Objava

Collapse
No announcement yet.

Zdrava ishrana

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Zdrava ishrana

    Sjajno crvena, lepa žuta ili sočna zelena - u kasno leto nas privlače hrskave, sveže jabuke i njihove boje, kao i njihov puni ukus. To najstarije kultivisano voće na svetu, uz to što je ukusno, i vrlo je zdravo jer sadrži mnoge stvari koje ga čine pravim welness čudom.

    Jedna jabuka na dan
    Za zdravlje je dovoljna jedna jabuka dnevno – to je tačno. Odavno je dokazano da redovno konzumiranje jabuka, uveliko utiče na zdravlje, jer to voće sadrži mnogo vitamina C koji jača imuni sistem, te štiti od prehlada. Dobro je znati da se većina vitamina nalazi u kori, ali na žalost i većina štetnih tvari. Zbog toga svaku jabuku, pre konzumiranja treba dobro oprati vrućom vodom te je posušiti kuhinjskom krpom.

    Sredstvo za lepotu
    Ako jabuku koristite za spoljnu upotrebu, takođe je pravo svestrano čudo: ona sadrži pektin koji tkivo kože čini čvrstim, voćne kiseline i tanin koji čiste kožu i štite je od upala. Kada masku od jabuka nanesete na lice, to će intenzivno delovati tako da će brzo regenerisati kožu. Vrlo osvežavajući učinak postićićete trljanjem kružnim pokretima dvema polovinama jabuke po licu i dekolteu. Komprese namočene jabukovim sirćetom odlično su rešenje za bolju prokrvljenost, tako da koža postaje sveža i poprima ružičastu boju. Takođe je odlična i svakodnevna nega jabukovim sokom - najbolje je upotrebljavati sveže pripremljen sok kao i vodicu za lice na bazi jabuke – to će vašoj koži dati živost, tako da će vaša koža biti sveža i glatka.
    Savet: pomešajte sok od jabuke i kašičicu svoje noćne kreme kako bi delovanje soka bilo delotvornije.

    Vodica za lice od jabuke;
    Narežite jabuku, prokuvajte je sa pola šoljice vode i ohladite. Smesu pomešajte sa šoljicom vodice hamemelis.

    Maska od jabuke
    Jabuku naribajte pa je pomešajte sa sirovim jajetom. Nanesite na lice, nakon 10 minuta isperite toplom vodom.



    If you hate me, you’re the looser, not me

  • #2
    Ljudi kod nas nisu dovoljno emancipovani da bi se zdravo hranili. Većini su mama, tata i 'rođak sa sela koji je živeo 300 godina'- vrhunski i apsolutni nutricionistički autoriteti!
    Pola milenijuma pod Turcima nam je dugoročno osakatilo po pitanju korišćenja zdrave hrane u spremanju tradicionalnih jela...

    Comment


    • #3
      Citiat člana Toxic Pogledaj Post
      [I][I]Sjajno crvena, lepa žuta ili sočna zelena - u kasno leto nas privlače hrskave, sveže jabuke i njihove boje, kao i njihov puni ukus. To najstarije kultivisano voće na svetu, uz to što je ukusno
      Volim i ja jabuke ali su nekako dosadne i manje ukusne od drugog voca...jagode, maline, kivi...meni je to voce nekako ukusnije, jabuke su mi ....
      I kao sto 'Hardy' kaze, ovde vlada cvarak razmisljanje, samo je pitanje da li su duvan ili oni masniji

      Moj doprinos temi bi bio, malina je najzdravija vocka na nasem podnevlju, pogledajte samo odnos kalorija i...
      [MP3L]http://music.same-melody.com/mp3/BesameMucho/Los Tres Diamantes - Besame Mucho.mp3[/MP3L]
      Zaista, sex i smeh idu ruku pod ruku, i uvek sam se pitala - i još se pitam - šta je važnije !?

      Comment


      • #4
        Dva para bataka, i jedna cufta

        Nista sladje nego kad zaronjas u to


        Ja mislim da je to zdravo

        Comment


        • #5
          A salata?

          Comment


          • #6
            Ne postoji nešto zdravo i nešto bolesno a što služi za ishranu,samo po sebi.to je tako kakvo jeste u kvalitativnom smislu.
            Zdrave ili nezdrave su naše navike.Hrana je svaka na svoj način dobra.
            Kvantitativni i kvalitativni odnos konzumiranja i potreba organizma su suštinski problem.ne samo u kalorijskom smislu.
            Ima dosta namirnica koje je zdravo koristiti.
            Svaka namirnica ima svoj kvalitativni sastav.Ukoliko bismo preterivali jedući sve što je "jako zdravo" stavrio bi se neminovno neki disbalans i sa njim i metabolički problem a ne samo metabolički.Naime zasićenje dobrim komponentama je podjednao loše kao i njihov deficijens a ništa manje štetno od korišćenja nekih "nezdravih" namirnica.
            Suština je u uravnoteženoj ishrani i uskladjenosti sa potrebama organizma i to se menja.Nekada našem organizmu nedostaje neki mineral pa treba pojačati namirnice koje ga nose,a nekada nedostaje vitamin pa se reaguje u tom pravcu.Nekada organizam ne toleriše neku hranu pa da je najzdravija,ako individualno ne prija to ništa ne znači.
            Potrebe su individualne i ukusi različiti.

            Comment


            • #7
              Treba unositi sto zdraviju hranu u ishranu..tipa voce, povrce, meso i mlecne proizvode...ali koliko je to sve zdravo u ovom vremenu, pitanje je...zivimo u zagadjenoj i zatrovanoj prirodi tako da...treba biti oprezan...

              Comment


              • #8
                ono najlosije za nase zdravlje je:
                so
                secer
                belo brasno


                kad je rec o ishrani, ima tu jos mnogo toga sto je lose ali ove 3 stvari se uzimaju kao glavni krivci za 50% bolesti u evropi, a kod nas mozda jos i vise

                mislite o tome, od cega sve prave one baljezgarije u pekarama i zasto evropski narodi oboljevaju x vise od nekih stvari za razliku od nekih azijskih naroda gde su ove tri nmirnice zastupljene u mnogo manjoj meri

                Comment


                • #9
                  Pogledajte spisak emulgatora u prehrambenim proizvodima koji su opasni po zdravlje:

                  - Opasni dodaci: E102, 110, 120, 124

                  - Dodaci štetni po zdravlje:

                  a - Izazivaju crevne smetnje:
                  E220, 221, 232, 224

                  b - Izazivaju smetnje u varenju:
                  E338, 339, 340, 341, 450, 461, 463, 465, 466, 407

                  c - Izazivaju kožna oboljenja:
                  E230, 231, 232, 233

                  d - uništava vitamin B12:
                  E200

                  e - povećava holesterol:
                  E320, 321

                  f - nadražuje nerve:
                  E311, 312

                  g - Izaziva upalu usne duplje:
                  E330 (Ovaj aditiv je, takođe, i uzročnik raka, a ima ga u senfu, nekim gaziranim bezalkoholnim pićima, konzerviranom mesu rakova, nekim sirevima i pečurkama u konzervama)

                  Posebno opasni aditivi koji izazivaju rak imaju oznake:

                  - E131, 142, 210, 211, 213, 214, 215, 216, 217, 239
                  (E123 je vrlo otrovan i zabranjen je u SAD-u!)

                  Emulgator E474, dobijen od svinjske masti može predstavljati problem određenim verskim grupacijama , vegeterijancima ili osobama koje poste , a nalazi se u većini konditorskih proizvoda, jogurtu, žvakama ili čak pasti za zube.
                  ... Samokontrola...jedini način da preživite u svetu punom idiota ...
                  sigpic

                  Comment


                  • #10
                    Jagodicasto i bobicasto voce unositi sto cesce

                    Brusnica
                    Grozdje
                    Ribizla

                    Malina
                    Kupina
                    Borovnica
                    Jagoda

                    Svo ovo voce je puno vitamina i gvozdja, istina je da je ono uglavnom skupo ali nije potrebno unositi velike kolicine da bi pomogli nasem organizmu da pravilno funkcionise

                    Comment

                    Working...
                    X