Punjene zapecene tikvice
Kada smo u tikvicama.... za 4 osobe:
**4 vece duguljaste zelene tikvice
**1/2kg mleveno junece meso
(za posnu varijantu: 2 solje sojinih ljuspica prokuvanih ocedjenih+
150 gr mlevenih oraha)
**soljica za crnu kafu pirinca ( ja koristim integralni)-obariti-
**50 gr dimljene slanine (ne u posnoj varijanti)
**1 kom mlada luka
**so, biber, malo origana(u meso)i malo seckane mirodjie
ZA PRELIV:
pavlaka
rendani kackavalj(za posnu varijantu ima biljni kackavalj)
1 jaje
POSTUPAK:
Mladi luk usitniti i proprziti na ulju zajedno sa sitno seskanom slaninom i dodati mleveno mesi i pirjaniti uz stalno mesanje.Skloniti sa vatre i dodati zacine (sem mirodjije) i skuvani pirinac.
Tikvice oljustiti preseci na pola , a polutke dubiti kashicicom i puniti pripremljenim filom ( izgledaju kao napunjene cashe)
Poredjati tikvice u posudu i naliti vodom , dodati vegete i malo mirodjije i kuvati 7 minuta u fazi kljucanja.Skloniti sa vatre..odliti vodu (malo da ostane u posudi..koliko sa jednog prsta..pouljiti malo od gore po tikvicama preliti masom od pavlake jajeta i kackavalja i zapeci u rerni na 250° da porumeni (10-15 min)
Prijatno!
Pomoc: Ovakvu masu za punjenje mozete imati uvek gotovu -spremnu u zamrzivacu i pred punjenje tikvica ili paprika -otopiti je u mikrotalasnoj pecnici)
Kada smo u tikvicama.... za 4 osobe:
**4 vece duguljaste zelene tikvice
**1/2kg mleveno junece meso
(za posnu varijantu: 2 solje sojinih ljuspica prokuvanih ocedjenih+
150 gr mlevenih oraha)
**soljica za crnu kafu pirinca ( ja koristim integralni)-obariti-
**50 gr dimljene slanine (ne u posnoj varijanti)
**1 kom mlada luka
**so, biber, malo origana(u meso)i malo seckane mirodjie
ZA PRELIV:
pavlaka
rendani kackavalj(za posnu varijantu ima biljni kackavalj)
1 jaje
POSTUPAK:
Mladi luk usitniti i proprziti na ulju zajedno sa sitno seskanom slaninom i dodati mleveno mesi i pirjaniti uz stalno mesanje.Skloniti sa vatre i dodati zacine (sem mirodjije) i skuvani pirinac.
Tikvice oljustiti preseci na pola , a polutke dubiti kashicicom i puniti pripremljenim filom ( izgledaju kao napunjene cashe)
Poredjati tikvice u posudu i naliti vodom , dodati vegete i malo mirodjije i kuvati 7 minuta u fazi kljucanja.Skloniti sa vatre..odliti vodu (malo da ostane u posudi..koliko sa jednog prsta..pouljiti malo od gore po tikvicama preliti masom od pavlake jajeta i kackavalja i zapeci u rerni na 250° da porumeni (10-15 min)
Prijatno!
Pomoc: Ovakvu masu za punjenje mozete imati uvek gotovu -spremnu u zamrzivacu i pred punjenje tikvica ili paprika -otopiti je u mikrotalasnoj pecnici)
Comment