Objava

Collapse
No announcement yet.

Japanski Čizkejk...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Japanski Čizkejk...

    Lagan, preukusan i mek kao duša...
    SASTOJCI:
    - 3 jaja
    - 120 g bele čokolade
    - 120 g neslanog krem sira sobne temperature

    PRIPREMA:
    Najpre odvojte žumanca od belanaca. Belanca odložite u frižider i upalite rernu na 170 stepeni kako bi se zagrejala. Belu čokoladu izlomite i otopite na pari. Kada se malo prohladi, pomešajte je sa krem sirom koji je bio na sobnoj temperaturi. Dodajte žumanca i sve izmešajte špatulom. Izvadite belanca iz frižidera i dobro ih umutite tako da dobijete čvrst sneg.Nakon toga pomešajte plastičnom špatulom sneg od belanaca i fil od krem sira i čokolade.Dobijenu smesu sipajte u zamašćeni pleh prečnika 15 cm, nekoliko puta ga podignite i grubo spustite kako bi ispustili sav vazduh, a da kolač tokom pečenja ne popuca.
    Stavite pleh u veći pleh koji ste napunili vrelom vodom. Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim 15 minuta na 160 stepeni, potom ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji još 15 minuta.
    Izvadite, ostavite da se potpuno ohladi, a zatim ukrasite šećerom u prahu.
Working...
X