Zapečeni karfiol
Sastojci:
1 glavica karfiola
2 kašike ulja
1 jaje
1 kašika brašna
1 šolja mleka
½ glavica belog luka
1 kašika vinskog sirćeta
začin od sušenog povrća
mleveni biber
Priprema:
Karfiol očistiti, odvojiti na cvetiće i oprati. Obariti u slanoj vodi kojoj smo dodali kašiku vinskog sirćeta.Obaren karfiol propržiti na zagrejanom ulju, dodati sitno iseckani beli luk, biber i so. Izručiti ga u vatrostalnu činiju. Umutiti jedno jaje, šolju mleka, kašiku brašna i kašiku začina od sušenog povrća. Dobijenu smesu preliti preko karfiola i zapeći u zagrejanoj rerni da se uhvati korica.
Jednostavno i brzo do kompletnog obroka ili malo "jačeg" priloga uz bareno meso ili ribu.
Sastojci:
1 glavica karfiola
2 kašike ulja
1 jaje
1 kašika brašna
1 šolja mleka
½ glavica belog luka
1 kašika vinskog sirćeta
začin od sušenog povrća
mleveni biber
Priprema:
Karfiol očistiti, odvojiti na cvetiće i oprati. Obariti u slanoj vodi kojoj smo dodali kašiku vinskog sirćeta.Obaren karfiol propržiti na zagrejanom ulju, dodati sitno iseckani beli luk, biber i so. Izručiti ga u vatrostalnu činiju. Umutiti jedno jaje, šolju mleka, kašiku brašna i kašiku začina od sušenog povrća. Dobijenu smesu preliti preko karfiola i zapeći u zagrejanoj rerni da se uhvati korica.
Jednostavno i brzo do kompletnog obroka ili malo "jačeg" priloga uz bareno meso ili ribu.