob Romi Šnajder spušteni su i posmrtni ostaci njenog sina Davida.

    Šesti jun 2012.

    Kiron (rana, bol) se kod Delona nalazi u znaku Blizanaca (pismo), u 9. polju (budući život), i to baš na 15º Blizanaca, gde je bila i njegova tercijarna Venera (ljubav) na dan smrti Romi Šnajder. Na tom istom mestu se 6. juna 2012. dogodio jedinstven prelaz Venere preko diska Sunca, tj. susret dvoje ljubavnika. Nije li ovaj događaj otvorio vrata za ponovni susret negde u budućnosti?! Rekla bih da je odgovor – da... , jer, na dan njihove veridbe (20. marta, 1959.) sekundarni Mesec (emocije) Delona sa 14º Vodolije 57’ pravio je trigon na 15º Blizanaca, na osnovu čega zaista možemo zaključiti da su vrata za ponovni susret negde u budućnosti, počev od 6. juna 2012. – i otvorena... I konačno, svemu se pridružuje i sekundarni Mesec (vladar Asc) Romi Šnajder, koji će baš na dan otvaranja ovogodišnjeg festivala u Kanu (15. maja, 2013, što je inače bio i dan početka retrogradnog hoda Venere u 2012.) doći upravo na 16º Blizanaca 00’, što će reći tek što je završio prelaz preko 15º Blizanaca...
    Ko je ljubio, ljubio. Udajem se u subotu

  • #2
    Re: Astrološka predviđanja

    Deca u Natalnom horoskopu




    Pitanja vezana za decu i u astrologiji zauzimaju vrlo važno mesto, uostalom kao i u životu:

    –DA LI CE NEKO IMATI DECE I KOLIKO ?
    -KOG POLA ĆE BIT?
    - DA LI CE ZAVRŠITI ŠKOLU ?
    - DA LI SE IMATI USPEHA U KARIJERI I ČIME ĆE SE BAVITI ?
    - HOĆE LI I KADA OSTVARITI BRAK ?
    -DA LI CE DECA IMATI DECE ?

    Odgovore na ova pitanja dobićemo posmatrajući 5. polje (kuću), vladara 5. polja, aspekte koje pravi vladar 5. polja sa ostalim planetama, planetu Merkur, a ne smemo zaboraviti ni Veneru, jer je povezana sa plodnošću). Znak Lava je prirodno 5. polje u Zodijaku, pa moramo posmatrati i taj znak, kao i znak Blizanaca, čiji je vladar Merkur (a i ovaj znak i ova planeta označavaju decu).
    Svakako, ne smemo zanemariti Mesec, koji predstavlja ženski princip, a priznaćemo da, kada se radi o deci - ipak prvo pomislimo na ženu. Inače, u ženskom horoskopu mnogo se bolje vide odgovori na pitanja vezana za potomstvo i tačnije se može predvideti sama sudbina deteta nego u muškom horoskopu. U muškom horoskopu pre može da se vidi “svrha” deteta. Roditelji su svakako nosioci i sudbine i svrhe deteta, ali ipak se ženski princip mnogo više i poštuje i posmatra u jednom horoskopu. Dakle, ako pred sobom imamo ženski horoskop, uz navedene parametre, posmatraćemo i Mesec, jer on u svojoj simbolici predstavlja trudnoću.

    Sva živa bića su stimulisana na Sunce (koje je vladar prirodnog 5. polja) i Mesec. U astrologiji ova dva tela jesu muž i žena, tako da vrše vrlo snažan uticaj na pitanja začeća i rođenja.
    Opšte je poznato da je plodnost žene pojačana 10 do 20 dana iza menstruacije i tada je mogućnost začeća najnaglašenija. Ako posmatramo Mesec i pomoću njega pokušamo to da odredimo, onda je to svakako snažno u danima kada je Mesec iznad horizonta, ili kada Mesec, pa i Venera, prelaze tačku ascendenta ili descendenta, ili mesto gde se u natalnom horoskopu nalaze Mesec i Venera, kao i vreme kada Mesec pravi isti ugao sa Suncem koji pravi i u natalnoj karti. Bilo kako bilo, Mesec snažno utiče na ovulaciju i menstruaciju (koja se i inače naziva mesečnim ciklusom, mesečnicom i sl).


    MUŠKO ILI ŽENSKO?

    Da se vratim na događaje vezane za 5. polje. U osnovi posmatrano, ako se u 5. polju nalaze loše planete kao što su Mars, Saturn, Pluton ili Uran, samo začeće i trudnoća mogu biti problematični, posebno ako se nalaze u lošim aspektima sa vladarem 5. polja, Mesecom ili Venerom, kada često dolazi do problema kao što je, recimo prekid trudnoće ili, ako se radi o lošem aspektu Saturna - i do neplodnosti, kako kod žena tako i kod muškaraca. Loši aspekti sa Marsom i Saturnom čest su znak vrlo teške trudnoće, kao i operacija i carskog reza, a sa dodatkom Plutona ili Urana može doći i do pobačaja, abortusa i sl.
    Značajno i zanimljivo je i pitanje određivanje pola deteta. Uz vladara 5. polja, tu vrlo važnu ulogu igra Merkur, koji sam po sebi simbolizuje dete i bespolan je, što znači da pol deteta mahom određujemo na osnovu znaka u kome se nalazi Merkur, kao i njegovih aspekata. Ne treba puno logike da shvatimo da će se, ako je Merkur ili vladar 5. polja dobro aspektovan Marsom ili Suncem i u muškom znaku, raditi o muškom detetu. Ako se sve dešava u ženskom znaku, sa aspektima ženskih planeta, radi se o rođenju devojčice. Postoje i izvesne pozicije Meseca koje mogu da ukažu na pol deteta, i to ako je u horoskopu žene Mesec u opadajućoj fazi, a u trenutku začeća raste, tendencija je ka muškom detetu ili ako je u trenutku začeća Mesec u vatrenim ili vazdušnim znacima, kao i u slučaju kada se u vreme polnog odnosa Mesec nađe na tački podznaka.
    Postoje i izvesne naznake koje mogu da ukažu na to koliko će dece osoba imati.

    I tu, naravno, posmatramo 5. polje, ali i 3. polje i znak Blizanaca. Generalno, ako se u 5. polju nađe Mesec, Merkur ali i Jupiter, to ukazuje na mnogo dece, dok prisustvo Saturna označava mali broj dece i dosta otežavajućih okolnosti. Dešava se i da određeni broj planeta u 5. polju ukazuje na toliki broj dece koliko ima planeta u 5. polju (sličan efekat može da ima i broj aspekata koji pravi vladar 5. polja). Planete u 5. polju mogu da ukažu na karakter deteta, kao i aspekti koje prave planete sa vladarem 5. polja. Recimo, ako se u 5. polju nalaze Saturn, Venera, Mars i Uran, možemo generalno zaključiti da se radi o četvoro dece: sa prvim bi moglo biti problema ili se radi o neuspelom prvom pokušaju, drugo bi moglo biti devojčica, treće dečak, dok bi četvrto opet mogao biti prekid trudnoće svesnom voljom ili usled nekih problema. Isto tako, ako imamo četiri aspekta vladara 5. polja, od čega su dva dobra, a dva loša - efekat bi mogao biti isti. Sudbina začeća, rođenja, pa i sudbina deteta, svakako se može povezati i sa redosledom planeta u 5. polju ili redosledom aspekata.

    Kada posmatramo natalnu kartu roditelja, prvo dete je uvek predstavljeno petim poljem, drugo sedmim, treće devetim i nadalje...

    PLANETE U 5. POLJU
    A kako se planete u 5. polju reflektuju na dete?

    Sunce u 5. polju obično je znak zdravog deteta izražene fizičke snage i predodređenog za uspeh. Dete postaje glava porodice kad odraste i obično ima karakteristike oca i liči na oca. Ovakva deca kasnije u životu imaju mahom samo jedno dete, a neretko se odlučuju i na život bez dece.

    Mesec u 5. polju znak je osetljive dece nežnog zdravlja. Deca liče na majku i veoma su vezana za nju, kao i za kuću i porodicu. Mesec u 5. polju obično ukazuje na više dece.

    Merkur u 5. polju znači da se radi o veoma pametnoj deci sklonoj učenju. Deca vrlo brzo progovore i bivaju (naročito sa dobrim aspektima) dosta visoko obrazovana. Ovo je takođe znak za veći broj dece, pa i za blizance.

    Venera u 5. polju je znak lepe dece sa veoma blagom naravi. Imaju talenta za umetnost i često dostižu razne vidove popularnosti. Mahom znak za žensku decu.

    Mars u 5. polju - deca su sportisti, vojnici, policajci... Veoma su temperamentne, agresivne i svađalačke naravi i sklona povredama. Pozicija Marsa u 5. polju neretko zna da umanji broj dece, a deca su mahom muškog pola.

    Jupiter u 5. polju je vrlo srećan znak i, osim što obećava puno dece, daje uspešnu decu, kao i sreću roditeljima preko dece. Deca su veoma visoko obrazovana i dobrog zdravlja, njihova karijera je često vezana za inostranstvo.

    Saturn u 5. polju nije baš dobrodošao, jer često donosi neplodnost i probleme u trudnoći ili uopšte sa decom. Deca su vrlo slabog i osetljivog zdravlja, pa treba biti veoma pažljiv.

    Uran u 5. polju uglavnom je znak vanbračne dece i neželjenih trudnoća i stvarno zna biti neugodan kada su u pitanju abortusi i pobačaji. Uran ne daje puno dece, ali zato obećava genijalce, mada poprilično ekscentrične i nemirne naravi. U horoskopu roditelja ovo je znak razvoda prvog deteta ili života deteta u vanbračnoj zajednici.

    Neptun u 5. polju takođe nije posebno dobrodošao, jer snažno utiče na psihu. U dobrim aspektima, to su veoma produhovljena deca sa naglašenim umetničkim talentima, ali u lošim aspektima - veoma sklona psihičkim problemima i zarazama. Ovde je naglašena sklonost opijatima. Kada je Neptun loše aspektiran sa Marsom, treba biti posebno oprezan u dodiru sa vodom. Dešava se da je dete tajno.

    Pluton u 5. polju takođe nije poželjan. Ženska deca imaju naglašenih problema u trudnoći i često je potrebno više pokušaja pre rođenja deteta. Deca su podložna svim nevoljama i bolestima, pa ih treba posebno tretirati i držati ih na oku. Ipak, u dobrim aspektima, dete se uvek na čudnovate načine izvlači iz neugodnosti i poseduje snažnu moć regeneracije.

    - - - - - Dodat post - - - - -

    Vladar pete kuce - ljubav, deca


    PETA KUĆA - NAJVEĆA ZADOVOLJSTVA
    Peta kuca je vatrena kuca zivota i kroz nju ga slavimo. Pridajemo joj veliki znacaj jer njene energije odredjuju koliko cemo imati zadovoljsva u zivotu, koliko smo sposobni da uzivamo u ljubavi , kojim intenzitetom i na koji nacin je pruzamo drugima. Nesebicna Lavovska ljubav kojom se voli iskreno i nesebicno. Njom je predisponirano sve ono sto moze ispuniti srce, emocije, zadovoljstva, deca. kreativnost, originalnost, sport. Ona je pokazatelj kojim intenzitetom dozivljavamo zivot kroz radost, jer veca je radost pruzati nego davati, pa i ljubav. Kroz nju dajete oduska srcu, jer sve je cista emocija. Kroz petu kucu se zabavljate, uzivate u hobijima, spekulacijama, odmoru.. Sva mesta za zabavu i razbibrigu su prikazana njom. Ona ce pokazati i koliko vas sreca prati tokom zivota.


    VLADAR PETE U PRVOJ KUĆI Osoba se ostvaruje kroz ljubav i kreativnost. Obasuta je ljubavlju jer je kao magnet privlaci k’ sebi. Pri tome licni osecaj da zavredjuje ljubav., oplemenjuje osobu da sa vise strasti pruza ljubav drugima. Kreativna je i sposobna da to pokaze. Ljubav prema deci je velika i obostrana. Nekada pretera, pa se deca previse identifikuju sa njom. Prati je dobra sreca, ako je vladar harmonican.

    VLADAR PETE U DRUGOJ KUĆI Ovim polozajem su ujedinjeni kreativnost i talenti, tako da se od osobe mogu ocekivati vrhunski umetnicki dometi. Vlada scenom, jer zna da je primecena i voljena. Gluma. muzika..Ima smisla da svoje sposobnosti i nadarenosti materijalizuje, unovci. Dobro se oseca kada je materijalno obezbedjena., jer je tek tada slobodna da uziva u ljubavi. Dobitci na srecu i kroz spekulacije.

    VLADAR PETE U TREĆOJ KUĆI Ona svoju kreativnost najbolje ispunjava kroz komunikaciju verbalnu i pismenu, svojim glasom. Otud najvise pesnika, pisaca, pevaca sa ovakvim polozajem. Strast prema ucenju. Graciozno se krece, talenat za balet. Stalno u pokretu, voli putovanja, uziva u voznji i dobrim kolima. Deca su joj ineligentna i spretna. Ima dobru komunikaciju sa njima.

    VLADAR PETE U ČETVRTOJ KUĆI Najvise uziva u okrilju svog doma sa porodicom na okupu. Ljubav prema domovini, roditeljima. Zivotni prostor joj je lepo uredjen, provodi dosta vremena u njemu. Kreativno se najbolje uzrazava upravo boraveci u svom zivotnom prostoru. Pise, slika.. Moze biti stilista za enterijer, a nije joj strano ni bavljenje nekretninama. Retko rado odlazi da zivi u inostranstvu.

    VLADAR PETE U PETOJ KUĆI Kreativnost je ovde izrazena i okrenuta ka scenskom nastupu. Trazi odobravanje, paznju, aplauze. Pozorisni glumac, baletski igrac, sportista pevac…Postoji doza nestalnosti u ljubavi, jer zaljubljena je u ljubav. Uvek bi vise..Brojne ljubavi, brak manje stabilan. Voli decu i od vladara zavisi za koliko se dece odluci. Iskusava srecu, rado se oproba u kocki.

    VLADAR PETE U ŠESTOJ KUĆI Voli da radi, ako radi ono sto voli. Ume dobro da organizuje sve sto je vezano za petu kucu. Rad sa decom, organizacija umetnickih nastupa, koncerata, izlozbi. Ucestvuje u grupnim sportovima.. Ljubav srece na radnom mestu. Deca su vredna pedantna i odgovorna.

    VLADAR PETE U SEDMOJ KUĆI U brak ulazi iz ljubavi prema partneru. Moze se desiti da se dete zacne tokom veze, pa je to pozuruje da udje u brak. Deca se sjajno drustveno realizuju. Njena kreativnost mora postati predmet javnog interesovanja.


    VLADAR PETE U OSMOJ KUĆI Osnovni pokretac joj je strast! Seksualnost je jaka, cesto neumerena. Preplicu se strast. ljibav i ljubomora. Zelja za posedovanjem u ljubavi, ali i novca . Hrabra je, lako se upusta u spekulacije, ciji ishod je nepredvidiv. Voli da zivi sa dozom opasnosti. Opasnost vezana za decu.

    VLADAR PETE U DEVETOJ KUĆI Ona slavi zivot kroz ljubav, uzdize je na najvisi pijedestal. Ljubav je ideal kome stremi. Voli da putuje daleko od svog mesta rodjenja, privlace je strane kulture. Ljubav prema pravu, filozofiji, religiji, moze biti dobar sportista i trener. Voli da poducava decu. Deca su dobro vaspitana, volece da uce.


    VLADAR PETE U DESETOJ KUĆI Ovo je prica kada se ljubav pretoci u karijeru. Na najnizem nivou moze biti “prodavac ljubavi”. Najcesce, ako je ambicija doboljno jaka, ukazuje na slavu koja prati umetnicku karijeru. Lako uspesan sportista ili umetnik. U ljubavi se zadovoljava samo najboljim, potrebno je da ljubavni partner bude uspesan. Deca imaju predispozicije za poslovni uspeh.

    VLADAR PETE U JEDANAESTOJ KUĆI Ova osoba najbolje spaja potrebu da voli i bude voljena. Poseduje veliki energetski naboj,. Inovativna je, nekonvecionalna u kreativnom ispoljavanju i ljubavi. Izrazito drustvena, voli da se zabavlja sa prijateljima. Talasa od prijateljstva do ljubavi i obrnuto. Sklona je hazardu. Deca su drustvena i lako se javno ispoljavaju.


    VLADAR PETE U DVANAESTOJ KUĆI Idealizuje ljubav i partnera, a da joj nije sasvim jasno sta na tom polju zeli. Ume da krije osecanja, cesto joj se desavaju tajne ljubavi. Ne ume da osvesti nacin kako da se emocionalno realizuje. Ako je vladar neharmonicno postavljn, preti mogucnost gubitka svega sta voli.

    - - - - - Dodat post - - - - -

    SEDMA KUĆA

    Sedma kuca- Dsc vrh sedme kuce
    Sedma kuca je kuca javnosti, otvorenog delovanja, javnog angazmana i partnerstava svake vrste. Pokazuje kvalitete koji su osobi tesko prepoznatljivi a potrebni da bi nadogradnjom upotpunila svoju licnost. ASC obelezava licnost osobe, odnosno –JA koji se nalazi naspram sedme kuce- DSC. odnosno-TI. Sedma kuca pokazuje bracnog partnera, kvalitet braka, poslovno partnerstvo, razvod, ugovore, parnice, pogodbe, sporazume, sve poslove sa javnoscu i kako vas javnost prihvata. Tokom zivota kroz javne kontakte , osoba postaje kompletnija i spremna je da Dsc prihvati kao fuziju u partnerstvu ili javnom delovanju. Tada Dsc iz TI, prerasta u MI, jer je na pravi nacin uspela da se integrise u odnosima sa drugim ljudima. Ova kuca ukazuje na vas stav prema braku, na vaseg partnera, motive za ulazak u brak, njegov kvalitet , kao i na to koliko biste brakova mogli da imati. Takodje oznacava vase dede i. babe, kao i sve one ljude koji bi kao posrednici mogli delovati na vase ime. Vezana je za zakonska pitanja, sporove, razvode, parnice, molbe, trgovinu, ugovore, poslovanje, biznis, transakcije, sklapanje poslova, udruživanja, sukobe. Ona pokazuje vase otvorene neprijatelje, vasu saradnju sa drugima, ili pak nedostatak saradnje



    VLADAR SEDME U PRVOJ KUĆI Ova osoba ima snaznu potrebu da se kroz brak ostvari kao kompletna osoba. Oseca zadovoljstvo u zajednickom zivotu i nerado ga se odrice. Bracni partner vremenom snazno utice na osobu, stvara se osecaj identifikacije. Osoba ce biti izabrana, odnosno, bracni partner ce je pronaci ma gde da je. Javno delovanje se namece kroz licni angazman. Ucesce u politici. Ako je vladar dobro aspektovan, pokusaj upliva javnih neprijatelja nece biti uspesni.

    VLADAR SEDME U DRUGOJ KUĆI Neophodno je da sa bracnim partnerom deli slican sistem vrednosti, kao i osecaj za estetiku. Moze zajedno sa partnerom ucestvovati u zaradi, ostvariti neophodnu materijalnu sigurnost. Brak ima stabilnost. Kod lose aspektovanog vladara, motiv partnera za ulazak u brak se moze zasnivati na materijalnoj koristi. Zarada kroz javno delovanje, gde iskazuje svoje talente.

    VLADAR SEDME U TREĆOJ KUĆI Ostvaruje dobru komunikaciju sa bracnim partnerom koga krasi intelet , radoznalost i snalazljivost.. Lako se razumeju. Partnera pronalazi u najblizem okruzenju, kracim putovanjima ili se poznaju iz mladjih dana.. Javnosti se prikazije kroz intelektualne aktivnosti, novinarstvo, javno iskazanu rec, trgovinu.


    VLADAR SEDME U ČETVRTOJ KUĆI Bracni partner izuzetno ceni porodicne vrednosti i drustveno je pasivan.. Upoznavanje u rodnom kraju ili roditeljskoj kuci. Jedan od roditelja je dominantna licnost, pa osoba dugo odlaze brak (ili do njega ne dolazi), zbog osecaja sigurnosti u primarnoj porodici.Medju patnerima razlika u godinama moze biti znatna.

    VLADAR SEDME U PETOJ KUĆI Motiv za ulazak u brak je ljubav , zelja da se ostvari kao roditelj. Ipak, partneri bolje funkcionisu dok su u ljubavnoj vezi, nego u bracnoj zajednici. Mogucnost vanbracnih veza. Upoznaju se na mestima za zabavu, slavljima. U javnosti je omiljen i popularan. lako iskazuje svoju kreativnost.

    VLADAR SEDME U ŠESTOJ KUĆI Partner je na neki nacin u podredjenom polozaju. Moze biti bolesljiv ili kriti neku tajnu o sebi.Upoznaju se na radnom mestu ili na mestima koja se bave usluznim delatnostima. Osoba rado radi u grupi i odlican je saradnik. Poslovni kontak sa velikim brojem ljudi. Skromnost, povucenost

    VLADAR SEDME U SEDMOJ KUĆI Za ulazak u brak ima veliku motivaciju. Partner poseduje jaku licnost i uglavnom je dominantan u njihovom odnosu. Donosi vecinu odluka sam u ime oba partnera. Mogucnost vise brakova, ako vladar nije harmonican. Podrska javnosti, politicki angazman, pravni poslovi.

    VLADAR SEDME U OSMOJ KUĆI U brak se ulazi zbog izrazene seksualne privlacnosti i osecanja strasti. Od partnera se ocekuje finansijska stabilnost i podrska. Moze ocekivati da brak u jednom periodu bude u velikoj krizi. Transformacija partnera kroz brak. Osoba se bavi javnim poslom u kome je neophodna podrska drugih. Politicar, bankar, agencije za posredovanje.

    VLADAR SEDME U DEVETOJ KUĆI Moguc je brak sa strancem ili osobom koja kroz putovanja ima stalne kontakte sa inostranstvom. Postoje razlike u verskoj ili etnickoj pripadnosti. Patner je intelektualac. Moze ga upoznati na mestima vezanim za visoko skolstvo. Osoba svoje ideale i filozofske stavove javno ispoljava. Brojna putovanja u inostranstvo.


    VLADAR SEDME U DESETOJ KUĆI Brak donosi uspon u drustvenom statusu osobe i visoko je vrednovan od javnosti. Ako su aspekti vladara harmonicni, uspesan brak kroz uspesnog partnera. Osoba je predodredjena za javni uspeh. Posao na odgovornom rukovodecem mestu.


    VLADAR SEDME U JEDANAESTOJ KUĆI teznja za visokim stupnjem licne slobode i nezavinosti. Ulazi u brak koji ne pociva na konvencionalnim osnovama. Sa bracnim partnerom ostvaruje blizak, prijateljski odnos, koji se zadrzava posle eventualnog razlaza. Partner moze biti razveden i imati decu iz prethodnog braka. Javno se angazuje oko socijalnih i humanitarnih poslova.

    VLADAR SEDME U DVANAESTOJ KUĆI Osoba nema jasne ideje o braku i samom bracnom partneru. Obicno je brak karmicki opterecen., odnosno tesko ili nikako se ne moze ostvariti. Tajne ljubavne veze sa osobom u braku.. Javno ispoljavanje je moguce samo iz senke, kao potpora drugoj osobi koja ce se eksponirati. Povucenost.

    - - - - - Dodat post - - - - -

    Jupiter u Blizancima – relokacija - gde je moje mesto pod Suncem ?




    Ulaskom Jupitera u znak Blizanaca, budi se potreba za pronalaženjem suštine postojanja. Gde se krije moj životni smisao i u kom se pravcu trebam kretati? Zašto se osećam potpuno sputano i ništa mi ne polazi za rukom? Osećam da imam potencijale, ipak, nikako da ih realizujem. Imam intenzivnu potrebu nešto da promenim, da pokrenem sa mrtve tačke, a ne znam kako. Konstantno osećam frustraciju i neispunjenost, jer ne mogu da se izborim sa skučenošću podneblja u kom živim.

    Da, upravo to može biti pravi odgovor. Spoznajom uzroka problema, sa lakoćom se pronalaze odgovori. Osećaj teskobe zbog lične nerealizovanosti može poticati od podneblja u kome živimo. Potencijal svakog pojedinca je direktno odredjen neposrednom okolinom i uslovima u kojima živi. Da li je to najplodnije tle na kome se može iskazati, pokazaće natalna karta . Promena ambijenta, mesta življenja svakako utiče na promenu kvaliteta života. U nekim slučajevima donosi trpljenje i patnju. Neki ljudi sa dugotrajnim ili trajnim preseljenjem na drugu lokaciju pronalaze dublji smisao i tek u novim okolnostima sebe doživljavaju na pravi način. Frustracije nestaju, okolnosti bivaju naklonjene, a osećanja optimizma i zadovoljstva imaju realno uporište.

    Da bi se želja za preseljenjem na udaljenu lokaciju podtvrdila opravdanom i svrsishodnom, neophodno je da postoje odredjeni pokazatelji u horoskopu. Najbolje ako je Asc u znaku Strelca, Riba ili Raka. Pri tome vladar Asc (osoba) treba da je u skladnim aspektima, pre svega sa Jupiterom (inostranstvo) i Neptunom (daleke prekomorske destinacije), pozicioniran u devetoj ili dvanaestoj kući.. Da bi se napravila razlika izmedju želje za putovanjima i potrebe da se živi na udaljenoj destinaciji, bitan je polozaj Meseca kao signifikatora doma. Mesec u Strelcu, Ribama, devetoj i dvanaestoj kuci je protežirajući faktor za život u inostranstvu. Takodje vladar devete kuće u dvanaestoj i analogno tome i Jupiter u istim kućama, skladan aspekt izmedju Meseca (dom) i Jupitera (inostranstvo). Meseca i Neptuna, Jupitera i Neptuna.




    Da bi se uposte razmišljalo na temu trajnog preseljenja, neophodno je da je deveta kuća obećavajuća. Planete stacionirane u njoj trebaju imati osobine benefika. Takodje četvrta kuća kao signifikator domovine ne sme biti opterećena teškim planetama, jer će osobu mentalno i emotivno snažno vežati za prostor na kome je rodjena. U tom slučaju, pokušaj života u inostranstvu bi doživela kao bolan i frustrirajući.

    Pri izradi relokacijske karte ni najmanje se ne remete potencijali natalne karte. Položaj planeta u znakovima i njihovi aspekti ostaju identični. U nemogućnosti da promenimo vreme rodjenja, menja se samo mesto rodjenja izabranom lokacijom, zbog čega dolazi do promene položaja Asc i vrhova kuća. Da ne bi došlo do disharmonije sa karakterom i temperamentom osobe, novi polozaj Asc i njegovog vladara se uskladjuju sa natalnim. Pa ako je natalni Asc u Lavu, novi polozaj Asc treba birati u harmoničnim znakovima, vatrenim i vazdušnim. Vladar Asc relokacijske karte ne sme biti u padu ili izgonu, kao ni suvise napetim aspektima. Relokacija se može namenski uraditi u odnosu na životnu oblast u kojoj se želi napredak. To po izboru može biti sklapanje porodice, uspeh na studijama, uspon u karijeri, materijalna ostvarenost...., pri čemu jedno ne mora da isključuje drugo.

    Tokom perioda od juna 2012 do jula 2013 godine, tranzit Jupitera kroz znak Blizanaca će pokrenuti mnoga pitanja i ideje o preseljenju na neko udaljeno podneblje. Osobe sa Asc, Mesecom i Suncem u vazdušnim i vatrenim znakovima biće pokrenuti skladnim aspektom tranzitnog Jupitera i intenzivno razmišljati na ovu temu. Onima sa Asc i natalnim planetama u Strelcu, Ribama i Devici će se učiniti da im je jedini izbor, možda i nevoljni, preseljenje u daleke krajeve. A kada tranzitni Jupiter polovinom 2013 godine udje u znak Raka, neki od vodenih znakova (i bitnim planetama u njima) će ostvariti svoje zamisli.

    Države i Gradovi pod vladarstvom znakova:

    GRADOVI :
    SRBIJA
    ~ Beograd : Vaga (29°)~ Novi Beograd : Ovan~ Zemun : Vaga~ Novi Sad : Vodolija (12°)~ Požarevac : Lav (početak Lava
    Hrvatska :Zagreb : Devica , Strelac

    Velika Britanija :
    ~ Birmingen : Ovan~ Dover : Škorpija~ Lankaster : Ribe
    ~ Liverpul : Škrpija (18°12')~ London : Blizanci (17°54')~ Mančester : Rak~ Notingem : Strelac~ Oksford : Jarac


    Irska :
    ~ Dablin : Bik

    Francuska :
    ~ Lion : Devica~ Marsej : Ovan~ Pariz : Devica (29°)~ Strazbur : Devica~ Tuluz : Devica~ Versaj : Blizanci

    Italija :
    ~ Djenova : Rak~ Milano : Rak~ Napulj : Ovan~ Padova : Ovan
    ~ Palermo : Bik~ Piza : Rak
    ~ Rim : Lav~ Venecija : Rak~ Verona : Ovan

    Nemačka :~ Berlin : Lav~ Brmen : Vodolija~ Frankfurt na Majni : Vaga~ Hajdelberg : Devica~ Hamburg : Vodolija~ Lajpcig : Bik~ Minhen : Škorpija~ Ninberg : Blizanci~ Študgard : Strelac

    USA :
    ~ Boston : Devica~ Dalas : Ovan~ Čikago : Lav (prva dekada)~ Filadelfija : Lav~ LA : Devica (zapadni deo : Lav)~ Majami : Vaga , Lav~ Nju Orleans : Škorpion~ NY : Rak , Ovan~ San Francisko : Blizanci~ Sietl : Strelac~ Vašington : Škorpija


    DRŽAVE :

    Evropa :

    ~ Jugoslavija (ex) : Strelac~ Srbija (kao prostor nekadašnje Ilirije) : Jarac~ Srbi : Vodolija~ Vojvodina : Vodolija~ Kosovo : Škorpija~ Crna Gora : Lav~ Albanija : Jarac~ Austrija : Vaga~ Belgija : Blizanci~ Belorusija : Bik~ Bosna : Jarac~ Bugarska : Jarac~ Danska : Ovan~ Grenland : Bik~ Farska ostrva : Ovan~ Alpi : Ribe~ Atlanski okean : Bik~ Mediteranska ostrva : Bik~ Jadransko more : Vodollija~ Čehoslovačka : Strelac~ Češka : Lav~ Finska : Škorpion~ Francuska : Lav~ Normandija : Ribe~ Provansa : Strelac~ Grčka : Devica~ Grčki arhipelag : Bik~ Krit : Devica~ Rodos : Bik~ Holandija : Rak~ Hrvatska : Devica~ Slavonija , Dalmacija , Istra : Strelac~ Irska : Bik~ Island : Ovan~ Italija : Lav~ Kipar : Bik~ Litvanija : Jarac , Vodolija~ Madjarska : Strelac~ Makedonija : Jarac~ Nemačka : Ovan~ Bavarska : Škorpija~ Saksonija : Jarac~ Prusija : Vodolija , Škorpija~ Norveška : Škorpija~ Poljska : Bik , Vodolija~ Portugalija : Ribe~ Rumunija : Strelac (severni deo : Lav)~ Rusija : Vodolija~ Sibir : Vaga~ Skandinavija : Ribe~ Slovenija : Devica~ Španija : Strealc~ Katalonija : Škorpion~ Švajcarska : Devica~ Švedska : Vodolija~ Turska : Devica~ Kurdistan : Devica~ Vatikan : Strelac , Jarac~ Vellika Britanija : Ovan~ Engleska : Ovan~ Škotska : Rak~ Vels : Blizanci

    AZIJA : Bik
    ~ Južna Azija : Ribe~ Kaspijsko jezero : Vodolija~ Kavkaz : Bik~ Crveno more : Vodolija~ Indijski okean : Blizanci , Rak~ Afganistan : Jarac~ Azerbejdžan : Bik~ Filipini : Škorpija~ Gruzija : Jarac~ Indija : Jarac~ Indokina : Vaga~ Indonezija : Ovan~ Sumatra : Strelac~ Java : Mesec~ Borneo : Strealc~ Irak : Lav~ Iran : Jarac~ Izrael : Ovan~ jevreji : Saturn~ Jermenija : Blizanci~ Jordan : Škorpion~ Kina : Vaga~ Tibet : Vaga~ Mandžurija : Škorpija , Vaga~ Kirgizija : Vodolija~ Koreja : Škorpija~ Liban : Ovan~ Malezija : Škorpija~ Mongolija : Strelac~ Pakistan : Strelac~ Palestina : Ovan~ Papua Nova Gvineja : Bik~ Saudijska Arabija : Blizanci~ Sirija : Škorpija~ Tajland : Strelac~ Ujedinjeni arapski emirati : Blizanci~ Vijetnam : (sever) Devica , (jug)Blizanci

    AUSTRALIJA :

    ~ Kvinsland : Škorpija~ Tasmanija : Bik~ Novi Zeland : Ribe , Rak~ Polinezija : Ribe~ Samoa : Ribe~ Južno pacifička ostrva : Vaga~ Tihi okean : Lav~ Južni pacifik : Vaga
    ~ Antartik : Jarac , Ribe

    AFRIKA :

    ~ Istočna : Lav~ Zapadna : Rak~ Severna : Ribe~ Severo-istočna obala : Blizanci~ Južna : Rak~ Alžir : Škorpija , Rak~ Egipat : Vaga , Ribe , Devica~ Etiopija : Vodolija~ Kongo : Devica~ Libija : Vaga~ Madagaskar : Strealc , Lav~ Maroko : Škorpija~ Mauricijus : Rak~ Sahara : Ribe~ Sudan : Blizanci~ Tunis : rak~ Zair : Blizanci~ Zambija : Škorpija~ Zimbabve : Škorpija

    JUŽNA AMERIKA : Bik
    ~ Argentina : Vaga~ bolivija : Strelac (istok Škorpija)~ Brazil : Devica , Škorpion~ Čile : Strelac~ Ekvador : istok - Strealc , zapad - Blizanci~ Kolumbija : Blizanci~ Paragvaj : Rak~ Peru : Vaga~ Urugvaj : Devica
    ~ Venecuela : Blizanci

    SEVERNA AMERIKA : Blizanci

    ~ USA : Blizanci , Rak~ Istočni deo (do Misisipija) : Blizanci~ Centralni deo (od Misisipija) : Rak~ krajnji zapad : Lav~ Ajdaho : Rak~ Ajova : Jarac
    ~ Alabama : Strelac~ Aljaska : istok i centar - Lav , zapad i Aleutska ostrva : Devica~ Arizona : Vodolija~ Arkanzas : Blizanci~ Dakota : Južna i Severna - Škorpija~ Džordžija : Bik~ Florida : Ribe , Bik~ Havaji : Devica , Lav~ Ilinois : Strelac~ Indijana : Strelac~ Kalifornija : sever - Lav , jug - Rak~ Kanzas : Vodolija , Ribe~ Karolina : jug - Blizanci , sever - Škorpija~ Kentaki : Blizanci
    ~ Kolorado : Lav~ Konektikat : Jarac~ Masačusec : Vodolija~ Mejn : Ribe
    ~ Merilend : Bik~ Mičigen : Vodolija~ Minesota : Bik~ Misisipi : Strealc~ Misuri : Lav~ Montana : Škorpija~ Nebraska : Ribe~ Nevada : Škorpija~ Nju Džersi : Strelac~ Nju Mehiko : Jarac~ NY : Rak~ Ohajo : Strelac~ Oklahoma : Škorpija~ oregon : Lav~ Pensilvanija : Strelac~ Roud Ajlend : Blizanci~ Texas : Jarac~ Tenesi : Blzanci~ Vajoming : Rak~ Vašington : Lav~ Vermont : Ribe~ Virdžinija : Devica (zapad : Blizanci)~ Viskonsin : Blizanci

    KANADA :
    ~ centralna : Rak~ istočna : Blizanci~ zapadna : Lav

    SREDNJA AMERIKA :

    ~ Antili : Ribe~ Devičanska ostrva : Devica~ Gvatemala : Vaga~ Haiti : Ribe
    ~ Honduras : Rak~ Kuba : Lav~ Mehiko : Jarac~ Panama : Ribe


    ISTORIJSKE OBLASTI :
    ~ Arabija : Strealc , Lav~ Asirija : Devica~ donji Egipat : Blizanci
    ~ Fenikija : Lav~ Frigija : Rak~ Galija : Lav , Ovan~ Haldeja : Lav
    ~ Ilirija : Jarac~ Judea : Ribe , Škorpija~ Kapadokija : Škorpija , Lav~ kartaga : Rak~ Keltika : Strelac~ Marmarika : Blizanci Medeja : Bik~ Mesopotamija : Devica~ Nubija : Ribe~ Numidija : Rak~ Palestina : Ovan~ Persija : Bik , Jarac~ Sveta Zemlja : Vodolija~ Tatarska : Vodolija~ Vavarija : Škorpija~ Vavilon : Devica

    - - - - - Dodat post - - - - -

    Karma u uporednom horoskopu


    Kao socijalna bića, opravdano pridajemo važnost kvalitetu odnosa sa drugim ljudima. U svim životnim sferama se susrećemo sa osobama koje su nam manje ili više bitne.To se odnosi na okolinu u kojoj živimo, porodične odnose, poslovnu saradnju, ljubavnog partnera, bračnog partnera, prijatelje, poznanike. U svakom od tih odnosa, neminovno imamo određenu vrstu emocija. Činjenica je da su odnosi u ljubavnoj vezi ili braku, suštinski bitne za osećaj lične harmonije.

    Osećaj zadovoljstva ili ne u ljubavnom odnosu? Zašto smo baš sa tom osobom u vezi ? Da li je to sticaj okolnosti ili se to moralo desiti? Natalna astrologija odgovara na pitanja kada će nešto da se desi, a karmička, zašto se to dešava.



    Univerzum na pozornicu našeg života dovodi osobe sa kojima se moramo sresti. Izbor nije slučajan, već je većinski uslovljen upravo prošlim životima. Sve se dešava po principu uzroka i posledice. Može se reći i posledičnom "zamenom teza". Kada uporedimo dva horoskopa, postaje jasnije kakav su odnos imale u prošlosti, kakva im je zajednička karma i kakav kvalitet odnosa se može očekivati. Kvalitet i intenzitet osećanja upravo se zasniva na odnosu u prethodnim inkarnacijama. Osobe bivaju ponovo u bliskom kontaktu da bi iskristalisale međusobni odnos, koji može biti pozitivan ili negativan.Razlozi ponovnog susreta se vide iz uporednog horoskopa.

    Karma pojedinca može biti aktivna ili pasivna i smenjuje se naizmenično tokom inkarnacija.Osoba sa pasivnom karmom obično ima neku vrstu dugovanja prema svom partneru, koji mora da oduži. To nije prost proces koji je programiran, već je upravo zavistan od načina na koji će osobe pokušati da razreše međusobna dugovanja. Zato je elemen slobodne volje bitan faktor. Ako po inerciji iz prošle inkarnacije osoba sa pasivnom karmom odbija da prihvati svoju ulogu, stvoriće novi karnički dug. .Time će prolongirati svoje trplenje i na sledeće inkarnacije. Neophodnost je u susretu a razrešenje u načinu na koji se to čini. Treba prepoznati svoju ulogu i biti spreman na praštanje i žrtvu, imajući spoznaju da su uloge u ovoj inkarnaciji zamenjene.Odnosi nisu tako pojednostavljeni. Moguće je i da obe osobe trpe ili pak uživaju u novom susretu. Sve u zavisnosti od zajedničke prošlosti. Ljubav može biti prekinuta zbog fizičke smrti partnera. U tom slučaju, oni se u ovoj inkarnaciji lako prepoznaju na nesvesnom nivou i nastavljaju da žive u harmoniji.

    U uporednoj karmičkoj astrologiji, najznačajnije su konjukcije planeta, jer dolazi do fuzije njihovih energija. One po svojoj prirodi mogu biti pozitivne i negativne, sve u zavisnosti od prirode planeta. Bitni su i ostali aspekti .Od orbisa aspekta zavisi intenzitet osećanja i datiranje veze u prošlosti. Egzaktni aspekti su najjači, izazivaju jake emocije, a susret partnera u prošlosti se desio u polednjoj inkarnaciji. Ako je orbis širi, intenzitet odnosa je slabiji a veza datira dalje u prošlost.

    - JMČ konjukcija Mesec

    Južni čvor je nosilac prethodne inkarnacije i pokazuje da se njegov vlasnik u prošlosti nalazio u porodičnom odnosu sa vlasnikom Meseca.Najverovatniji odnos je majka dete. U svakom slučaju pokroviteljski, zaštitnički odnos Meseca prema drugoj osobi. Kvalitet odnosa sa može videti iz njihovih aspekata sa drugim planetama, kao i položaju dispozitora.Kada su dobri, donose pozitivne emocije i bezuslovnu ljubav. U napetim odnosima donose veliki emocionalni bol, naročito vlasniku Meseca

    -SMČ konjukcija Mesec

    Severni čvor je nosilac iskustava koje će osoba tek steći, ali njen JMČ pokazatelj proživljenog iskustva se nalazi u opoziciji sa Mesecom druge osobe, pa takođe govori o porodičnom odnosu, majka i dete.Kvalitet odnosa zavisi od aspekata i dispozitora Meseca i SMČ. Po svojoj prirodi, SMČ je "vetar u leđa" vlasniku Meseca,donoseći skladan odnos koji unapređjuje


    -JMČ : SMČ konjukcija Sunce

    Pokazatelj je porodičnog odnosa, gde je nosilac Sunca bio otac ili suprug drugoj osobi. Ali Sunce može označavati i osobu od autoriteta koja je imala znatan uticaj na vlasnika čvora.Odnos može biti pozitivan i podsticajan za osobu čiji je JMČ. Inicijativu je imala osoba čije je Sunce. Ako su dispozitori loše postavljeni,
    međusobni odnosi su napeti. Moguće je da je osoba od autoriteta nametala svoju volju, pa u ovoj inkarnaciji po sistemu "kako si sejao, tako ćeš i žnjeti", trpi od vlasnika čvora, nemogavši sa se ostvari.


    -JMČ ; SMČ konjukcija Merkur

    Vlasnik Merkura je mogao biti dete, brat ili sestra, prijatelj,saputnik na putovanju nosiocu čvora. Osnova u njihovoj prošloj a i sadašnjoj inkarnaciji je komunikacija. Dobra ili loša, u zavisnosti od asperkata čvora i Merkura u uporednom horoskopu.

    -JMČ ; SMČ konjukcija Venera.

    Venera kao prirodni nosilac ljubavi i braka u ovakvoj karmičkoj konstalaciji upravo nosi takve energije u potencijalu za budućnost. Konjukcija sa JMČ pokazuje da su osobe bile u ljbavnoj vezi ili braku.Zbog nedovršenih odnosa u prošlosti, one se i u ovoj inkarnaciji sreću u sličnim relacijama. Pri loše postavljenim dispozitorima, vlasnik Venere može trpeti nedostatak emocija ili emocionalni pritisak od nosioca JMČ.
    Kada je u pitanju konjukcija Venere sa SMČ (iskustva koja tek treba da se prožive,) ovo dvoje ljudi se sreću da bi ušli u brak.Oni će graditi novu karmu na osnovu odnosa koje budu imali.Odnos može biti pun ljubavi. ali i napetosti, zavisno od dispozitora.


    -JMČ ; SMČ konjukcija Mars

    Ova konjukcija i sa pozitivnim pozicijama dispozitora, u najmanju ruku donosi antagonizam između ovih ljudi. Pri tome, Mars kao nosilac inicijative, akcije, ali i agresije, opasno ugrožava vlasnika čvora.Najčešće je u pitanju odnos agresora i žrtve, gde je vlasnik čvora moga biti ubijen od strane osobe čiji je Mars.Okolnosi u kojima se sve dešavalo su obično ratne.Kada su negativno aktivirana 8. 12, polje gotovo da je izvesno u pitanju ubistvo. U povoljnijim konstalacijama dispozitora. osobe su mogle biti saborci u ratu ili nekom krvoproliću.Konjukcija SMČ sa Marsom u ovoj inkarnaciji donosi opasnost vlasniku čvora.


    -JMČ ; SMČ konjukcija Jupiter

    Jupiter je po svojoj prirodi dobroćudna planeta, nosilac napretka, tako da u konjukciji sa čvorom ne može doneti izrazito loš odnos. Vlasnik Jupitera je mogao biti neko ko je unapređivao znanja i duhovnost nosioca čvora. Ali Jupiter je u određenim konstalacijama pokazatelj materijalnih vrednosti, pa u lošem aspektu sa Uranom druge osobe, joj može doneti nagli gubitak novca. U kvadratu sa Neptunom donosi novčane malverzacije i prevare, a u kvadratu sa Marsom brzoplete i loše poslovne odluke. Konjukcija sa SMČ je naklonjenija obostrano, ako nema izuzetno napetih aspekata sa maleficima.


    -JMČ : SMČ konjukcija Saturn

    Pokazatelj je vrlo loše karme u prošlosti. Vlasnik Saturna je dramatično otežavao život vlasniku čvora. Mučio ga svojom hladnoćom. ponižavao, maltretirao.Po inerciji iz prošlog života, vlasnik čvora i u ovoj inkarnaciji zazire od ove osobe, plaši ga se i instinktivno beži iz njegove blizine. Konjukcija sa SMČ osobi koja ga određuje, u potencijalu u budućnosti nosi velike probleme i ograničenja. Zato kod prisistva ove konjukcije, vlasnik čvora treba da bude što dalje od osobe koju određuje Saturn.


    -JMČ ; SMČ konjukcija Uran

    Uran, Neptun i Pluton su spore planete i nazivaju se kolektivnim planetama. U konjukciji sa čvorovima i ličnim planetama uglavnom određuju sudbinu pojedinca u okviru mase. Određuju kolektivnu karmu iz koje je osoba potekla. U uprednom horoskopu čvorovi sa Uranom pokazuju zajedničko učešće u nekoj revolucuji i njihovoj nepredvidivoj sudbini.

    - JMČ ; SMČ konjukcija Neptun

    Vlasnik čvora je bio obmanut, prevaren, izdan, otrovan. Kod dobrih položaja dispotitora, moguće je da je vlasnik Neptuna duboko duhovno ili spiritualno delovao na vlasnika čvora.


    -JMČ ; SMČ konjukcija Pluton

    Pluton se izuzetno sporo kreće i treba razmatrati samo egzaktne konjukcije. Njegova priroda je nasilna, destruktivna. Može pokazati gubitak života pojedinca u masovnim stradanjima, pod uticajem crne magije, ubistvu od strane osoba van zakona, linčovanje. Osoba sa JMČ intuitivno oseća opasnost od vlasnika Plutona i sklanja se. Opasnija je situacija kod konjukcije sa SMČ. Zbog prirode ovog čvora, osoba može tek očekivati neku prisilu i smrtnu opasnost. Pošto nema slično proživljeno iskustvo, nije svesna opasnosti koja je vreba.

    Aspekti u uporednom karmičkom horoskopu svoje energije mogu materijalizovati u konkretne situacije, samo ako za to postoji podloga u natalnom horoskopu.

    - - - - - Dodat post - - - - -

    Astromedicina - bolest u znakovima zodijaka

    Znakovi Zodijaka i njihovi vladari su odgovorni za funkcionisanje odredjenih delova tela, organa, biohenijskih procesa koji se odvijaju u organizmu. Astromedicina je kompleksna nauka, uz pomoć koje se na osnovu natalnog horoskopa mogu odretiti prediapozicije za bolesti od kojih natus može oboleti. Najbitnije su prva, šesta, osma i dvanaesta kuća. Takodje aspekti Sunca i Meseca su od velike važnosti, kao i položaj i aspekti Saturna.
    -Prva kuća (analogna znaku Ovna) pokazuje nivo vitalnosti osobe, sposobnost da se telo izbori protiv bolesti. Ako je vladar Asc i planete pozicionirane u prvoj kući u dobrim aspektima naročito sa vladarom šeste, osme i dvanaeste kuće, organizam je sposoban da se regenerise i oporavi.

    -Šestom kucom (analogna znaku Device) su predisponirane bolesti od koji natus moze oboleti, Vladar šetog polja i planete u njemu su pokazatelji slabih tačaka u organizmu, koje se tokom zivota mogu aktivirati i eskalirati kroz oboljevanje. Obzirom da je ova kuća odgovorna za ustaljene navike natusa, može se konstatovati da zdravstveni problemi potiču upravo od losih navika, svakodnevnih strasti, kojih se natus tesko odriče. Od neredovnog ritma zivota, ishrane, pogubnih navika kao konzumiranje duvana, alkohola..Pokazuje lečenje u ambulantnim uslovima.
    - Osma kuca je mnogo radikalnija, pa loši aspekti vladara ili planete u njoj, ukazuju na moguće hirurške intervencije, teške bolesti koje ugrožavaju život. Obzirom da je prirodno osmo polje predstavljeno znakom Škorpiona, donosi mogućnost regeneracije i potopnog izlečenja.

    - Dvanaesta kuća (analogna znaku Riba) je nosilac strukture psihe natusa, podsvesnog dela licnosti u kojem se kriju neosvešćena opterećenja. Problem koji potiču iz ove kuće su najčešće psihološki, pa se odražavaju kroz neuroze i psihoze najrazličitijeg tipa. Ako se ovakva stanja prolongiraju, dolazi do psihosomatskog oboljevanja. Dvanaesto polje ukazuje i na hospitalizaciju i uspešnost izlečenja u bolničkim uslovima.

    Da bi lakse uspeli da prepoznamo potencijalne zdravstvene probleme, neophodno je poznavati povezanost odredjenih delova tela i funkcija organizma sa znakovima Zodijaka. Ne odredjuje samo polozaj Sunca u znaku potencijalne bolesti, vec i vladari gore navedenih kuća. Poznavanje astro anatomije je neophodno za astrmedicinsku analizu.
    Ovan- vladar Mars

    Najslabiji deo organizma je glava; mozak, oči, nos, mišići lica, zglobovi vilice, potom krvotok, srce, bubrezi i polni organi. Nekontrolisano rasipa energiju, sklon je povredama, upalama, infekcijama, uglavnom akutnim bolestima koje prati visoka temperatura i poremećaj krvne slike. Od hroničnih bolesti retko oboljeva, a u takvom slučaju najčešće su migrene, epilepsija, šećerna bolest, hronične upale bubrega ili organa za reprodukciju. Za ove ljude karakteristično je da zbog stresova ili dugotrajnog nerviranja lako gube kosu.
    Ovnovi bi trebalo da izbjegavaju mast u ishrani i smanje količine mesa i jakih začina. Dobro je jesti sirovo voće i povrće, mleko i mlečne proizvode, a u lečenju koristiti i prirodne lekove, trave i čajeve. Brže se oporavljaju u prirodi, na čistom vazduhu, uz more ili vodu.
    Bik- vladar Venera

    Slabi delovi organizma su vrat, grlo, krajnici, glasnice, disajni organi, zglobovi, leđni pršljenovi, jajnici, bešika, žlezde. Sklon je bolestima koje nastaju zbog prekomerne ili loše ishrane (masnoća u krvi, anemije, hemoroidi), infekcijama seksualnih organa, različitim obolenjima vena, tumorima...
    U ishrani može biti zastupljena "jača" hrana, meso i začini, ali treba voditi računa o količini i smanjiti ugljenehidrate, masnoće i skrob. Odlično reaguje na homeopatsko lečenje, a za vreme oporavka najbolje mu odgovaraju kretanje, šetanje ili neke druge, manje naporne, fizičke aktivnosti.
    Blizanci- vladar Merkur

    Najugroženiji delovi organizma su ramena, ruke, prsti šaka, pluća, ključna kost, nervi, a sekundarno žlezde, mozak, krvne žile i krv. Podložni su bronhitisu, astmi, različitim neurozama, upalama mozga i žuči...Plaše ih i manji znakovi oboljenja, što pogoršava stanje i može dovesti do hipohondrije. U prehrani ne treba posebno paziti na količine niti kvalitet, samo uvesti više reda, ne preskakati obroke ili jesti između obroka kako to Blizanci često imaju običaj.
    Rak- vladar Mesec

    Rak je rođeni gurman, pa su mu želudac i probavni organi često ugroženi. Osetljiva su mu i pluća, rebra, krv, jetra... Na njega snažno utiče okolina i još više emocije, pa lako oboljeva od bolesti tipičnih za podneblje u kojem živi ili bolesti koje se razvijaju zbog neprimerenog stanovanja (vlaga) i zbog emotivnih teškoća. Sklon je reumi, tumorima, gastritisu, depresijama ili histeriji i svim naslednim (genetskim) oboljenjima.
    U ishrani treba smanjiti skrob, masnoće, slatkiše i čokoladu, a osim voća, bolje je da svu hranu uzima kuvanu. Najbolje se oporavlja na planinskom vazduhu, okružen onima koje voli. Dobro reaguje na sve vrste lečenja, a ako ima poverenja u lekara pomoći će mu i placebo lek ili sugestija.
    Lav- vladar Sunce

    Slabe tačke su mu srce, kičma, arterije, vene, aorta, krvni pritisak, slezina, oči... Kao i Ovan, skloniji je akutnim bolestima; groznicama, upalama, infarktu, a ako oboli od hroničnih bolesti najčešće je to angina pektoris, anemije, bolesti krvi i vena... Rođeni u ovom znaku najteže oboljevaju od tumora i karcinoma. Vitalni su, lako prebole jednostavnije bolesti i nikada ne umišljaju bolesti.
    Poželjna je raznolikost u prehrani s nešto više luka nego što ga sadrži standardna ishrana, a dobro bi bilo, povremeno, uvesti jedan "voćni" dan. Brže se oporavlja u hladnijim i vetrovitim krajevima.
    Devica- vladar Merkur

    Digestivni trakt je najosjetljivija tačka, a smetnje s probavom često su samo upozorenje zbog previše briga i previše obveza koje preuzima. Želudac, creva, jetra, slezena, žuč, bubrezi i nervni sistem su delovi organizma na kojima se bolesti najlakše razviju. Vrlo je neotporna prema zaraznim bolestima ili onima koji nastaju zbog loših higijenskih uslova, a bolesti kojima vlada su žutica, različite crevne bolesti, suženje kapilara, tumori i karcinomi.
    U ishrani bi trebalo izbegavati suhomesnate proizvode i sve što je nedovoljno kuvano ili pečeno. Zbog sklonosti hipohondriji rado poseže za lekovima ili isprobava različite narodne recepte, a sve to treba uzimati u što manjoj količini i samo po savetu lekara. Najbolje se oporavlja u mirnoj sredini sa dosta svetla i topline.
    Vaga- vladar Venera

    Osetljive tačke su bubrezi, koža, bešika, želudac, vene, jetra, žuč, donji deo kičme, mišići... Lako obolljeva od reumatskih upala, nefritisa, šećerne bolesti, kamena u žuči ili bubrezima, a krvna slika joj obično pokazuje lošiju sliku od očekivane za bolest od koje boluje.
    Ne preporučuje se crveno, ni masno meso u ishrani, samo teletina, živina i ribe i što više povrća, sve sa što manje začina, posebno soli. Na početku svakog proleća dobro bi došla ozbiljnija vitaminska kura. Za vreme bolesti može upasti u depresivna raspoloženja, pogotovo ako je izolovana od ljudi koje voli. Sporo se oporavlja, nešto brže ako je okružena stalnom pažnjom i ugodnom muzikom u toplijim prostorima.
    Škorpion- vladar Skorpion i Mars

    Slabe tačke su genitalni organi, jajnici, prostata, bešika, bubrezi, jetra, bronhije, grlo, mozak, uši. Sklon je povredama, naglim upalama, hemoroidima, polnim infekcijama i bolestima, tumorima i raznim infektivnim bolestima. Slika bolesti izgleda dramatično, ali se brzo popravlja, Škorpioni imaju čudesnu moć regenaracije.
    U ishrani može biti zastupljeno sve osim jakih začina. Lekove bi bilo dobro koristiti u što manjim količinama, a tretman upotpuniti čajevima i travama na koje odlično reaguje. Precenjuje svoje mogućnosti, pa je potrebno ograničiti njegove aktivnosti, skratiti šetnje za vreme oporavka, a najbolje se oporavlja na oštrom, planinskom vazduhu.
    Strelac- vladar Jupiter

    Najosetljiviji delovi organizma su žlezde, udovi, bokovi, vratni deo kičme, vrat, srce, pluća, krv... Sklon je upalama, reumatskim bolestima, išijasu, gihtu, bolestima arterija srca i pluća. Slika bolesti može biti vrlo varljiva, pa postoji opasnost od pogrešne dijagnoze.
    Bolje je ishranu bazirati na povrću, a za zdravog Strelca vegetarijanstvo je najbolji izbor. Dobro procenjuje svoje mogućnosti, a najbolje se oporavlja u prirodi upražnjavajući jednostavnije sportske aktivnosti.
    Jarac-vladar Saturn

    Slabe tačke su mu koštani delovi organizma; zglobovi, kolena, bokovi, kičma, zubi, zatim koža, želudac, pluća, srce... Skloniji je bolestima koje se sporo razvijaju i dugo traju, hroničnim upalama, srčanim dekompezacijama, rahitisu, diskopatijama, degeneracijama kostiju, ali i lomovima, a u starosti sklerozi.
    Prehrana treba biti raznolika, bolje kuvana i pečena, čak i voće je bolje kuvati nego jesti sirovo. Prijaju mu svetle prozračene prostorije i ljudi koji će ga razvedriti i oraspoložiti. Najbolje se oporovlja u šetnjama na šumskom vazduhu ili uz more.
    Vodolija- vladar Uran i Saturn

    Osetljivi su mu donji delovi nogu, gležnjevi i zglobovi, mozak, srce, krvotok, limfni sistem, nervi, disajni putevi... Karakteristične bolesti su sve koje su vezane za poremećaje krvnih sudova, kapilara i krvnih sastojaka, anemije, loše vezivanje kiseonika u krvi, migrene, potom kožne bolesti, neuralgije, nervne i duševne bolesti, karcinomi...
    Ishrana treba biti jača i kvalitetnija s više mesa, vitamina, minerala, a obroci uredni. Dobro reaguje na biljne i homeopatske lijekove. Za vreme oporavka ne bi se trebao izlagati naglim promenama temperature, naporima, čak ni šetnjama. Njemu su najkorisniji odmor i san.
    Ribe-vladar Neptun i Jupiter

    Osetljive tačke su stopala, prsti nogu, vene, krv, pluća, limfni sistem... Sklone su bolestima koje se razviju od poremećaja krvne slike, tumorima, reumi, šećernoj bolesti, histeriji, psihičkim oboljenjima, fobijama i svim bolestima nepoznatog porekla. Uz postojeću bolest često se javljaju komplikacije koje mogu otežati dijagnozu.
    Odgovara im lakša, dijetalna ishrana, riba, povrće, kuvano voće, što manje mesa. Osetljive su na vlagu, pa bi trebalo da borave i žive u suvim i svetlim, provetrenim prostorijama. Za vreme oporavka bi trebalo da što više šetaju, i to najbolje u klimatskim uslovima u kojima često duvaju suvi vetrovi.
    Ko je ljubio, ljubio. Udajem se u subotu

    Comment

    Working...
    X