Silom prilika sam dosao na ovu ideju, ako vec postoji ovakav recept to je cista slucajnost...ovo sam da kazem, ja izmislio
Potrebno:
1/2 makarona, mogu i najjeftinije
300gr kackavalja
1/2kg sampinjona
1/2l kuvanog paradajza
1praziluk
1 cesnjak belog luka
malo brasna
malo ulja
malo soli ili vegete
malo origana
Priprema:
Prokuvajte makarone, nemojte da ih raskuvate mogu da budi i malo tvrdje
Dok kuvate makarone iseckajte praziluk, sipajte u serpu malo ulja i proprzite praziluk dok ne porumeni lepo
U praziluk ubacite iseckane sampinjone, nemojte ih seckati previse sitno, recimo da budu kao makarone
dodajte malo vegete, po ukusu
przite zajedno dok se sve lepo ne sjedini i dok ne budu ukusni da mogu i tako da se jedu
u drugi sud sipajte malo ulja i u njemu proprzite sitno iseckani luk, kada porumeni dodajte 2-3 supene kasike brasna i promesajte, ako ima grudvica nema veze...sada dodajte polako, malo po malo kuvanog paradajza i mesajte sve dok se ne razbiju grudvice od brasna ako ih ima
dodajte jednu kafenu kasicicu origana
brasno se dodaje da bi dobili kompaktnu smesu, da ne bude bas redak paradajz vec kao puding... kuvajte tako nekih 3-5min
kada je gotovo sklonite sa strane
u pleh sipajte malo ulja i podmazite ga svuda pa i po stranicama, rukom
sipajte pola makarona koje ste prethodno procedili u pleh
lepo ih rasirite da pokriju dno pleha
narendajte nekih 100gr ili malo jace kackavalja preko prvog reda makarona
preko ovoga sada sipajte sve sampinjone i lepo ih svuda jednako rasturite preko makarona
sada ostatak makarona i opet lepo rasporedite da se pokriju sampinjoni
opet kackavalj, jednako svuda narendajte
kuvani paradajz sipajte kasikom, uz ivicu pleha, ne svuda, samo po krajevima uz sve 4 ivice pleha
stavite da se dobro zapece dok se ne uhvati jako zuta korica...ja sam na nekih 230 stepeni
ja sam se odrao od jela
uz ovo 1l piva po osobi, obavezno
cena jela, sve ukupno je izaslo:
paradajz: 50din
kackavalj: 150din
praziluk: 25din
makarone: 55din
sampinjoni: 100din
ulje zacini i ostalo, ajde recimo 20din
ukupno: 400din sto je na danasji dan oko 3.4eur
socijalna varijanta, ali ukusna
ps
ne preterujte sa uljem, vrlo malo da ne ispadne mnogo masno...ionako ima dosta kackavalja
na slici meni malo nagoreo paradajz ali ja tako volim
PASTA SA PILETINOM
Sastojci:
300 g pilećeg filea
6 dl kisele pavlake
300 g šampinjona
100 g kačkavalja
150 g feta-sira
so
Priprema:
Iseckajte piletinu na kockice, posolite i pospite origanom, pa je pržite dok ne porumeni, a onda dodajte šampinjone iseckane na listiće. Kada se sve uprži, dodajte pavlaku. Testeninu skuvajte prema uputstvu sa kesice i procedite. Servirajte je i prelijte sosom, pospite rendani kačkavaj i lockicama feta sira....i..uživajte
Testeninu stavimo kuvati, po uputama na pakiranju, u dosta slane vode. U vodu takođe možemo dodati jedan krupno narezan beli luk i malo maslinovog ulja.
Dok se špageti kuvaju beli luk narežemo na tanke listiće, a peršin naseckamo.
U tavu, na toplo maslinovo ulje, dodamo listiće belog luka i kada pusti miris
(ne sme izgoreti) dodamo peršin i ljute papričice.
Kada peršin malo uvene dodamo špagete i sve zajedno izmešamo, prebacimo u zdelu za posluživanje i poslužimo.
Comment