Dragi moji, verujem da je svako od vas nekada probao rizoto.
Ja bas volim da spremam i da isprobam nove recepte, pa cu sa vama podeliti jedan recept za rizoto koji sam pokupila na nekom kuhinjskom kanalu i koji nisam isprobala ali deluje jako lepo.
Rizoto sa boranijom i paradajzom
Sastojci: 2 cena belog luka, jedan vlasac, mlada boranija, ceri paradajz, piricnac, kocka za supu, belo vino, maslinovo ulje, so i biber.
Prvo se obari ociscena boranija u vreloj vodi oko 5 minuta.
1 cen belog luka se isecka kao i vlasac ( ili crni luk ).
Stavi se da se proprzi, prvo beli luk, zatim odmah vlasac. Ne sme da dobije smedju boju, jer ce rizoto izgubiti smek.
Zatim se doda pirinac, i non stop se mesa, da bi se otvorile pore pirinca i da bi bolje upijao tecnost.
Posle nekoliko minuta mesanja doda se casa belog vina( mada ja to ne bih radila, jer ne volim taj ukus, ali tako ide recept).
Kad ispari alkohol dodaje se kutlaca po kutlaca supe koja je podgrejana kako se pirinac ne bi hladio.
Veoma je bitno da se celo vreme mesa..
Kada je pirinac ukuvan, doda se neki krem fres ( pavlaka ), mada moze umesto toga rendani sir i maslac, sto je kaloricnija varijanata.
Kad se boranija skuva, stavi se u tavu zajedno sa 1 iseckanim cenom belog luka, maslinovi uljem i paradajzom i ispece se u rerni.
Kad je boranija gotova, pomesa se sa gotovim pirincem.
Sluzi se toplo.
Bon Appetit
Ja bas volim da spremam i da isprobam nove recepte, pa cu sa vama podeliti jedan recept za rizoto koji sam pokupila na nekom kuhinjskom kanalu i koji nisam isprobala ali deluje jako lepo.
Rizoto sa boranijom i paradajzom
Sastojci: 2 cena belog luka, jedan vlasac, mlada boranija, ceri paradajz, piricnac, kocka za supu, belo vino, maslinovo ulje, so i biber.
Prvo se obari ociscena boranija u vreloj vodi oko 5 minuta.
1 cen belog luka se isecka kao i vlasac ( ili crni luk ).
Stavi se da se proprzi, prvo beli luk, zatim odmah vlasac. Ne sme da dobije smedju boju, jer ce rizoto izgubiti smek.
Zatim se doda pirinac, i non stop se mesa, da bi se otvorile pore pirinca i da bi bolje upijao tecnost.
Posle nekoliko minuta mesanja doda se casa belog vina( mada ja to ne bih radila, jer ne volim taj ukus, ali tako ide recept).
Kad ispari alkohol dodaje se kutlaca po kutlaca supe koja je podgrejana kako se pirinac ne bi hladio.
Veoma je bitno da se celo vreme mesa..
Kada je pirinac ukuvan, doda se neki krem fres ( pavlaka ), mada moze umesto toga rendani sir i maslac, sto je kaloricnija varijanata.
Kad se boranija skuva, stavi se u tavu zajedno sa 1 iseckanim cenom belog luka, maslinovi uljem i paradajzom i ispece se u rerni.
Kad je boranija gotova, pomesa se sa gotovim pirincem.
Sluzi se toplo.
Bon Appetit
Comment