Objava

Collapse
No announcement yet.

CECA (Svetlana Ražnatović) pesme ....

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • CECA (Svetlana Ražnatović) pesme ....

    Ceca Ražnatovi roena je 14. juna 1973. godine u mestu Žitorae na jugu Srbije
    Uvrstila se u red profesionalnih pevaa je festival Ilidža 1988. godine. Sa etrnaest godina prvi put javno nastupa na tom muzikom festivalu folk pesama i dobija nagradu publike koja je za devojicu njenih godina bilo najvee iznenaenje, ali i podstrek da krene dalje u osvajanje publike. Uskoro je usledila i prva ploa – “Cvetak zanovetak”, koju Ceca snima u saradnji sa veoma pozantim tadašnjim kompozitorima Mirkom Kodiem i Docom Ivankoviem. .Sledee dve godine Ceca je objavila dve ploe – “Ludo srce” i “Pustite me da ga vidim” koje su bile zapaženije i sa tekstualno i muziki dosta ozbiljnijim ljubavnim pesmama, koje su su bile jedne od najslušanijih na radio stanicama koje su se bavile tom vrstom muzike. Hej vršnjaci! Hej vršnjaci! Ali pravi preokret se desio nakon ploe “Babaroga”
    “Kukavica” i potpuno nova Ceca 1993. godina je u Cecinoj karijeri definitivno obeležena kao jedna od najuspešnijih s obzirom da je album koji je usledio te godine, posle jedne krae pauze bio nešto potpuno novo na našem tržištu. Šta je to u tvojim venama Upoznaje legendarni tandem Marinu Tucakovi i njenog supruga Aleksandra Radulovia Futu, koji su potpuno preuzeli brigu o njenim pesmama. Album “Šta je to u tvojim venama”
    1994.godine Ceca objavljuje album “Ja još spavam u tvojoj majici”
    “Fatalna ljubav” i pesmama “Beograd”, “Fatalna ljubav”, “Nije monotonija” i “Emotivna luda” i pesmama “Kad bi bio ranjen”, “Neodoljiv, neumoljiv” itd.
    Ceca objavljuje svoj fantastian album CECA 2000 koji je poput jedne od bombi pao na našu scenu i to sa hitovima “Crveno”, “Dokaz”,”Crni sneg”, “Drugarice”.
    nakon Arkanovog ubistva, 2002. godine objavljuje album, u potpunosti posveen njemu, sa koga se izdvajaju izuzetno emotivne pesme kao što su “Zabranjeni grad”, “Decenija”, “Dragane moj”.
    2004. godine Ceca snima novi album “Gore od ljubavi” za koji tvrdi da je sainjen iskljuivo od autobiografskih pesama, sem pesme “Pazi s kime spavaš”, koja je postala mega hit, kao uostalom i veina pesama sa albuma.
    ...."Idealno loša" i mnoge druge ....
    Juna 2011 izlazi novi album "Ljubav Živi"...

    Sigurna sam da ima Cecinih fanova , pa hajde da skupimo njene pesme na jednom mestu

    Mogu ja preći preko svega, al dok prelazim... dobro izgazim...

  • #2
    mene sve nesto zivo zanima da li je ta zena iz Zitoradje ikada napisala bar jednu svoju pesmu?

    Comment


    • #3
      Goxy CITAJ koja je tema i neoj samo glupavo postovati Slazem se da ne volis ali onda nemoj ni pisati na temama koje te ne zanimaju .Forum je veliki pa molila bih te da se malo stabiliziras i citas sta tema trazi Hvala.
      Mogu ja preći preko svega, al dok prelazim... dobro izgazim...

      Comment

      Working...
      X