Objava

Collapse
No announcement yet.

Posni kuvar

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Posni kuvar

    Znate li neko posno jelo.Pomozimo jedni drugima ,onima koji poste...

    Ćufte od krompira

    4 krompira
    1 glavica crnog luka
    1 solja brasna
    1/2 kasicice origana
    1 kasicica praska za pecivo
    ulje
    biber, so

    Krompir i luk izrendati i pomesati sa brasnom, origanom, solju, biberom i praskom za pecivo. Oblikovati cufte i prziti ih na vrelom ulju.

  • #2
    POTREBNO: 1 mali plavi patlidzan, isecen na kocke, 2 male tikvice, isecene na kolutove, 1 crvena paprika, isecena na krupne kocke, 1 zelena paprika, isecena na krupne kocke, 2 glavice crnog luka, isecena na cetvrtine , 1 sargarepa, isecena na kolutove, 3 do 4 cena belog luka, isecena po polovini, 2 do 3 paradajza, oljustena i isecena na kriske, malo maslinovog ulja, so, biber, origano, svez persun;

    Patlidzan iseci na kocke, dobro posoliti, pa ostaviti da stoji sat vremena. Kada ispusti gorku tecnost, dobro ga ocediti. U veliki duvec ili tepsiju pomesati svo pripremljeno povrce i zacine, dobro promesati, dodati malo maslinovog ulja i peci poklopljeno dok povrce malo ne omeksa, ali ipak treba da zadrzi odredenu cvrstinu. Sluziti uz baren pirinac ili posni pire od krompira.
    ...ni u ludilu nemoj mojom ulicom...

    Comment


    • #3
      Djuvec sa ribom

      Uprziti iseckani luk u ulju(na maslinovom je lepse). Oprati pirinac i dodati u luk (sipati u sud pirinac i gnjeciti ga rukom jedno 2min, a onda isprati) . Jos malo uprziti zajedno, dodavati vegetu, biber i alevu papriku. Sipati masu u pleh. Ribu ocistiti, oprati i iseci na komade. Poredati ribu po pirincu, prekriti je pirincem. Peci u rerni.

      200 gr ulja
      200 gr pirinca
      1 kg ribe
      1 kg crnog luka
      Aleva paprika (slatka ili ljuta, po zelji)
      Biber
      Vegeta

      Po zelji mozete dodavati povrce, recimo malo krompira, sargarepe i slicno
      [MP3L]http://music.same-melody.com/mp3/BesameMucho/Los Tres Diamantes - Besame Mucho.mp3[/MP3L]
      Zaista, sex i smeh idu ruku pod ruku, i uvek sam se pitala - i još se pitam - šta je važnije !?

      Comment


      • #4
        nekoliko puta sam cula, procitala da maslinovo ulje ne treba koristiti za termicku obradu namirnica, vec da se ono dodaje kad se jelo skloni sa vatre.
        znate li vi nesto o tome? mislim, je l' to tacno?

        Comment


        • #5
          Citiat člana clanica Pogledaj Post
          nekoliko puta sam cula, procitala da maslinovo ulje ne treba koristiti za termicku obradu namirnica, vec da se ono dodaje kad se jelo skloni sa vatre.
          znate li vi nesto o tome? mislim, je l' to tacno?
          ono sto ja znam je da ako se przi na maslinovom ulju iz maslinovog ulja se samo gube neke vrednosti ali na maslinovom ulju moze da se przi, svakako da "nije stetno"
          cak postoje neke studije koje govore da hrana koja je przena na maslinovom ulju sacuva vise hranljivih vrednost jer maslinovo ulje ne prodire duboko u namirnicu vec je samo oblaze, ali se na vecim temperaturama gube neka pozitivna svojstva maslinovog ulja...odatle dolazi to da je bolje kad se maslinovo ulje koristi kao dodatak...ovako je svakako zdravije
          ali sa druge strane przenjem na maslinovom ulju dobija se vise masnih kiselina koje mogu smetati osobama koje imaju problema sa ... (osobama kojima se preporucuje dijeta i slicno)

          a ja licno koristim maslinovo ulje kad przim sampinjone, jaja, ili spremam pastu....cisto zbog uskusa

          sve u svemu steta je prziti na maslinovom ulju jer je skupo, najbolje je prziti na ulju od kospica grozdja koje je nesto jeftinije od maslinovog ulja ali po nas organizam je ovo ULJE NAJBOLJE kad je rec o przenju
          Last edited by goxy30; 26-03-11, 15:31.

          Comment


          • #6
            Najviše volim posni raoštilj ,imam vitku liniju jer primenjujem "kivi "dijetu,jedem sve osim kivija

            Comment


            • #7


              Posne palacinke

              3 solje brasna,
              2,5 solje kisele vode,
              1 kasika secera,
              malo soli,
              5 kasicica praska za pecivo,
              1 kesica vanilin secera,
              ulje.

              Pomesati brasno sa kiselom vodom,secerom,vanilin secerom,praskom za pecivo i na vrh noza soli,
              pa mutiti mikserom dok se ne dobije redja kasa. Dodati jednu kasiku ulja i jos malo promesati.
              Za pecenje palacinki najpogodniji je tiganj sa teflonskim dnom.
              Gotove palacinke premazati dzemom,posuti orasima i secerom,
              ili struganim jabukama sa cimetom ili bilo kojim drugim vocem i saviti u rolnu.
              Po zelji posuti secerom u prahu.
              Nema te ljubavi koje nisam gladna i mrznje koje nisam sita...

              Comment


              • #8
                Punjene paprike

                12 crvenih paprika ‘šilje’ ili 10 crvenih babura
                1 manja glavica crnog luka
                1 do 2 šargarepe, sitno narendane
                nekoliko pečuraka, iseckanih na kockice
                1 stabljika celera, sitno iseckana
                2 šolje sojinih ljuspica ili 1 šolja opranog pirinča
                2 paradajza
                so, biber
                ulje
                sok od paradajza ili voda

                Paprike oprati , iseći im stabljike i izvaditi seme, pa ih poređati u veći pleh. Na ulju propržiti iseckan crni luk, šargarepu, pečurke i celer, pa u to dodati 2 šolje sojinih ljuspica, prethodno potopljenih u vruću vodu i oceđenih. Umesto soje, može se dodati i pririnač. Posoliti, pobiberiti po ukusu, dobro sjediniti, pa dobijenim nadevom puniti paprike. Otvore zatvoriti ‘kapicama’ od paradajza, preliti sokom od paradajza ili vodom da ogreznu i peći na umerenoj vatri, oko ½ sata.

                Ukoliko se posti na vodi, izostaviti ulje.
                Mogu ja preći preko svega, al dok prelazim... dobro izgazim...

                Comment


                • #9
                  Prebranac sa dimljenim saranom

                  Sastojci:

                  500 gr pasulja
                  1kg dimljenog sarana
                  300 gr crnog luka
                  100 gr praziluka
                  1 ljuta papricica
                  slatka aleva paprika
                  so,biber,ulje

                  Priprema:


                  Prebranac klasicno spremite,kuvajte ga 10 min u slanoj vodi ,pa tu vodu bacite,nalijte drugu ,dodajte ostale sastojke i kuvajte dok pasulj ne omekne ali ne sme da se raspadne.Zrnca trebaju biti cela.
                  Dimljenog sarana preprzite na ulju,dovoljno je po 2-3 minuta sa obe strane.
                  Pred kraj pecenja na prebranac stavite komade sarana i zapecite u rerni jos nekih 15 min.
                  Prijatno!
                  Nema te ljubavi koje nisam gladna i mrznje koje nisam sita...

                  Comment


                  • #10
                    Re: Posni kuvar

                    Pita sa povrćem

                    1/2 kg krompira,
                    1/2 kg šargarepe,
                    1/2 kg belog kupusa,
                    1/2 kg spanaća,
                    1/2 kg kora za pitu,
                    seckane pečurke,
                    0.2 kg sojinih pahuljica,
                    0.2 kg crnog luka,
                    C začin, biber, šoljica ulja, so

                    Na ulju prodinstati seckan luk, pa redom dodati krompir i šargarepu isečene na kolutiće, kupus isečen na kocke, seckane pečurke, sojine pahuljice i, na kraju, obaren i isečen spanać.
                    Posoliti i pobiberiti, dodati bio začin, a zatim složiti kao i svaku drugu pitu i peći na 220 stepeni oko pola sata.

                    Da bi ovo kao i svako drugo jelo bilo ukusno, potrebno je spremati ga sa ljubavlju.
                    [MP3L]http://music.same-melody.com/mp3/BesameMucho/Los Tres Diamantes - Besame Mucho.mp3[/MP3L]
                    Zaista, sex i smeh idu ruku pod ruku, i uvek sam se pitala - i još se pitam - šta je važnije !?

                    Comment


                    • #11
                      Re: Posni kuvar

                      Šnicle od soje

                      250 gr sojinih ljuspica,
                      2 krompira,
                      1 šargarepa,
                      1 glavica crnog luka,
                      80 gr brašna,
                      50 gr margarina,
                      100 gr prezli,
                      2 dl ulja,
                      1 čen belog luka,
                      malo muskantnog orašćića,
                      peršun,
                      biber,
                      so.
                      Priprema:

                      Sojine ljuspice potopiti u 0,5 l tople vode i ostaviti ih da nabubre.
                      Crni luk sitno iseckati i pržiti na malo ulja, dok ne dobije zlatno žutu boju.
                      Šargarepu i krompir izrendati, pomešati sa nabubrelim sojinim ljuspicama i uprženim lukom.
                      Ovu masu posoliti, pobiberiti, a zatim je samleti.
                      U malu šerpicu staviti pola šoljice vode da provri, dodati margarin i muskantni orah, pa kad se margarin istopi postepeno dodavati brašno, neprestano mešajući dok se ne dobije testo.
                      Prohlađeno testo sjediniti sa prethodno samlevenim sojinim ljuspicama i povrćem, dodati sitno iseckan beli luk i peršun i rukom dobro umesiti.
                      Od ove mase oblikovati šnicle, uvaljati ih u prezle i pržiti na zagrejanom ulju, dok ne porumene sa obe strane.
                      [MP3L]http://music.same-melody.com/mp3/BesameMucho/Los Tres Diamantes - Besame Mucho.mp3[/MP3L]
                      Zaista, sex i smeh idu ruku pod ruku, i uvek sam se pitala - i još se pitam - šta je važnije !?

                      Comment


                      • #12
                        Re: Posni kuvar

                        aj malo i ja da doprinesem

                        posne krofne

                        250-300ml vode
                        20g sirovog kvasca
                        3 kašike šećera
                        100ml ulja
                        Oko 700g brašna

                        U jednu čašu natočiti toplu vodu, dodati jednu kašičicu šećera, izmrviti rukom a onda razmutiti kvasac....ostaviti da nadođe. Ostatak šećera dodati u posudu sa brašnom.
                        Dodati ulje i kvasac, zamesiti testo.
                        Ostaviti pokriveno kuhinjskom krpom da odstoji na toplom mestu oko 1h, premesiti i ostaviti još 30min.
                        Posle toga testo baciti na radni sto posut brašnom, malo premesiti, pa oklagijom rastanjiti testo debljine oko 1cm i čašom vaditi krugove.
                        Ostaviti da tako isečeni odstoje još malo, kako bi narasli i skoro udvostučili masu. Pržiti na vrelom ulju sa obe strane, dok lepo ne porumene.
                        Gotove krofne posuti šećerom.
                        Last edited by goxy30; 04-10-14, 16:51.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Posni kuvar

                          BLITVA SA KROMPIROM
                          Potrebno je:

                          1 kg krompira,

                          1 kg blitve,

                          ½ kg belog luka,

                          ¼ lit gustog soka od paradajza ili kečapa,

                          ½ glavice belog luka,

                          ½ dcl ulja,

                          so,

                          vinsko sirće po ukusu,

                          ½ kašike šećera,

                          biber

                          Priprema:

                          Očistite krompir i isecite ga na krupne kocke, ubacite u lonac, nalijte vodom i stavite da se kuva. U međuvremenu očistite blitvu od belih delova, dobro je operite i isecite na široke rezance. Kada je krompir napola skuvan, dodajte u posudu i blitvu i kuvajte dok krompir nije skuvan. Povremeno promešajte. Za to vreme stavite u činiju pripremljen paradajz, šećer, so, ulje, sirće, sitno iseckan beli luk i biber i sve dobro izmešajte. Kuvano povrće ocedite od vode u kojoj se kuvalo, stavite u pripremljen preliv i dobro izmešajte. Dosolite ako je potrebno i ostavite da se prohladi i upije miris i ukus dodatih začina.
                          Jednostavno i ukusno..Prijatno....

                          Comment


                          • #14
                            Re: Posni kuvar

                            Namaz od soje i susama
                            Sastojci :
                            100 g sojinih ljuspica
                            100 g pečenog susama
                            1 glavica belog luka
                            1/2 kasicice mlevenog korijandera
                            1/2 kasicice aleve paprike
                            prstohvat origana
                            5-6 kašika ulja
                            po ukusu so i biber

                            Priprema:
                            Beli luk očistiti i staviti da se kuva u malo vode oko deset minuta. U to dodati sojine ljuspice i dodati još vode sve dok one upijaju. Prokuvati oko pet minuta. Ne sme biti previše vode.Ostaviti da se malo prohladi. Kada se ohlade, u blenderu izmiksati dobro sve navedene sastojke. Ostaviti namaz da se ohladi.

                            Comment


                            • #15
                              Re: Posni kuvar

                              POSNA TESTENINA
                              Sastojci:
                              250 gr testenine bez jaja
                              nekoliko buketića karfiola
                              nekoliko buketića brokolija
                              1 sveža babura paprika
                              1 šargarepa
                              manji koren celera
                              so i biber po ukusu
                              50 ml ulja
                              Priprema:
                              Razdvojiti karfiol i brokoli na manje komadiće.Celer, šargarepu i papriku narendati,svo povrće, ulje i čašu vode staviti da se dinsta...
                              Po potrebi dodati malo vode u toku dinstanja dok se povrće ne skuva,trebalo bi da povrće bude skuvano i mekano a da vam ostane ulje i malo vode, da vode ne bude previše jer ne pravimo čorbu Začiniti po ukusu.
                              Pred kraj kuvanja povrća skuvati i testeninu u vodi, procediti i pomešati sa povrćem..Poslužiti odmah toplo.

                              Comment

                              Working...
                              X