Ove palacinke su zdrave, heljda:
Nema glutena
Lako svarljivi proteini
Visok nivo "rutina" koji pomaze pri lecenju visokog krvnog pritiska
Nije alergen
Dijabeticari mogu da ih jedu
Heljda raste brzo tako da se uglavnom i ne koriste pesticidi za nju, cak nema potrebe da trazite organsku ako vodite racuna o tome
Hrana od heljde "greje" tako da je odlicna i tokom zime za one koji drze dijete
Odlicna je i za ljude koji imaju problem sa zadrzavanjem vode u organizmu
Odlicna hrana kad je rec o bilo kojoj vrsti dijete, tj vecina dijeta
Priprema palacinki, neophodno:
150-200gr brasna od heljde.
Kokosovo ulje, najbolje organsko. Organsko ulje je uvek stegnuto i belo, nemojte kupovati ako je u tecnom stanju.
1 mala kasicica sode bikarbone.
1 jaje.
1 do 2 male kasicice cimeta
Voda
Pripremate kao i obicne palacinke, prvo umutite jaje a onda dodajte sve ostalo i mesajte dodavajucu vodu sve dok se ne postigne odgovarajuca gustina. Recimo odgovarajuca gustina je kada iz kutlace sipate smesu na visini od 40-50cm i ona ne prska vec se samo lagano sliva.
Palacinke spremate na kokosovom ulju zbog arome kao i zbog vaseg zdravlja, kokosovo ulje je poznato kao odlicno antibakterijsko sredstvo, pospesuje imunitet, i jos mnogo toga.
Ja probala, odlicne su. Mozete ih puniti sa cime zelite ja licno volim sa jagodama ili malinama.
Nema glutena
Lako svarljivi proteini
Visok nivo "rutina" koji pomaze pri lecenju visokog krvnog pritiska
Nije alergen
Dijabeticari mogu da ih jedu
Heljda raste brzo tako da se uglavnom i ne koriste pesticidi za nju, cak nema potrebe da trazite organsku ako vodite racuna o tome
Hrana od heljde "greje" tako da je odlicna i tokom zime za one koji drze dijete
Odlicna je i za ljude koji imaju problem sa zadrzavanjem vode u organizmu
Odlicna hrana kad je rec o bilo kojoj vrsti dijete, tj vecina dijeta
Priprema palacinki, neophodno:
150-200gr brasna od heljde.
Kokosovo ulje, najbolje organsko. Organsko ulje je uvek stegnuto i belo, nemojte kupovati ako je u tecnom stanju.
1 mala kasicica sode bikarbone.
1 jaje.
1 do 2 male kasicice cimeta
Voda
Pripremate kao i obicne palacinke, prvo umutite jaje a onda dodajte sve ostalo i mesajte dodavajucu vodu sve dok se ne postigne odgovarajuca gustina. Recimo odgovarajuca gustina je kada iz kutlace sipate smesu na visini od 40-50cm i ona ne prska vec se samo lagano sliva.
Palacinke spremate na kokosovom ulju zbog arome kao i zbog vaseg zdravlja, kokosovo ulje je poznato kao odlicno antibakterijsko sredstvo, pospesuje imunitet, i jos mnogo toga.
Ja probala, odlicne su. Mozete ih puniti sa cime zelite ja licno volim sa jagodama ili malinama.