Objava

Collapse
No announcement yet.

Jela od karfiola

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Jela od karfiola

    Zapečeni karfiol
    Sastojci:
    1 glavica karfiola
    2 kašike ulja
    1 jaje
    1 kašika brašna
    1 šolja mleka
    ½ glavica belog luka
    1 kašika vinskog sirćeta
    začin od sušenog povrća
    mleveni biber
    Priprema:
    Karfiol očistiti, odvojiti na cvetiće i oprati. Obariti u slanoj vodi kojoj smo dodali kašiku vinskog sirćeta.Obaren karfiol propržiti na zagrejanom ulju, dodati sitno iseckani beli luk, biber i so. Izručiti ga u vatrostalnu činiju. Umutiti jedno jaje, šolju mleka, kašiku brašna i kašiku začina od sušenog povrća. Dobijenu smesu preliti preko karfiola i zapeći u zagrejanoj rerni da se uhvati korica.
    Jednostavno i brzo do kompletnog obroka ili malo "jačeg" priloga uz bareno meso ili ribu.
Working...
X