Nionski rižoto sa ćuretinom
Nionski rižoto sa ćuretinomPotrebno: 1kg ćuretine, 480gr pirinča, rendana kora od limuna, svež ružmarin, 250gr maskarpone sira, 120gr parmezana „Grana Padano", začini
Ćuretinu iseći na šnicle, posoliti pa ispeći na roštilju ili na tiganju bez ulja. Skuvati pirinač po uputstvu sa pakovanja, ocediti ga pa mu dodati rendanu koru od limuna i sveže, izdrobljene grančice ružmarina. Na kraju u dobijeni rižoto dodati maskarpone sir i parmezan „Grana Padano". Servirati rižoto na tanjiru, a preko složiti isečenu ćuretinu.
Nionski rižoto sa ćuretinomPotrebno: 1kg ćuretine, 480gr pirinča, rendana kora od limuna, svež ružmarin, 250gr maskarpone sira, 120gr parmezana „Grana Padano", začini
Ćuretinu iseći na šnicle, posoliti pa ispeći na roštilju ili na tiganju bez ulja. Skuvati pirinač po uputstvu sa pakovanja, ocediti ga pa mu dodati rendanu koru od limuna i sveže, izdrobljene grančice ružmarina. Na kraju u dobijeni rižoto dodati maskarpone sir i parmezan „Grana Padano". Servirati rižoto na tanjiru, a preko složiti isečenu ćuretinu.
Comment