Objava

Collapse
No announcement yet.

Ko je kakav temperament?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Ko je kakav temperament?

  Astrolozi tvrde da se mane povezuju i sa znakom, podznakom, natalnom kartom, a nema nikoga ko je lišen mračnih strana karaktera. Ima li istine u tome?

  OVAN

  Ovan je brutalan u uvredama i najmanje taktičan.

  Nema većih profesionalaca u govorenju nepromišljenih, pa i bezobraznih stvari u pogrešno vreme od pripadnika ovog znaka. Ne znaju značenje reči suptilnost, a ako im neko povredi ego skloni su i najgorim uvredama. Znaju da budu naivni i da uopšte ne razmišljaju o posledicama svojih dela.

  BIK

  Bik izluđuje sporošću i tvrdoglavim stavom.

  Mana im je što su često previše koncentrisani na materijalne stvari, kao i svoju korist.

  Budući da su izrazito prizemljeni i praktični, društvene norme i konvencije su nešto na šta se vrlo malo obaziru, a njihovu megalomansku narav otkriva sklonost prekomernom uživanju u jelu i piću.

  BLIZANCI

  Blizanci su površni i brzopleti iako se kaže da su Blizanci znatiželjni i sposobni da se prilagode svemu.

  Nesposobni su da se koncentrišu duže vreme, a često će se poslužiti i lažima kako bi došli do svog cilja.

  RAK

  Rakovi su mamini mezimci. Pripadnicima ovog znaka okolina često zna reći nešto u stilu "ti si mamina maza", jer su preosetljivi i teško kontrolišu svoja osećanja.

  To iritira njihove bližnje jer stalno moraju da misle da ih ne povrede.

  LAV

  Pripadnicima ovog znaka izrazito je važan utisak koji ostavljaju na druge, mada se trude da prikažu da to nije tako.

  Onom ko ih dobro poznaje postaje očigledno da je njihova stalna žudnja da budu izuzetni i u centru pažnje način hranjenja njihovog ega i borbe s puno kompleksa koje imaju.

  DEVICE

  Pripadnici ovog znaka život često doživljavaju kao nadmetanje, a konkurencija su im čak i bližnji.

  Ako ih neko ponizi u stanju su da mrze, a opsednuti su urednošću, detaljima.

  VAGA

  Vage su kalkulatori s fobijom od usamljenosti.

  Večita potreba Vaga je da budu okruženi ljudima je odraz straha od samoće. Sami ne znaju svoju vrednost i potvrđuju se kroz druge. U suštini su intelektualni snobovi.

  ŠKORPIJA

  Škorpija je paranoična i stalno vidi zlo u svemu.

  Malo toga se može dodati da bi se pogoršao ugled ovog znaka, koji se često proglašava zlonamernim. Njihova agresivna narav i oholi nastup ostavlja utisak ogorčenih i zastrašujućih pojedinaca, a to je njihov odbrambeni mehanizam jer se osećaju nevoljeno i sve oko sebe doživljavaju kao pretnju.

  STRELAC

  Strijelci su naporni filozofi Otvoreni i liberalni pogledi na život samo su dio nastupa pripadnika ovog znaka kojima žele zadiviti publiku. Njihova sklonost filozofiranju i duboka razmišljanja često su naporna svima oko njih, a skloni su ponavljati sve što su vidjeli i čuli da bi ispali pametniji. Znaju iznevjeriti svoja obećanja i pretjeruju u svemu što rade kako bi ispali marljivi i “žrtve sistema”.

  JARAC

  Jarac nema morala kod postizanja cilja. Rigorozni stavovi pripadnika ovog znaka čine ih proračunatim robotima koji sude i analiziraju sve oko sebe. Nikad ne zaboravljaju na svoju korist. Njihov pesimizam u stanju je da svakog učini depresivnim.

  VODOLIJA

  Pripadnici ovog znaka uživaju u tome da ih drugi vide kao buntovnike i ekscentrične, a taj ugled samo koristi da bi prikrili manjak zanimanja za sve oko njih, pa čak i bližnje.

  RIBE

  Ribe su indiferentne i ne promišljaju logički. Pripadnici ovog znaka nisu dosledni i verni sebi, jer često ne znaju sami šta su i šta žele. Zbog toga deluju nestabilno i oportunistički.

 • #2
  Re: Ko je kakav temperament?

  Blizanci su površni i brzopleti iako se kaže da su Blizanci znatiželjni i sposobni da se prilagode svemu.

  Nesposobni su da se koncentrišu duže vreme, a često će se poslužiti i lažima kako bi došli do svog cilja.
  Brzopleti, istina
  Znatizeljni, istina
  Prilagodljivost, istina
  Koncentracija, da nikada mi nije isla od ruke...bas retko da se koncentrisem duze vreme skoro nemoguce :]
  Laz, pa i to je istina, mislim ne ono sad da se laze za sve vec da se sitnim lazima dodje do necega...recimo zenu stalno "sitno" lazem

  iako ne verujem u sve to ipak ima istine

  Comment

  Working...
  X