Objava

Collapse
No announcement yet.

Recepti za kolacice.Razmenimo ih ...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Recepti za kolacice.Razmenimo ih ...

    Znaju li ljubitelji slatkisa i praviti kolacice?
    Ako znate hajde da razmenimo recepte....tortice , kolacici , pitice ...mmmmm



    ---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:19 ----------

    Evo ja cu poceti sa jednom laganom torticom sa ukusom jgode.Odlcna za ove tople dane.

    Potrebni sastojci:
    1l soka od jagode
    4 pudina od jagode
    1 margarin
    2 kutije piskora(keksa)
    1 kutija jaffa keksa
    2 slaga

    Priprema:
    1litar soka od jagode staviti u posudu da provri .U to zakuvati 4 pudinga od jagode i kada se ohladi sttaviti i margarin i izmesati.

    Na posluzaonik redjati :
    jedan red piskota pa fil od jagode pa poslagati jafa keks od gore pa opet fil pa piskote i slag od gore (piskote-fil-jafa-fil-piskote-slag)
    i gotova tortica
    Mogu ja preći preko svega, al dok prelazim... dobro izgazim...

  • #2
    E,znam i ja nesto da napravim.Nije bas da uspe svaki put ali je ukusno.
    Probajte i vi.
    1.300g slaga umutimo sa 2dcl kisele vode
    u to dodamo 300g plazma keksa mlevenog

    2. 300g slaga umutimo sa 2 dcl kisele vode i u to dodamo malo voca (ja sam stavljala jagode ili kivi)

    3. 300g slaga umutiti sa 2 dcl kisele vode u to dodamo 150g eurokremica i stavimo slag od gore.

    A ,da..slazemo prvo ovo sa plazmom , na to stavimo smesu sa vocem pa na to sa kremicem .....mmmmmmprobajte bas je ukusno a bude gotovo za 20 min

    Comment


    • #3
      Evo neki lagan kolacic

      U dubljem sudu mutiti mikserom zumanca,secer,mleko,ulje,brasno i prasak za pecivo.Dobijenu smesu preruciti u pleh oblozen papirom za pecenje pa peci koru na umerenoj temperaturi oko 20 min.[Izvaditi koru iz rerne i ostaviti da se ohladi./korak]
      U serpu sipati 500ml vode ili mleka da provri pa ukuvati puding sa 250g secera koje smo razblazili sa 250ml mleka ili vode.Umutiti u plasticnoj posudi belanca sa 9 kasika secera i vanilin secerom pa u to dodati vruc puding i dobro sjediniti mikserom.
      Na ohladjenu koru poredjati isecene i ociscene kajsije pa preliti dobijenim pudingom.Kolac ostaviti da se ohladi.

      Comment


      • #4
        Štrudla sa makom


        500g brašna,
        kvasac,
        50g šećera,
        malo soli, 2 jaja,
        80g rastopljenog margarina,
        korica od limuna.
        Fil:
        200g samlevenog maka,
        100g šećera,
        vanilin šećer,
        2 kašike meda,
        1/2 kašIčice cimeta (ko voli),
        narendana kora limuna,
        1 dcl mleka,
        50g suvog grožđa.

        Kvasac i kašičicu šećera otopite u 5 kašika mlakog mleka i ostavite na toplom mestu 20min. Brašnu dodajte so i ostale sastojke, kao i kvasac. Dobro izmešajte varjačom dok se ne pojave mehurići. Testo pokrijte i ostavite na toplom mestu 50min. Izručite ga na dasku i izvaljajte 1/2sm debljine, namažite filom, zavijte u rolat, stavite na namašten lim i ostavite 15min da se diže. Namažite žumancetom i pecite oko 40-50min. na 220 stepeni.
        Priprema fila: Izmešajte mak, šećer, vanilu, med, cimet i limunovu koru sa vrelim mlekom u gustu masu. Dodajte suvo grožđe. Ohlađenim nadevom (filom) punite testo.

        Comment


        • #5
          CRNAC BEZ JAJA S VELIKOM BANANOM

          Sastojci:

          • 1 šoljica kisele pavlake
          • 1 šoljica mleka
          • 1 šoljica ulja
          • 1 izmiksirana banana
          • 2 šoljica griza
          • 2 šoljice šećera
          • 4 kašika kakaa
          • 1 kašičica kafe (može i nescafe)
          • 2 kašičice sode bikarbone
          • po želji ,komadići banane i čokolade, esencija banane, rum, vanilin šećer kao dodaci…

          Priprema

          Izmiksati bananu sa pavlakom i mlekom, dodati ulje i sve ostale sastojke. Još jednom dobro izmiksati i izliti u manju, dublju tepsiju – namaštenu i posipanu grizom.Staviti u zagrijanu rernu na 190 stepeni i pred kraj pečenja temperaturu pojačati na 210 stepeni. Otopiti čokoladu I preliti preko toplog kolača.
          Ostaviti da se ohladi, narezati i poslužiti (ako se stigne ohladiti)!
          Kolač možete premazati sa 2 kašike džema od banana pomešan sa 4 kašike bijelog ruma, zatim preliti s čokoladnim prelivom.
          Napomena: kolač još uvek nisam isprobala, ali po komentarima i preporuci ... savršen je i topi se u ustima... pa drage moje izvolite.... prijatno
          ... Samokontrola...jedini način da preživite u svetu punom idiota ...
          sigpic

          Comment


          • #6
            Kuglice od pomorandže

            4 velike ‘jafa’ pomorandže sa debelom korom
            150 gr mlevenih badema
            150 gr šećera
            1 strugana jabuka

            Pomorandže dobro oprati, oljuštiti i kore bariti u vodi. Kad voda provri, baciti vodu, naliti svežu i ponovo bariti. Postupak ponoviti oko 10 puta, dok kore ne budu potpuno meke. Ohlađene i oceđene kore samleti i sjediniti sa ostalim sastojcima. Smesu ostaviti da se potpuno ohladi, a zatim od nje praviti kuglice pa svaku uvaljati u kristal – šećer. Držati 24 sata na hladnom pre služenja.

            prijatno!
            Mogu ja preći preko svega, al dok prelazim... dobro izgazim...

            Comment


            • #7
              Čokoladno srce

              Sastojci: 4 jajeta, 120gr šećera, 100gr brašna, 20gr kakaa, kašičica praška za pecivo; Za fil i ukrašavanje: kesica krema od vanile, 125 ml mleka, 2 kašike šećera, 100 ml slatke pavlake, 3 kašike kakaa, 100gr crne čokolade, 20gr kokosovog ulja.

              Priprema: Rernu zagrejati na 180 stepeni. Jaja umutiti sa 4 kašike vrele vode i šećerom. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo. Izmešati i razliti po plehu sa peki papirom i peći 10 minuta. Odlepiti papir. Skuvati krem od vanile prema uputstvu sa pakovanja koristeći mleko i šećer. Sačekati da se sos rashladi. U međuvremenu umutiti slatku pavlaku sa kakaom i onda umešati u sos. Od pečene kore izvaditi velikom modlom 3 srca. Dva srca premazati kre*mom i spojiti. Pokriti trećim srcem. Isecka-ti čokoladu i istopiti je sa kokosovim uljem na pari. Premazati srce i servirati kad se čokolada stegne.
              ...ni u ludilu nemoj mojom ulicom...

              Comment


              • #8
                Grilijaš korpice
                Sastojci
                • Za 70 korpica
                • 250g lesnika
                • 200g secera
                • 150g maslaca/margarina
                • 150g cokolade
                • 70g suvog grozdja
                • Za cokoladne korpice
                • oko 400g cokolade
                • oko 70malih papirnatih korpica
                Priprema
                Pripremiti prvo grijlijas: otopiti secer kao karamel, dodati lesnike i sve preruciti na nauljeni tanjir. Kad se ohladi, usitniti ili samleti. Ostaviti oko 50 g na stranu za ukrasavanje.

                Izmesati preostali grilijas,suvo grozdje , maslac i rastopljenu cokoladu. Ostaviti da se rashladi radi lakseg oblikovanja.

                U medjuvremenu napraviti korpice od cokolade: rastopiti cokoladu na tihoj vatri, pa pomocu cetkice premazivati unutrasnjost svake papirnate korpice. Koristiti najmanje korpice .

                Kad se stegne prvi sloj cokolade, premazati jos jednom rastopljenom cokoladom. Potrebno je naneti cokoladu u dva sloja zato sto se papirnate korpice posle skidaju i ostane samo korpica od cokolade.

                Od grilijas smese praviti male bombice, i svaku stavljati u korpicu od cokolade, ali je to najbolje uciniti dok se drugi sloj cokolade jos nije stegao. Tako ce bombice ostati fino spojene sa korpicom.

                Kad se korpice stegnu, svaku bombicu uvaljati u usitnjeni grilijas koji smo sacuvali, i pazljivo odvojiti korpicu od papira.
                ... Samokontrola...jedini način da preživite u svetu punom idiota ...
                sigpic

                Comment


                • #9
                  e ovo je moja ljubav/hobi kuvanje ,meshanje ,filovanje

                  evo jednog brzog kolaca za one koji nemaju pno slobodnog vremena ili nisu tolko strucni !


                  LETNJA CAROLIJA

                  Potreban materijal :300g ml.plazma keksa
                  1dl sirupa od narandze
                  500ml mleka
                  1margarin
                  500ml slatke pavlake
                  2 kutije jafa keksa
                  3kesice kapuchina s,ukusom lesnika

                  Nacin pripreme: 500ml mleka zagrejati ,pa dodati margarin da se istopi, pa dodati lagano ml.plazmu (300gr.)
                  sve to dobro izmesati da bi se masa sjedinila ,zatim je izruciti na odgovarajuci pleh/tacnu
                  (na kojoj cete i drzati kolac) pa oblikovati .

                  U posudu za mucenje usuti pola slatke pavlake, iseckan jafa keks na kockice
                  i sve to dobro izmiksati mikserom.
                  gotovu smesu premazati preko mase s,plazmom

                  Drugu plovinu slatke pavlake umutiti sa 3 kesice kapucina i nafilovati gornji sloj kolaca!

                  I to bi bilo to ,kolac ohladite u frizideru jedno pola sata !

                  Prijatno


                  - - - - - Dodat post - - - - -

                  kora : 6jaja ,odvajate belanca i zumanca u posebne posude za mucenje,pa u zumanca dodate 12 velikih kasika secere, to sve dobro umutite( posebno umutite i belanca u cvrstu penu koju cete na kraju dodati u zumanca)
                  kad ste sve sjedinili u jednu smesu dodajete ,2kasike kakaoa,pola kesice praska za pecivo i 5v.kasika brasna.
                  izruciti smesu u pleh oblozen pek papirom i peci oko 20tak minuta na 180c´

                  Fil : 5kasika dzema od visanja (ima ga Takovo ,taj je najbolji)
                  i rum .ja ga licno stavim bar 0.05ml + poprskam vrelu koru sa njim

                  Kad je kora ispecena ,izrucite je na tacnu ,presecite je tako da dobijete dve identicne kore
                  poprskajte ih rumom pa premazite filom,preko moze umucena slatka pavlaka pa druga kora,a i nemora
                  na oba nacina je ukusno .odozgo naravno puno slatke pavlake .

                  Probajte nije tesko ,i naravno prijatno vam bilo
                  Net je izvor zabave ,pa hajde da se zabavljamo

                  Comment


                  • #10
                    Polako al sinorno hladni dani su na dosli i pocela je skoro zima a sta je zima bez lepih starih strudlica

                    Pa evo i mog proverenog recepta : 1kg brasna tip 400
                    25gr. svezeg kvasca (najbolji je onaj zuti madjarski )
                    800ml. toplog mleka
                    1 jaje
                    500gr. maka il rogaca (u sl.da pravite od rogaca kolicina nije ista ,rogaca ide dosta manje otp.200gr.)
                    600gr.secera i soli 1 mal.kasicica .

                    U toplo mleko (200ml.) razmutiti kvasac sa dve kasike sechera i prstohvat soli ,ostaviti da kvas odradi svoje . U ciniju za meshanje testa uspite brasno ,ulupano 1 jaje ,shecer i 1 kasicicu soli ,kad kvasac nadodje preliti brasno i meshati testo dok nedobije glatku smesu ,u testo se moze dodati 1dl.ulja i 2 kes.vanil secera ,onda strudla bude mekana i dobije lep miris . Tako izradjeno testo ostaviti na toplom da nadodje pa ga premesiti blago tako 3 puta . U malo mleka potopiti 500gr.maka i 300gr.secera i pustiti da se mak dobro popari na laganoj temperaturi .kad sve omeksa fil je gotov .

                    Kad i testo nadodje treci put na ravnoj povrsini ,testo razdvojiti na tri jednake jufke ,pa razvlaciti jednu po jednu da bi se dobile tri identicne strudle . Testo oklagijom razvuci na debljinu oko 0.5cm ,preko testa ravnomerno premazati fil maka pa sve lepo urolati u strudlu ,sve to ponoviti i sa preostale dve jufke .
                    U malo vise podmazanu tepsiju sloziti sve tri strudle i pustiti ih jedno 15min. da testo malo dane i nadodje ,peci na 200 C" oko 20/25min. uz povremeno nadgledanje da strudla nebi zagorela ,kad strudla poprimi tamno braon boju temperaturu smanjiti na 100C" i ostaviti vratanca otvorena da se malko prisusi .Preko gotovih strudli obavezno stavite mokru krpu jedno 10tak minuta ,da vam strudla nebi ostala tvrda ,kad sklonite krpu ,preko strudla po zelji mozete staviti i secer u prahu .

                    e pa drage i dragi moji mesite ,mesite prijatno i uzivajte
                    Last edited by rajchel; 10-11-12, 10:08.
                    Net je izvor zabave ,pa hajde da se zabavljamo

                    Comment


                    • #11
                      Evo jos jednog provereno dobrog recepta za PRINCES KROFNE (domace )

                      Kore : 1dl.vode
                      1dl.ulja
                      1 vanil secer
                      100gr. brasna
                      4 jaja
                      malo praska za pecivo
                      Vodu i ulje pomesati i skuvati ,potom dodati brasno ,vanil secer i jedno po jedno jaje ,sve dobro izmesati ,pustiti da se prohladi pa napuniti spric za Princes krofne . Vecu tepsiju podmazati i staviti pek papir da se pokrije cela povrsina tepsije , zatim spricem praviti malene gomilice . Rernu pre toga zagrejati na 180C pa staviti tepsiju sa gomilicama da se pece .oko 20min. NESME SE OTVARATI RERNA DOK SMESA NEBUDE SKROZ PECENA . (treba da dobiju zlatkastu boju )

                      Fil se pravi na ovaj nacin : 750ml. mleka ,10kas.secera skuvati , dodati 5 kas.brasna ,5 zumanaca i jedan puding od vanile . Kad se fil zgusne sklonite ga sa ringle i pustite da se dobro prohladi pa na kraju dodaje prethodno izmiksan margarin ,ja licno nevolim masne filove pa stavljam samo pola margarina ili umesto margarina umucenu slatku pavlaku jer mi fil bude dosta kremastiji i lepsi ,ukusniji .

                      Kad testo bude gotovo i kad se dovoljno rashladi iseci svaku gomilicu na pola i donji deo napuniti filom a gornjim poklopiti . Po zelji mozete odozgo posuti secer u prahu .
                      Prijatno i uzivajte .
                      Net je izvor zabave ,pa hajde da se zabavljamo

                      Comment


                      • #12
                        Re: Recepti za kolacice.Razmenimo ih ...

                        Brzi kolac

                        Potrebno:
                        Cetiri supene kasike brasna
                        Cetiri supene kasike secera
                        Dve supene kasike kakaoa
                        Tri supene kasike ulja
                        Tri supene kasike mleka
                        Jedno jaje
                        Jedna stanglica cokolade, izrendana

                        Sve dobro izmesate, nauljite ciniju ili vecu solju i u nju sipate
                        U mikrotalasnu pecnicu na neka 3min 850 do 1000 vati

                        Za zmiske dane odlicna i brza stvar
                        [MP3L]http://music.same-melody.com/mp3/BesameMucho/Los Tres Diamantes - Besame Mucho.mp3[/MP3L]
                        Zaista, sex i smeh idu ruku pod ruku, i uvek sam se pitala - i još se pitam - šta je važnije !?

                        Comment

                        Working...
                        X